Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Gojenje rastlin vseh vrst

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
.:sonja:.
Starost: 42Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 23. feb 2005 11:01
Povezava do prispevka
Andreja je napisal/a
 
Največ imam sočnic in sicer okoli 500, od tega je kakšnih 400 kaktusov. Zraven tega imam tudi nekaj orhidej (okoli 20) in tudi vse običajne lončnice (prevladujejo praproti, razni drevoljubi, monstere).
 
Kam pa vtakneš vse te rastline. Tega mora biti ogromno...
0
Nazaj na vrh
Andreja
Starost: 52Pridružen: 5. nov 2003Prispevkov: 931Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 23. feb 2005 14:36
Povezava do prispevka
Sonjavo poleti je tako večina zunaj, pozimi pa so zraven dveh polnih sob (okoli  40m^2) še po celi hiši. Kaktusov je nekaj tudi v kleti (na srečo je tam okno), saj potebujejo nižjo temperaturo za prezimovanje.
V bližnji prihodnosti pa tako imam v načrtu rastlinjak.
 
Lep pozdrav
Andreja
0
Nazaj na vrh
prijazen25
Starost: 45Pridružen: 23. okt 2004Prispevkov: 483Kraj: Rakitna-Prim.Status:Offline
Objavljeno: 24. feb 2005 7:25
Povezava do prispevka
jaz ne ravno gojim no, sva s pupo dobila nek drevešček s tajske in ga
pridno zalivam na okenski polici in sem prav vesel ko lepo raste.Prav
na veliko nisem nikoli sadil, razen ko sem bil mlajsi in sem bil nor na
koruzo za pokovko.Tiste sem pa nasadil vsako leto par kvadratnih metrov
0
Nazaj na vrh
Akasha
Starost: n/aPridružen: 12. okt 2004Prispevkov: 7649Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. feb 2005 10:55
Povezava do prispevka
Prijazen25,ta koruza je posebna sorta ali kako?  Torej če vsadim tisto iz vrečke za domačo pripravo pokovke(ne za mikrovalovno,navadno) bo zrasla in pridelek se bo tudi ustrezno razpočil na vro
THE SPIRIT OF FIRE !!!
0
Nazaj na vrh
prijazen25
Starost: 45Pridružen: 23. okt 2004Prispevkov: 483Kraj: Rakitna-Prim.Status:Offline
Objavljeno: 24. feb 2005 12:46
Povezava do prispevka
Akasha..ne vem točno če bo vzkalila, verjetno da bo.Jaz sicer nisem
uporabljal tiste iz vrečke, bi bilo zanimivo poizkusiti.Meni je dal en
storž pred leti prijatelj, ki jo je sadil na njivi.Ni enaka koruzi za
krmo živali Smile .Poiskusi, bom tudi sam poiskusil da vidim kaj bo
pognalo.Me prav zanima. Poročaj katero znamko si uporabila.


0
Nazaj na vrh
Andreja
Starost: 52Pridružen: 5. nov 2003Prispevkov: 931Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 24. feb 2005 12:51
Povezava do prispevka
Akasha sigurno bo vzkalila . Edina težava je, da je potrebno storže ravno prav posušiti. Če so preveč ali premalo suhi ne popokajo tako kot je treba.
 
Lep pozdrav
Andreja
0
Nazaj na vrh
Akasha
Starost: n/aPridružen: 12. okt 2004Prispevkov: 7649Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. feb 2005 12:56
Povezava do prispevka
Kako pa naj vem,kdaj je primerno suha??  To gledas potem,ko je ze zrela,ne?  In kako jo ohranis na primerni suhosti? (ce to zasustras,najbrz ne popoka in torej nima smisla gojiti??!)..
 
Mi gojimo samo sladko koruzo za kuhanje na vrtu,tisto sorto,ki jo ima Semenarna  Ljubljana v asortimanu..  
THE SPIRIT OF FIRE !!!
0
Nazaj na vrh
Andreja
Starost: 52Pridružen: 5. nov 2003Prispevkov: 931Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 24. feb 2005 13:47
Povezava do prispevka
Najbolje da poskusiš. Najprej jo nekaj časa sušiš in vmes parkrat poskusiš speči. Ko bo ravno prav pokala, jo pa daš v plastično vrečko, da se ne suši še naprej (ali pa navlaži od kakšne pare v kuhinji).
 
 
 
0
Nazaj na vrh
kiki72
Starost: 43Pridružen: 21. jul 2004Prispevkov: 472Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 24. feb 2005 14:13
Povezava do prispevka
jst pa rože............... 100 pojmov!
Mam pa res eno rožico, s katero sva se kar dobro ujeli... ko že čisto uvene ( to kar naenkrat!) jo samo zalijem in spet je čez kakšno uro kot nova..... no in ta je edina ki mi jo je ratalo obdržati pri življenju...
Bom pa najbrž zdj začela kmalu z gojenjem začimbnic (timijan, melisa, bauilika,..) v lončkih za kuho.. ma ktera slabe izkušnje?
0
Nazaj na vrh
prijazen25
Starost: 45Pridružen: 23. okt 2004Prispevkov: 483Kraj: Rakitna-Prim.Status:Offline
Objavljeno: 24. feb 2005 14:15
Povezava do prispevka
Odtrgaš jo potem ko so laski temno rjavi na koruzi, drugače je lahko še
mlečna.No in potem lahko pobereš dol liste ali pa jo daš sušiti takšno
kakor je v nek suh prostor da lepo postanejo rumeni in takšni kakor
papir (trdi).Potem poberes dol liste in semna.To je to.
0
Nazaj na vrh
Andreja
Starost: 52Pridružen: 5. nov 2003Prispevkov: 931Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 24. feb 2005 15:16
Povezava do prispevka
Prijazen to pa ne bo držalo. Koruza za pokovko mora popolnoma dozoreti in se nikakor ne sme pobrati še mlečna (takšna bi tako najbrž zgnila in ne posušila). Pišem pa glede na dolgoletne izkušnje. 
0
Nazaj na vrh
Akasha
Starost: n/aPridružen: 12. okt 2004Prispevkov: 7649Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. feb 2005 15:35
Povezava do prispevka
Ali ne obstaja nevarnost,da splesni,ce jo hranis neposuseno??
 
Presneto,to je toliko komplikacij,da se na koncu ze ne izplaca niti za veselje 
THE SPIRIT OF FIRE !!!
0
Nazaj na vrh
bushbaby
Starost: n/aPridružen: 4. apr 2004Prispevkov: 4438Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. feb 2005 19:25
Povezava do prispevka
Lili, me je čisto presunilo, ko berem te tvoje poste in te ne poznam, ampak moraš biti tudi ti en tak Yoda, modra in potrpežljiva!
Jaz se takoj prijavim za kak bonsajski borovec! Smile
[size=9:391e3108a4]Half a bee, philosophically
Must ipso facto half not be.
But half a bee has got to be.
A vis a vis its entity- d you see?
[/size:391e3108a4]
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. feb 2005 20:28
Povezava do prispevka
"Jest tut!"  
0
Nazaj na vrh
prijazen25
Starost: 45Pridružen: 23. okt 2004Prispevkov: 483Kraj: Rakitna-Prim.Status:Offline
Objavljeno: 25. feb 2005 10:29
Povezava do prispevka
Andreja je napisal/a
Prijazen to pa ne bo držalo. Koruza za pokovko
mora popolnoma dozoreti in se nikakor ne sme pobrati še mlečna (takšna
bi tako najbrž zgnila in ne posušila). Pišem pa glede na dolgoletne
izkušnje. 




kaj nisem napisal



Odtrgaš jo potem ko so laski temno rjavi na koruzi, drugače je lahko še

mlečna.No in potem lahko pobereš dol liste ali pa jo daš sušiti takšno

kakor je v nek suh prostor da lepo postanejo rumeni in takšni kakor

papir (trdi).Potem poberes dol liste in semna.To je to.



Jaz sem sklepal da je dovolj jasno napisano da se jo pobere ko so laski
temno rjavi in suhi.In to je takrat kadar dozori.Še napisal sem da je
DRUGAČE lahko mlečna.S tem mišljeno da če jo prej pobereš da ni prava.





0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Gojenje rastlin vseh vrst
Stran 2 od 4
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Profesorica je razkrila, da je uživanje mesa nujno za duševno zdravje, saj veganska hrana ne vsebuje ključnih hranil.