Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Na pomoč - ne znam se oblačiti!

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
kailani
Starost: 41Pridružen: 13. nov 2007Prispevkov: 77Kraj: ljubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 13. nov 2007 13:15
Povezava do prispevka
Najprej lep pozdrav vsem!
 
Bom prešla kar k problemu. Ne znam se oblačit, ne znam skombinirat oblačil in včasih pomislim, da bi bilo mogoče celo bolje,če bi bila moški...., tako mimo usekam kdaj s cotami.
 
Ne prenesem nakupovanja. Slačenje, oblačenje,ipd. Nimam pojma več,kaj je moderno,kaj ne.
 
Dejstvo je,da obupno nujno rabim nasvete, kaj je moderno to zimo, kateri kosi oblačil so nujni, česa za nobeno ceno ne smem dat nase,ipd.
 
Hudo je predvsem to,da delam v pisarni, kjer sicer ni predpisan outfit, je pa dobro,če si urejen. Urejenost in korak z modo pa moje 2 leti stare kavbojke in stari puloverji sigurno niso. Unhappy
 
V glavi imam točno določen stil oblačenja (recimo palacinka mi je zakon glede oblačenja, svaka čast), vendar ker ne maram nakupovanja, mislim,da bom vse našla kar v sosednji mali trgovini. In ker tega seveda nimajo, zopet pristanem pri svojih starih kavbojkah in puloverjih.
Dejstvo je pa tudi to,da sem študentka in si nek višnji cenovni razred ne morem privoščit.
Postavo imam žensko, malo bokov,ipd. Ni pretirano, ampak kakšno kilco bi še spravila dol. Delamo na tem.
 
Torej...
Vem,da mogoče delujem zmedeno.....v bistvu je čisto preprosto....nimam pojma,kaj naj nosim, kam naj se spravim v šoping, kaj se lahko kombinira....
 
Vem,da so za take ljudi stilisti.....ampak pri moji študentski plači to žal odpade....
 
 
Hvala za vse nasvete!!!!
 
Lep dan.
0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 41Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 13. nov 2007 13:21
Povezava do prispevka
najbolje, da se enkrat prisiliš in greš kar lepo v en šoping center, kjer je vse na kupu ... in greš lepo po vrsti od trgovine do trgovine ... če sama ne znaš skombinirat oz. nimaš idej, potem imajo velikokrat že na lutkah določene kombinacije, ki pašejo skupaj, pa večinoma imajo po barvah ali pa kobinacijah zloženo na policah.
 
tako da globoko vdihni Big smile vzemi si dve uri časa in boš videla, da je že vse pripravljeno. cenovni razred pa tudi lahko sama izbereš, ker je ponudbe ogromno.
 
pa po spletnih trgovinah poglej, so tudi nekatere kombinacije zelo posrečene (na žalost pa nekatere tudi čisto zgrešene, ampak saj teh se boš izgognila ;))
0
Nazaj na vrh
Malina
Starost: 41Pridružen: 15. jan 2004Prispevkov: 5137Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 13. nov 2007 13:28
Povezava do prispevka
kailani, mislim, da nisi edina, ki se srečuje s to težavo.
svetujem ti, da se tega lotiš celostno in prav načrtno.
1.korak: kritično preglej svojo omaro in se odloči, kateri kosi so uporabni in se jih bi dalo kombinirati, če bi nakupila nekaj stvari za zraven. oblačila, ki so stara, strgana, razvlečena ali se v njih enostavno ne počutiš dobro, daj ven iz omare in jih ne nosi več.
2. svojo postavo (očitno) poznaš, vsaj osnovne stvari - višina, dobre in šibke točke. pri oblačenju stremimo k temu, da poudarimo svoje dobre plati in skrijemo ali "zakamufliramo" pred pozornostjo tiste dele telesa, ki nas spravljajo v slabo voljo.
3. za službeno okolje ti svetujem nakupo naslednjih (precej osnovnih oblačil): 1 ali 2 srajci (lahko sta čisto moško krojeni) v beli barvi, eventuelno katera druga osnovna, nevzorčasta barva;
nekaj majic z dolgimi, 3/4 rokavi ali kratkimi, ki imajo lep izrez in jih lahko kombiniraš na različne spodnje in vrhnje kose; kakšen nevtralen rekelček - če jih ne maraš, so krasno in ženstveno nadomestilo jopice, ki so lahko na okrogel, V zrez ali pa na preklop; 1 ali 2 hlače v črni/sivi ali drugi nevtralni barvi, ki se jih da nositi tako za v službo kot tudi za popoldansko kavico; 1 ali 2 krili (velja enako kot za hlače). za zimski čas rabiš še lep plašč ali nešportno puhovko ter udobne lepe čevlje ali škornje. vse skupaj popestri kakšen lep šal (pašmina), rokavice ali kakšen kos opaznejšega nakita, če si tak tip, da ga rada nosiš.
4. če prenavljaš svpjo garderobo takorekoč "iz nule", ti svetujem, da so prvi kosi "basic", v nevtralnih barvah in materialih, brez pretiranih vzorcev - tako jih boš lažje kombinirala med sabo in zdelo se bo, da imaš veliko oblačil zaradi kombinacij, ne zaradi dejanske kvantitete. potrebovala boš tudi lepo usnjeno torbico, ki se bo v barvah skladala z večino barv tvojih oblačil.

5. za konec - vedno je pomembno, da izpod majice ne gledajo debele čipke modrčka, da izven hlač ne gledajo trakovi tangic ipd. to je osnovna olika in prvo pravilo dobrega oblačenja. k celostni podobi seveda spada tudi urejena frizura ter okusen makeup.

toliko na hitro :).
http://odglavedopet.blogspot.com/

"I live in fantasyland... and I have oceanfront property!"
0
Nazaj na vrh
LIVvy
Starost: 41Pridružen: 4. jan 2006Prispevkov: 4786Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 13. nov 2007 13:35
Povezava do prispevka
Začni z revijavi, če se ti ne ljubi v trgovine. Kupi si kakšno modno revijo in si malce poglej posamezne kose ter kombinacije. Ponavadi celo zraven piše iz katere trgovine so jih vzeli in koliko stanejo, da se boš lažje orientirala.
Potem si v glavi naredi načrt, kaj sploh potrebuješ, da ne boš brezglavo kupovala. Npr. za v službo črne elegantnejše hlače, bluzico na preklop za zraven, za čez jopico ali rekelček, ki bo šel tudi na stare kavbojke... Nekako v tem smislu si sestavljaj kombinacije. Če nisi vešča barv, za začetek kupi bolj nevtralne kose, ki se jih da lahko kombinirati med sabo in boš kasneje kupila kaj bolj živega. Da ne kupiš že takoj npr. fuksija plaščka in potem tuhtaš, kaj hudiča, bi šlo tu zraven.
Potem se z neko okvirno predstavo v glavi odpravi v šoping. Za plitev žep ti svetujem H&M, Zara in podobne. Za začetek bo povsem v redu, ko boš čez čas ugotovila, da recimo pridejo črne hlače zelo prav, se jih da lepo kombinirat in jih pogosto nosiš, boš pa že lahko kupila kake dražje, ker boš vedela, da se ti bo nakup izplačal.
0
Nazaj na vrh
kailani
Starost: 41Pridružen: 13. nov 2007Prispevkov: 77Kraj: ljubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 13. nov 2007 13:41
Povezava do prispevka
uf...hvala lepa....tole je pa ful pomagal....
takole je,ne?
Rada sem ful samozavestno oblečena...ne maram da sem oblečena kot vsi ostali....izgleda ko uniforme....dobro,obstajajo kosi oblačil, ki se jih da skombinirat in sploh ni panike. lahko nosiš čist drugače kot vsi ostali z istim kosom obleke.
 
Ful imam rada srajčke, pa kake puloverčke čez.
 
Moj idealen stil? Ene totalno hude odbite kavbojke, hud opazen pas, gor pa kak poseben model puloverčka ali pa sam tko,poseben izrez,ipd.
 
rada imam telirano, ampak okusno...ne da zgledaš kot povita salama.
 
Rada imam hud nakit. Doma imam nekaj prstanov, takih posebnih.
 
Zgubim se potem pri cotkah...tisto,kar bi jaz imela, je takooo drago...
potem še modeli. imam samo jaz občutek,ali je vse narejeno za te suhice 40 kilske?
Zadnjič v Mangotu....hudi puloverčki...ampak kaj....neka srednja dolžina,ki pride grozno,če imaš malo bokov.....ker se čudno zguba tam na trebuhu in izgleda katastrofalno.
 
Hlače? 38 plavam v njih.....36 ne morem zapet v pasu....
ma,čist sem zgubljena. Potem kakšen dan zberem pogum in se odpravim v H&M v Lj. Ceeeeli kupi cot, neokusno nametani en čez drugega, gužva, ženske premetavajo tiste cunje, zadušljiv zrak.....
Zmanjka mi zraka in potrpljenja in letim ven.....
 
Včasih mi ostane še varianta Tally Wally....sory...njihove kavbojke so edine,ki se lepo prilegajo, nora sem na njihove puloverčke....ipd. pa še drago ni.
Je pa res,da je tako-tako.
 
jaz bi mogoče malo bolj odrasel stil in da nima vsaka smrkla na cesti isto coto....
 
kar se tiče pa čevljev...pa kar pozabite....tle imam pa čistega popravca....Včasih me prime,da bi kar moje srednješolske bulerje potegnila ven.
Unhappy
 
evo..priznam,da sem obup. javno na netu....
Pa da je kje modna policija,me zaprejo doživljenjsko.....
 
 
0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 41Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 13. nov 2007 13:49
Povezava do prispevka
 zabaven stil pisanja
 
tako, da ne verjamem, da se nebi znala še "zabavno" oblečt
 
 
0
Nazaj na vrh
kailani
Starost: 41Pridružen: 13. nov 2007Prispevkov: 77Kraj: ljubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 13. nov 2007 13:54
Povezava do prispevka
ja,ja,verjemi,da je zabaven samo stil pisanja, stil oblačenja pa čist nč...al pa mogoče komi-tragično.
 
In potem tko hodim po cesti in opazujem in si mislim: pa kje hudiča je dobile tiste hlače?
Oooo,lej,kakšna jakna...tako hočem....
 
Potem pa se mimogrede pogledam v kako izložbo (ker ženske to pač delamo nagonsko,a ne?) in skor padem v nezavest,kaj sem spet spravila skupaj....
Sej pravim....
doživljenjska, če me najde modna policija....brez sojenja...direkt u zapor.
0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 41Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 13. nov 2007 13:56
Povezava do prispevka
 
kailani, kaj če bi prilepila kakšen outfit, ki misliš, da je zgrešen ... da vidimo, če je res Wink
 
mogoče bi ti pa lahko tudi svetovale, kaj na določenih kombinacijah spremenit in kaj je super
0
Nazaj na vrh
kailani
Starost: 41Pridružen: 13. nov 2007Prispevkov: 77Kraj: ljubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 13. nov 2007 14:04
Povezava do prispevka
pa si normalna?!
prvo kot prvo sploh fotoaparat ne bi prenesel te slike....
 
drugo kot drugo....bi pa vse komentirale samo: brezupen primer. Gremo dalje.
 
Ni šans.....prek mojega trupla. (sej...čez en teden se bom tukile afnala z novim cotam na slikah...)
 
Ne...sej res mal pretiravam,ampak tko pač sm...da mal na smeh obrnem.
Res pa je, da sem nora na žive barve, d ame mal poživijo..ne prenesem črnih zgornji delov, sm taka ko da bi me matilda lovila s koso.
Al pa kaka siva enobarvna pa tko naprej odpade....sm direkt brez izraza in bela v faco.
 
Ne prenesem roza barve...bljaah, to je za barbike...ko jo dam pa gor...je pa tko dobr..paše na blond, paše mojem obrazu,postavi..pol si pa mislm: mah...nej gre nekam vse skup...bom pa roza.
In se prov dobr počutm v njej. Pa kakšna živo zelena, pa redki odtenki rdeče, pa modra, vijolična... sam da niso mrtve barve.
 
 
0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 41Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 13. nov 2007 14:07
Povezava do prispevka
no, če imaš rada žive barve, sta pa livvy in malina kot nalašč za svetovanje ... Wink
0
Nazaj na vrh
kailani
Starost: 41Pridružen: 13. nov 2007Prispevkov: 77Kraj: ljubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 13. nov 2007 14:15
Povezava do prispevka
a misliš?
 
kako bi kej js pršla do njunega svetovanja?
 
a ni blo tle neki govora,da ene delajo v H&m?
0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 41Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 13. nov 2007 14:21
Povezava do prispevka
nekaj sta se ti že oglasili par postov višje ... Wink
0
Nazaj na vrh
pikica
Starost: 40Pridružen: 26. okt 2003Prispevkov: 10153Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 13. nov 2007 14:25
Povezava do prispevka
kailani, dobrodošla. Mogoče ne bi bilo odveč, če bi si prebrala članke na portalu in teme na tem in sosednjem forumu (Moda in dodatki). Če uporabiš funkcijo iskanje boš tudi našla marsikaj uporabnega - napisanega je na to temo ogromno.

Prosim preberi si Pravila PL in jih tudi upoštevaj. Še posebej:
9. člen
 
Uporaba slovenskega jezika
 
Tako osnovni, kot tudi internetni bonton velevata, da se pri pisanju
sporočil potrudite najboljše, kot znate. Zato se od vas pričakuje, da
boste pisali slovensko (ne tako, kot govorite npr. na ulici), da boste
uporabljali (primerna!) ločila ter da boste pred oddajo sporočila
le-tega se enkrat prebrali in popravili napake. Neberljiva sporočila
bodo izbrisana.


0
Nazaj na vrh
kailani
Starost: 41Pridružen: 13. nov 2007Prispevkov: 77Kraj: ljubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 13. nov 2007 14:51
Povezava do prispevka
Se opravičujem.

Citiranje predhodnika ni potrebno. moderatorka pikica
0
Nazaj na vrh
:dune:
Starost: n/aPridružen: 19. feb 2006Prispevkov: 1306Kraj: PlanetStatus:Offline
Objavljeno: 13. nov 2007 17:42
Povezava do prispevka
Sicer so ti že punce dosti napisale, pa naj še jaz pristavim svoj piskrček, ker vem, da je to hudič (sploh hoja po trgovinah, mene tudi ubija kar se tiče oblačil).
 
Torej, jaz osebno nimam ravno kopice cunj, imam pa več čevljev, torbic, šalov, rokavic.....
 
Za osnovno zimsko garderobo jaz smatram:
- hlače: črne hlače na rob, sive hlače, bež hlače, čokoldano rjave hlače. Priporočljivo je imeti kakšne lepe, volnene hlače. Seveda obvezno dobre kavbojke .
- krila: odvisno od postave, krila do kolen vsekakor, kakšno nevtralno, črno, lepo krojeno krilo, ki paše povsod
- bluze: bela srajca je must have (paše k vsem, tudi zraven kavbojk),
- puloverčki: črn puli tanek, bel, bež, kamel, lahko so tanke pletenine, spet odvisno od postave izbereš tip izreza, ki ti pristaja.....
- tanjše majice z dolgimi rokavi: spet nevtralnih barv, lahko imajo gor tudi kaj nalepljeno, našito (jaz imam eno tako krasno od Marc'o'Polo)...
- perilo: obvezno dober nedrček, še najbolje gladek
- zg.deli: kamel plašček kratek, črna jaknica, športne puhovke (jaz jih imam kar pecej), za prehodna obdobje lahko tudi kvalitetna usnjena jakna (to je že večja investicija, za razmislek), reklček je obvezen, pa seveda jopice.....
 
Skratka, če res nič nimaš, bi jaz na začetku sestavljala bazo iz črne, bele, kamel.....
 
Jaz osebno nimam gromozanskih količin oblačil, kupujem bolj premišljno, skoraj bi rekla, da grem v trgovine z nakupovalnim listkom.
Pri nakupu pazi, da bodo oblačila kolikor toliko kvalitetna, da se ne zmuckajo, razvlečejo.....
Čevlji morajo biti obvezno kvalitetni, usnjeni, sploh škornji (to bo najbrž malo večja investicija).
Jaz veliko nosim tudi usnjene rokavice (imam jih tudi v vseh obveznih barvah).
Pa seveda šali, dobiš jih praktično povsod, po vseh trgovinah.Dolgoročno pa se ti splača investiurati v kakšno dražjo pašmino (kašmir, svila).
Ne pozabi na pasove (ne skopari, dober pas naredi figuro, naj bo usnjen....)
Obvezna oprema: kvalitetna usnjena torbica. Tudi tu se ne splača skopariti, lepa torbica tudi "naredi" človeka, spet jasno, pazi na velikost, obliko, glede na svojo postavo. Tudi ta investicija (v usnjeno torbo) se povrne, saj ti taka reč služi vrsto let.
 
Za cenejše stvari bi šla jaz osebno pogledat tudi v Emporium (Dorothy Perkins - veliko poceni hlač, Wallis - tudi precej izbire osnovnih kosov). V Emporiumu so punce zelo zelo prijazne, lahko pa si vzameš tudi svetovalko - se najaviš vnaprej in poveš kaj bi rada ter cenovni razred).
By the way, HM je res grozen.
Kaj pa Zara in te španske trgovine (jaz sicer ne hodim, tako da ne poznam, ampak mogoče bi se pa kaj našlo).
 
Skratka, najbolj pomembno je, da zgradiš bazo in da se že v štartu ne zapleteš s kakšnimi kosi, ki jih potem nimaš kam obleči (to pride kasneje).
 
Veliko uspeha ti želim!
 
 
 
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Na pomoč - ne znam se oblačiti!
Stran 1 od 4
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.