Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

JAMIE OLIVER

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
pomlad
Starost: n/aPridružen: 27. okt 2003Prispevkov: 1424Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. feb 2004 22:43
Povezava do prispevka
prve oddaje so mi bile kar všeč- sproščenost in svež veter pač. pozitivno je tudi, da je pritegnil ljudi, ki drugače ne marajo kuhanja ali pa sploh ne znajo kuhati. raje kakor njegove kuharske knjige uporabljam klasične, "staromodne" kuharice. ni mi všeč, da vse kar leti po pultu in da meče cele kile zelišč v jedi (posebej v spominu mi je ostal losos, polnjen z zelišči, polnila je bilo vsaj za dva prsta debelo- za moj okus je to pretirano, kje je tukaj blaga milina zelišč?). zelo rada eksperimentiram v kuhinji, seveda včasih pihnem mimo, kuharske oddaje in kuharske knjige pa si ogledam predvsem zaradi kuharije kot resne "znanosti".
"Begin at the beginning and go on till you come to the end: then stop." -Lewis Caroll- Alice in Wonderland
0
Nazaj na vrh
Tea1
Starost: 50Pridružen: 4. feb 2004Prispevkov: 2803Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 18. feb 2004 14:04
Povezava do prispevka

MInca, jaz bi tudi imela knjigo po mailu...


Sicer so meni njegove ideje krasne, eni recepti super, pri enih pol sestavin ne poznam, pri enih mi je celoten koncept malo tuj (npr. riba zavita v časopis... Not my cup of tea... Nisem še zrela za to, očitno...)


Lp Tea

0
Nazaj na vrh
anneta
Starost: -14Pridružen: 18. feb 2004Prispevkov: 2680Kraj: raj na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 18. feb 2004 17:48
Povezava do prispevka

      Ma kaj pa vem, sem probala neki kuhat po njegovih receptih pa nisem bila glih nekaj najbolj navdušena... Vse je bilo nekam sladko in čisto nek tuj okus, pa še posode sem umazala za znoret... Ka pa vem, video kasete sem si pa tudi pogledala in me ni nič pritegnilo...


 


Lp

0
Nazaj na vrh
Navihana
Starost: n/aPridružen: 14. feb 2004Prispevkov: 16Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 19. feb 2004 12:48
Povezava do prispevka

Anneta, če rada kuhaš, potem ne obupati. Vedno tudi ne rata. Pri kuhi ali peki je vedno tako, da najprej narediš po receptu in vidiš kako ti rata. Če kaj ni po tvojem okusu, torej preveč začinjeno, sladko ali premalo, naslednjič ko delaš isto, lahko to izboljšaš.


Ne obupaj in kaj dobrega scopraj.


Kulinaricna Slovenija - SLOVENSKO


 


 

0
Nazaj na vrh
Bučka
Starost: n/aPridružen: 16. feb 2004Prispevkov: 130Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 19. feb 2004 12:55
Povezava do prispevka

  Jaz pa sem velika oboževalka Bouncy 3 , ki pa zmeri recept malo popravi, Brewing  predvsem ne dajam tolk olja , ker me mož fenta, če me vidi Eyes PoppinAfraid


Imam pa vse 4 knjige in naredila sem vsega živega..... Zadnje kar sem  pripravla je bil stejk na žaru in gosti so bili totalno navdušeni.GreatBouncy 8 


Odlična je recimo limetina pita Chompy pa skoraj ne mine žur pri nas doma brez focaccie s čebulo. BTW rada kuham


0
Nazaj na vrh
samsara
Starost: 52Pridružen: 7. dec 2003Prispevkov: 4656Kraj: PtujStatus:Offline
Objavljeno: 19. feb 2004 13:44
Povezava do prispevka
Bučka, povej mi nekaj: meni ravno ta pita ni uspela. Delaš točno po njegovem receptu?
0
Nazaj na vrh
Bučka
Starost: n/aPridružen: 16. feb 2004Prispevkov: 130Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 19. feb 2004 14:17
Povezava do prispevka

 Ja samsara, točno tako kot piše in sem jo naredila že najman 7x. s tem da jaz dam v dva modela tako testo kot tudi nadev, ker so količine res gromozanske. Pa testo dam nujno počivat v zmrzovalnik in pečem po navodilih. ti povem moj možek sploh ne mara sladkarij razen sladoleda in te pite....res dobra.  Great 


kaj ti pa ni uspelo????? ravno ta pitika se meni zdi full enostavna in hitra za pripravit....





0
Nazaj na vrh
samsara
Starost: 52Pridružen: 7. dec 2003Prispevkov: 4656Kraj: PtujStatus:Offline
Objavljeno: 19. feb 2004 15:48
Povezava do prispevka
Kaj pa vem, nadev je bil zelo "pocast"... in imel je okus po surovem. Testo pa je bilo ok! Sicer pa imam z peko že kar nekaj izkušenj...
0
Nazaj na vrh
samsara
Starost: 52Pridružen: 7. dec 2003Prispevkov: 4656Kraj: PtujStatus:Offline
Objavljeno: 19. feb 2004 15:49
Povezava do prispevka
A mi poveš točno, iz katere knjige je ta recept? Ker mi je sodelavka zdajle povedala, da obstajata limonina in limetina pita- od J.O.
0
Nazaj na vrh
anneta
Starost: -14Pridružen: 18. feb 2004Prispevkov: 2680Kraj: raj na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 19. feb 2004 16:31
Povezava do prispevka

Navihana hvala za vzpodbudne besede, si mi vlila novih moči in nisem še obupala nad Jamiejevo kuhinjo...


Lp,


0
Nazaj na vrh
Bučka
Starost: n/aPridružen: 16. feb 2004Prispevkov: 130Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 19. feb 2004 17:22
Povezava do prispevka

Samsara jaz sem delala pito iz limone in limete stran 217 knjiga je pa KUHINJA DO NAZGA. morda bi pa morala malo dlje pečt in na malo nižji temperaturi, če je zadeva dajala po srovem. boooo    Pa veliko je odvisno tudi od pečice. Jaz sem svojo kar naštudirala.  Je pa res da je JO full bolj strokovnjak za mesko, solatke, paštico kot pa za sladice. Vsaj meni se tako zdi. Jaz sladice rada pečem tudi po reviji Cucina moderna....edina začimba, ki ne sme manjkat je seveda italijanščina....   

0
Nazaj na vrh
samsara
Starost: 52Pridružen: 7. dec 2003Prispevkov: 4656Kraj: PtujStatus:Offline
Objavljeno: 19. feb 2004 18:00
Povezava do prispevka

Jej, te pa ne obvladam.


Morda je bila res pečica kriva.


Meni pa je všeč serija knjig iz Australian Weekly... Zelo dobri recepti.

0
Nazaj na vrh
Navihana
Starost: n/aPridružen: 14. feb 2004Prispevkov: 16Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 23. feb 2004 16:25
Povezava do prispevka

Oj, pošiljam vam še en link, na katerem se tudi recepti. www.vecer.si, tednik 7 dni, na desni strani imaš pod 7-rožico "Arhiv prilog", klikni nanj in se ti odprejo številni recepti.


..... dober tek!


LP,N


 

0
Nazaj na vrh
Tea1
Starost: 50Pridružen: 4. feb 2004Prispevkov: 2803Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 3. mar 2004 13:52
Povezava do prispevka
Meni je tudi zelo fajn knjiga Osnovna kuharija (od Vale Novaka), pa zdaj sem videla, da imajo novo v tej seriji- Osnovna kuharija po italijansko (neki takega). Pa še ful estetski sta mi obe knjigi.
0
Nazaj na vrh
robertsun
Starost: n/aPridružen: 25. jan 2004Prispevkov: 227Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. mar 2004 20:23
Povezava do prispevka
Hej ljudje Jamie je en velik šou!
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
JAMIE OLIVER
Stran 2 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Profesorica je razkrila, da je uživanje mesa nujno za duševno zdravje, saj veganska hrana ne vsebuje ključnih hranil.