Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Moški v krilu

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5
uzivac
Starost: 40Pridružen: 29. jun 2008Prispevkov: 47Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 1. nov 2011 23:51
Povezava do prispevka
Končno je malo zahladilo, da si lahko oblečem žabe (pod hlače), ampak tale ideja mi je vedno bolj všeč

Pantyhose, skinny jeans and heels - to die for!Sicer pa, višina ovire je največkrat v naši glavi, ne pa višina pete :)
0
Nazaj na vrh
estelle
Starost: 35Pridružen: 30. maj 2008Prispevkov: 3817Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. nov 2011 8:24
Povezava do prispevka
OMG sem se kar prestrašila, ko sem videla tole ...  Meni to ne spada k moškemu. K pravemu moškemu . To je enostavno že od nekdaj ženski kos oblačila, katerim se tudi najbolj podajo zaradi povsem drugačne silhuete.
Uzivac, izbij si to iz glave ;). Ni se treba na takšen način ločevati od množice, samo zato, da bi na neki način izstopal. Wink
"As we advance in life it becomes more and more difficult, but in fighting the difficulties the inmost strength of the heart is developed." -
-- Vincent Van Gogh
0
Nazaj na vrh
uzivac
Starost: 40Pridružen: 29. jun 2008Prispevkov: 47Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 6. nov 2011 10:55
Povezava do prispevka
Pozdravljena!

Moralna ideja nošnje krila je enaka kot tista pri naylonkah, le da so slednje lahko skrite pod hlače in roko na srce, se jih ne vidi Krilo pa se, ker je nad hlačami.
Ideja ni , da bi izstopal. Res je tudi, da tile na sliki bolj "čukasto" izgledajo Smile Če vpišeš v google man in skirt in potem klikneš na pictures, najdeš precej več boljših predstavnikov take mode. kar se mi pravzaprav zdi vedno bolj brezveze je to, da dandanes, roko na srce, je meja med moško in žensko modo, vsaj iz ene strani ( ženske) vedno bolj zabrisana. Prihaja celo do takih absurdov, ko so se borci za enakost na Švedskem pritožili, zakaj so na zankih narisani vedno le moške figure, pa so potem dodali zraven v imenu enakosti še figuro - punčka s kitami v krilu, pa so se potem pritožili, zakaj so ženske vedno narisane le s krilom ????????? In zakaj smo moški vedno narisani le v hlačah?????????
Oprosti, moška moda je DOLGOČASNA, IZJEMNO DOLGOČASNA - hlače, majica, jakna, obleka, ki je le obleka, ki izgleda bolj kot ne enaka že od samega nastanka, in še nekaj variacij. Že nekaj zim si skušam kupiti škornje, pa mi je uspelo najti le kavbojske. Če se po teku ustavim v SPARU in sem v tekaških pajkicah, se že krivijo pogledi Tuga totalna. Po drugi strani pa gledam, kako si ženske navlečejo nase boga in pol in velikokrat izgledajo neokusno v tistem, pa je kljub temu bolj sprejemljivo kot če bi taisto nosil jaz in bi izgledal, če ne bi gledal čez oči presodkov moška ženska garderoba, mnogo bolje oz. odlično
Zakaj se ne bi moška garderoba odprla še na krila, pajkice, oblekce, majčke različnih dolžin in velikosti, ipd. Whatever, jaz se vsako jutro borim, kaj obleči, da ne bom izgledal vedno isto,pa čeprav imam doma v omari kar nekaj parov hlač, majic, srajc, ipd. Whatever.
Dandanes se vedno bolj nagibamo v moralno tugo. V vseh področjih.
Nekoga soditi le po temu, kako je oblečen in kaj ima za pokazat, je resda danes glavni problem družbe, pa čeprav se za lepo in pravilno urejeno fasado skriva pustinja. Glavno, da smo lepi za druge, ne zase. Ali pa, kot pojeta Murat in Jose v komadu Postani ti sam:"... in niso srečni, pa čeprav so prov zapakirani!...." Ljudje smo mnogo več, smo predvsem tisto, kar skriva naša "duša", smo lahko iskrivi, dugačni, raznoliki, polni idej, energije, moči, dobrih in lepih dejanj, prijaznosti, .... Če bi le lahko pozabili na to, kaj pravijo drugi o nas Koliko več dobrega bi lahko naredili in koliko lepši bi bil svet. In ob tem se ne bi več toliko ozirali, v kaj smo zapakirani.
Kot sem že enkrat omenil v temi o hlačnih nogavicah za moške, ko sem se sprehajal v večjih evropskih prestolnicah kot je naša veleLjubljana sem videl že moške v krilu, oblekcah, pajkicah, ipd. In niso želi ulico polno začudenih pogledov. Tam so se ljudje že naučili skrbeti bolj zase kot za druge.
Verjetno bo enkrat tako tudi pri nas, mogoče. Do takrat pa bomo pazili le to, da smo prov zapakirani.
Pantyhose, skinny jeans and heels - to die for!Sicer pa, višina ovire je največkrat v naši glavi, ne pa višina pete :)
0
Nazaj na vrh
KrvavaMeri
Starost: 34Pridružen: 5. nov 2007Prispevkov: 7853Kraj: Zagorje ob SaviStatus:Offline
Objavljeno: 6. nov 2011 11:56
Povezava do prispevka
Jaz sem totalno za to idejo. Krilo na moškem (ali moški v krilu) lahko izgleda prav odlično in ... fu*abilno. Kar se tiče povezave, sta mi izjemno všeč drugi in četrti dečko.

Zelo me žalosti dejstvo, da naša (prava) moškost ali ženskost temelji na banalnosti, kot so kosi oblačil. Mene najbolj (pozitivno) vznemirjajo ljudje, pri katerih ne morem točno določiti spola po zunanjem videzu.
Ne vidim smisla, zakaj bi se morali deliti na M in Ž, zakaj bi morale biti te ločnice točno določene (tudi v naših garderobah), zakaj ne bi mogli biti nekaj vmes ali vse naenkrat ...

Uživač, imaš popolno podporo z moje strani. In seveda, čestitam za pogum, da si spregovoril o tako zanimivi temi.
mejkap - blog o ličenju
0
Nazaj na vrh
estelle
Starost: 35Pridružen: 30. maj 2008Prispevkov: 3817Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. nov 2011 12:38
Povezava do prispevka
Uživač, verjetno bom malo OT, ampak moram vprašati... po tej analogiji bi potem moral uporabljati tudi mejkap (inkluziv puder, senčilo, maskaro, rdečilo, šminko itd.), si redno briti/depilirati/epilirati/ipd. celo telo, uporabljati ženske parfume in hoditi na ženske WC-je... tako nekako sem razumela tvoje uporništvo proti ločevanju na moško-žensko.  
 
KM dobro, da so okusi različni, ker bi se drugače babe vedno steple za ene in iste tipe... 
 
Meni so všeč taki, ki se jim vidi, da so tipi, ne-/pomembnost izgleda gor ali dol...  Itak da mi je karakter in duša na prvem mestu, to sem spoznala z leti... ampak za moje pojme ne moreš reči, da moški v ženskih oblačilih (v npr. krilu) še vedno razmišlja po moško. Se mi enostavno zdi "poženščen".  (S tem ne mislim, da so VSI moški s kravato, srajco in v moški obleki "nepoženščeni", da se razume ;). Vedno so izjeme.)
"As we advance in life it becomes more and more difficult, but in fighting the difficulties the inmost strength of the heart is developed." -
-- Vincent Van Gogh
0
Nazaj na vrh
KrvavaMeri
Starost: 34Pridružen: 5. nov 2007Prispevkov: 7853Kraj: Zagorje ob SaviStatus:Offline
Objavljeno: 6. nov 2011 13:10
Povezava do prispevka
Upor proti tem ločnicam ni uporaba kulturnih produktov, ki so "predpisani" za nasprotni spol (torej da se moški liči), ampak da produkte očistimo teh spolnih določitev. Nič v mejkapu ni takšnega, da bi bil v svojem bistvu žensko. To so naknadno določeni pomeni, ki so kulturno in zgodovinsko specifični. In zakaj ne bi bil zdaj čas, da jih malo spremenimo?
mejkap - blog o ličenju
0
Nazaj na vrh
flafi
Starost: 32Pridružen: 31. okt 2005Prispevkov: 2017Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 6. nov 2011 13:25
Povezava do prispevka
Estelle, pa saj že cel kup moških prakticira redno odstranjevanje dlak in make up! Se mi zdi, da je to že tako dolgo prisotno, da je že "normalno" (v narekovajih zato, ker res ne maram uporabljati tega izraza, ker hitro izpade tako kot da kaj drugega pa ni normalno, z ločevanjem stvari na normalne in nenormalne se pa res ne strinjam, sploh ko pride do takih stvari kot je kultura oblačenja).

Moški/ženski wcji so mi pa načeloma tudi precej butasti. Jaz pogosto uporabljam moške wc-je (manj vrste in načeloma bolj čisto!). Z izjemo pisoarja je školjka itak na obeh straneh enaka

Na povezavi mi pa 4. in 5. prav kul izgledata Prvi mi pa resresres ni všeč. Ampak tako krilo mi ne bi bilo všeč niti če bi ga ženska nosila.
Everything you’ve ever wanted is on the other side of fear.
0
Nazaj na vrh
uzivac
Starost: 40Pridružen: 29. jun 2008Prispevkov: 47Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 6. nov 2011 13:27
Povezava do prispevka
Zdravo!

KM: Hvala za podporo!!

Estelle: Po moji analogiji naj vsakdo izmed nas uporablja in nosi tisto, kar mu pač paše, moški make up tudi že obstaja, uporabljajo ga le redki! Če bi se ga dalo komu uporabljati, zakaj pa ne, če se ob temu počuti dobro! Depilira se tudi večina moških, ki se bolj intenzivno ukvarjamo s športom kot so triatlon, plavanje, kolesarjenje, potapljanje, ipd. (če ne verjameš, vprašaj v kozmetičnih salonih, zakaj se depiliramo moški).
Kar se tiče WC -jev, je pa stvar sledeča. Moja žena se večkrat razburja, zakaj mora čakati na vrsti na ženskem WC -ju, medtem ko je v moškem prosto, in gre zato mirno v moškega. Menim, da bi se morali (javni, v ustanovah, na pumpah, ipd.)sekreti ločiti na pisuarje in školjke in ne na moške in ženske. Če mi kdo zna razložiti razliko med moško in žensko WC školjko (pisuar ne šteje), svaka čast. Midva imava, tako kot verjetno večina gospodinjstev pri nas, doma le eno, katero uporabljava obadva Če imaš ti dve, v kolikor si vezana z partnerjem nasprotnega spola, in jih striktno ločeno uporabljata, evo ti roko, evo ti glaž.
Poglej, podob, predmetov, .... ki se ločujejo na ženski in moški svet je malo morje. In lahko bi se lovila do onemoglosti, kaj pa tisto, kaj pa ono, pa spet tisto, ......
Poženščenost pripisuješ čemu, da se obleče moški v oblačila, katerim pripisujejo žensko prispodobo?
Ali pa moški, ki doma kuha in pospravlja, ki opravlja do sedaj t.i. ženska opravila, je tudi bolj požeščen ali se je le njegova partnerka bolj emancipirala?
Kaj pa tisti moški, ki bolj izraža čustva? Je tudi bolj ženstven?
Zame je ženska tista ženska, ki zna moškega začarati s sama sabo, zato ker je ženska, pa tudi če je oblečena npr. v überzug ali pa kaj temu podobnega. In obratno, četudi je moški oblečen v krilo in fertoh, če zna s svojimi moškimi čari zapeljati žensko, je ravno tako dec!

Seveda na dojemanje vsega skupaj vpliva človekov karakter, okolje, izobrazba, odprtost, ipd. Tako da gledati le čez oči enega in soditi druge po sebi ni več lepo.

Po mojem mnenju nas dandanes vedno bolj ločujejo le finese in ne več generaliziranje vsega.
Pantyhose, skinny jeans and heels - to die for!Sicer pa, višina ovire je največkrat v naši glavi, ne pa višina pete :)
0
Nazaj na vrh
popcorn
Starost: -17Pridružen: 23. maj 2007Prispevkov: 638Kraj: /Status:Offline
Objavljeno: 6. nov 2011 13:34
Povezava do prispevka
Jaz nimam nič proti takemu oblačenju, mi pa po praktični strani noge ponavadi niso favorit kar se tiče najlepših delov moškega telesa.. torej v smislu, da bi jih bilo pametno poudarjat. Moj npr. mi ima super postavo, kar se nog tiče pa vseeno raje pogledam ene lepe ženske

Sicer pa.. ženske so se včasih borile s srereotipom, da ne smejo nositi hlač. Danes je zahodna kultura na to že zdavnaj pozabila. Je imelo pa to takrat provokativno oblačenje tudi glasno sporočilo, da ženske zahtevajo več samostojnosti in enake pravice. Vprašanje, kaj zdaj moški želijo sporočiti z nošenjem krila.

Above all, be the heroine of your life, not the victim. Nora Ephron
0
Nazaj na vrh
soncnica19
Starost: 120Pridružen: 9. dec 2007Prispevkov: 596Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. nov 2011 13:58
Povezava do prispevka
Tudi jaz nimam nič proti, bi se pa seveda obrnila za tipom, ki bi paradiral okoli v krilu. Definitivno pa si ne predstavljam svojega fanta v krilu, pravzaprav mi gre kar malo na smeh, če si ga predstavljam :).
0
Nazaj na vrh
estelle
Starost: 35Pridružen: 30. maj 2008Prispevkov: 3817Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. nov 2011 14:13
Povezava do prispevka
Uživač sem pozabila dodati, da me boš ti in ostali bolje razumeli... sem totalen konzervativec, kar se teh moško/ženskih zadev tiče, tako da bomo res težko našli skupno točko. Sprejemam pa drugačnost, čeprav velikokrat povem svoje mnenje direktno, brez olepšav in to izpade arogantno in zadrgnjeno. To glede kril je čisto IMHO in ne pomeni, da takih moškov ne sprejemam, sploh ne. Wink Ker v prvi vrsti šteje osebnost, karakter, duša, šele potem pride vse ostalo .
 
In da ne bomo (z mano vred) preveč zašli... to je tema o moških v krilu ;).
"As we advance in life it becomes more and more difficult, but in fighting the difficulties the inmost strength of the heart is developed." -
-- Vincent Van Gogh
0
Nazaj na vrh
uzivac
Starost: 40Pridružen: 29. jun 2008Prispevkov: 47Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 6. nov 2011 22:30
Povezava do prispevka
KrvavaMeri je napisal/aUpor proti tem ločnicam ni uporaba kulturnih produktov, ki so "predpisani" za nasprotni spol (torej da se moški liči), ampak da produkte očistimo teh spolnih določitev. Nič v mejkapu ni takšnega, da bi bil v svojem bistvu žensko. To so naknadno določeni pomeni, ki so kulturno in zgodovinsko specifični. In zakaj ne bi bil zdaj čas, da jih malo spremenimo?


Ej se strinjam, čas je da bi jih spremenili
Že tako jih je težko v bolj dostopnih svetovih, kaj šele v mali podalpski deželici
Ampak enkrat bo že, vsaj na modnih revijah so se začeli vedno bolj pogosto pojavljati moški v krilih, do žab/naylonk/hlačnih nogavic smo se moški tudi že skoraj legalno dokopali
Pa ni vrag, da se ne bi tudi do kril.
Sedaj se moram enkrat spravit, da ugotovim, kakšen bi pasal k moji postavi
Pantyhose, skinny jeans and heels - to die for!Sicer pa, višina ovire je največkrat v naši glavi, ne pa višina pete :)
0
Nazaj na vrh
kokola
Starost: 21Pridružen: 13. feb 2008Prispevkov: 3747Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. nov 2011 7:56
Povezava do prispevka
Mene seveda ne moti (nimam "pravice",da bi me), če moški nosi krilo. Vsak se pač zase odloči kaj rad počne, kaj nosi ipd in ne rabi "approvala" od ostalih.
Samo mi pa ni všeč.

All I've learned from my mistakes is that I can't stop repeating them.
0
Nazaj na vrh
Tinchka
Starost: n/aPridružen: 28. okt 2007Prispevkov: 770Kraj: CaliforniaStatus:Offline
Objavljeno: 7. nov 2011 14:40
Povezava do prispevka
Meni je bila že tista tema o moških v najlonkah totalno čudaška, tale mi je pa samo še eno stopnjo bolj. Sem sicer zelo odprta in sprejemam zelo različne ljudi in tudi moške v krilu čez čas mogoče bi, samo za zdaj se mi zdi to zelo nenavadno. Po moje je prav, da nekatere stvari ostanejo samo moške in nekatere samo ženske. Naj bo neka razlika med nami, kar nas tudi dela privlačne enega za drugega. Mene vsekakor bolj privlači pravi moški, kot pa en poženščen (in v krilu in najlonkah, pa še s kakim make upom povrh bi zame bil ne samo poženščen, ampak tudi pretirano čudaški). Je pa to seveda samo moje mnenje in nimam nič proti, če ima kdo drugačnega.
V bistvu se strinjam z vsem, kar je napisala estelle.
0
Nazaj na vrh
CantLoveCantHurt
Starost: 31Pridružen: 25. sep 2008Prispevkov: 2109Kraj: MemoriaStatus:Offline
Objavljeno: 7. nov 2011 14:47
Povezava do prispevka
kokola je napisal/a
Samo mi pa ni všeč.


+1

 


Yesterday, upon the stair,I met a man who wasn't there. He wasn't there again today. I wish I wish he'd go away...
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Moški v krilu
Stran 1 od 5
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
 • Dow* 14. nov 2021 20:14
  super
 • Dow* 14. nov 2021 20:09
  še kar
 • Dow* 14. nov 2021 20:07
  v redu
 • Dow* 5. okt 2021 18:38
  v redu
 • Dow* 5. okt 2021 18:36
  še kar
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
"Pandemija" in zapiranje ljudi v stanovanja je prinesla marsikatero spremembo – tudi na področju mode oz. oblačenja.