Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Izbira parketa glede na barvo pohištva

pupa82
Starost: 41Pridružen: 28. dec 2008Prispevkov: 21Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. dec 2009 10:44
Povezava do prispevka
Pozdravljeni!

Potrebujem kakšen nasvet glede odločitve o parketu. Namreč estrihi se pridno sušijo in kmalu bo čas za nakup parketa, jaz pa nisem najbolj prepričana, kaj paše zraven pohištva, ki ga nameravam kupiti - gre se za kuhinjo in dnevno sobo, ki sta tudi povezani - med njima bo odprt prehod.
Prilagam link dnevne sobe Novoles, model Avalon. Barva je neke vrste češnja (na sliki, kjer je element približan, se zelo lepo vidi), kombinirala bi pa z barvo vanilije (predali, vrata omaric). www.novoles.si

Kuhinja pa mi je všeč tale: www.svea.si Bi pa kombinirala z barvo vanilije, ne z belo kot je na sliki.

Kaj mislite, kateri parket bi pasal zraven? Bi bil jesen presvetel? Bi raje kaj bolj pisanega? Kaj pa hrast natur?

Hvala za odgovore.
0
Nazaj na vrh
ronza
Starost: n/aPridružen: 6. maj 2004Prispevkov: 3813Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 13. dec 2009 11:46
Povezava do prispevka
Že tole dvoje ne paše dobro skupaj (lahko pa da samo na slikah tako izgleda), sploh pa raje ne pomislim, kakšen parket naj bi šel na to? Načeloma se po stanovanju kombinira eno vrsto lesa ali pa največ dve, ki sta si sorodni po tonu. Če bodo v kuhinji ploščice, bi v dnevno pasal parket v barvi kuhinje ali v sorodni barvi in ne-leseno pohištvo. Če pa je v kuhinji parket, bi takole na pamet rekla, da bi šel sem zraven beljen hrast - svetel parket, ki ne potegne na rumeno, raje na sivkasto, z roza podtonom. In seveda v dnevni enak les, kot v kuhinji - ali pa nič lesa na pohištvu.
0
Nazaj na vrh
pupa82
Starost: 41Pridružen: 28. dec 2008Prispevkov: 21Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. jan 2010 22:05
Povezava do prispevka
No, zdaj se mi pa itak tole kombiniranje vse bolj podira, ker sem začela razmišljati, kako bo tole vse skupaj izgledalo, ker imamo namreč vrata v barvi hrast natur. Ta vrata smo dali not že pred časom, ko smo sezidali hišo in jih seveda ne bomo menjali, ker jim nič ne manjka. Vse drugo pa bo na novo - parket, pohištvo, barve sten...vse. Kaj zdaj? Nujno dat not parket v takem odtenku? No, v spodnjem štuku, kjer so enaka vrata, je sicer bukov parket, ampak paše, ker je odtenek identičen, poleg tega po naključju še pohištvo v dnevni sobi in res nič ne zmoti.
Med kuhinjo in dnevno sicer ne bo vrat, drugače je pa iz hodnika 6 vrat - v kuhinjo, garderobno sobo, dve otroški sobi, spalnico in kopalnico. Kako bi vi skombinirali s parketom?
0
Nazaj na vrh
mojca
Starost: 42Pridružen: 25. okt 2003Prispevkov: 4866Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. jan 2010 12:46
Povezava do prispevka
Hrastova vrata, hrastov parket, pohištvo pa brez lesne strukture. 
0
Nazaj na vrh
ronza
Starost: n/aPridružen: 6. maj 2004Prispevkov: 3813Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 7. jan 2010 19:28
Povezava do prispevka
Tako je
0
Nazaj na vrh
Janamari
Starost: 53Pridružen: 19. jun 2007Prispevkov: 3064Kraj: MBStatus:Offline
Objavljeno: 27. sep 2010 9:29
Povezava do prispevka
Vlečem ven eno staro temo; upam, da bo dovolj primerna za moje vprašanje.
 
Torej: v stanovanju bom imela podobno kot pupa82 kuhinjo in dnevno sobo v enem prostoru (prvotno je bila vmes stena, ki smo jo podrli). "Ločeval" ju bo le kuhinjski otok. Kuhinja bo bele barve (visok sijaj), pult pa sem izbrala v barvi oreha (čist osnovni oreh, nič beljen, potemnjen, ali karkoli drugega). Na tla bomo položili laminat. Moja prva ideja je bila, da bi tudi laminat bil v barvi oreha oz. v takšni barvi, ki bo čim bolj podobna barvi pulta.
 
Okna in balkonska vrata v tej sobi so bela. Soba bo imela še drsna vrata (ampak to šele prihodnje leto ... ni gnara ). Zdaj se sprašujem, če ne bo malo preveč tega oreha. In v kakšni barvi naj imam mizico za TV ter jedilno mizo in stole? Če bi lahko kombinirala dve barvi lesa, katera bi bila primerna za k orehu?
 
Prav tako razmišljam, če bi v kuhinjo rajši položili ploščice ... samo nekako si ne znam predstavljati tega prehoda med laminatom in ploščicami. Bi to bilo ok? Kakšna barva ploščic bi ustrezala?
 
0
Nazaj na vrh
Buffy
Starost: 41Pridružen: 27. apr 2008Prispevkov: 277Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. sep 2010 10:45
Povezava do prispevka
Iz praktičnih razlogov nadvse priporočam (kvalitetne!) ploščice na tleh v kuhinji. Ker ne vem točno, kako je oblikovan tvoj prostor, ti ne znam točno svetovati, kako urediti prehod med ploščicami in laminatom, se pa to ponavadi naredi s takšno okrasno "lajšno", ki je pritrjena plosko na tleh na prehodu med eno in drugo talno oblogo. V vsakem primeru izberi ploščice in laminat v sorodnem tonu. Dandanes je že toliko izbire, da res lahko narediš zelo diskreten prehod.

Meni ni res niti najmanj žal, da imam ploščice v kuhinji, parketa ne bi dala pod nobenim pogojem. Laminat je morda manj občutljiva varianta od parketa, ampak vseeno bolj od ploščic, s katerimi nimaš drugega dela, kot da jih obrišeš - vsa umazanija gre takoj dol, ni obrabe, dobre ploščice brez težav prenesejo tudi padce kakšnih težkih posod itd.

No, to je pač samo moje mnenje, ampak sem res časovno nadpovprečni uporabnik kuhinje (beri: veliko časa preživim packajoč po kuhinji). Smile

Dodajam: če se boš odločila še za laminat v barvi oreha, ki je precej temna in nekoliko vleče na rdečkasto (saj mislim pravo, ne?), bi jaz zraven v jedilnici kombinirala pohištvo v kakem zelo svetlem lesu z nevtralnim podtonom - mislim, da bi beljeni hrast kar lepo pasal. Če imaš zamišljeno opremo bolj v sodobnem slogu, pa tudi kaka bela miza (podobno kot kuhinja) v kombinaciji s kovinskimi stoli.

0
Nazaj na vrh
Janamari
Starost: 53Pridružen: 19. jun 2007Prispevkov: 3064Kraj: MBStatus:Offline
Objavljeno: 27. sep 2010 15:21
Povezava do prispevka
Buffy, hvala za odgovor .
 
Barva je dokaj podobna temu parketu na sliki:
 
image file name: 2k7ce054cd6c.jpg
 
Tudi "vzorec" na pultu je takšen, kot je položen ta parket na sliki. Torej ploščice v podobni barvi, kot je najsvetlejši odtenek na pultu oz. laminatu? Rjave ploščice mi nekako "ne sedejo" .
0
Nazaj na vrh
Buffy
Starost: 41Pridružen: 27. apr 2008Prispevkov: 277Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. sep 2010 13:51
Povezava do prispevka
Janamari, zelo lepo. Smile
Ja, najsvetlejši odtenek iz lesa bi bil pomoje najlepši za ploščice - pri bež/svetlo rjavi barvi pazi, da ti je ne potegne na roza - razen če ti je seveda to všeč. Velja tudi za zidne barve. Smile
Jaz bi na tvojem mestu vzela s seboj v trgovine s ploščicami kos izbranega laminata, tako se na lastne oči prepričaš, če paše skupaj ali ne. Pa poskusi pogledati tako na umetni kot na sončni svetlobi.
Če imaš kuhinjo v bolj sodobnem dizajnu (sklepam po tem, da je visoki sijaj), bi jaz res dala tu zraven belo mizo in stole s krom ogrodjem.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Izbira parketa glede na barvo pohištva
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.