Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

FIFe World cat show 2007

nota
Starost: 63Pridružen: 10. avg 2004Prispevkov: 210Kraj: Ljubljana/MariborStatus:Offline
Objavljeno: 31. okt 2007 12:33
Povezava do prispevka
color=darkblue:3bd44b2591Pretekli vikend (27/28. oktober 2007) se je v Bratislavi zgodil najprestižnejši dogodek svetovne felinološke zveze več kot 1200 mačk, med njimi tudi skoraj 30 domačih muc.
0
Nazaj na vrh
candy
Starost: 43Pridružen: 27. avg 2004Prispevkov: 11856Kraj: KoperStatus:Offline
Objavljeno: 31. okt 2007 13:15
Povezava do prispevka
Iii ta je tako luškana:

image file name: 2k9d1ee848f0.jpg

Opažam pa, da ful favorizirajo perzijke.
0
Nazaj na vrh
inca
Starost: n/aPridružen: 11. jul 2004Prispevkov: 5593Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 31. okt 2007 14:15
Povezava do prispevka
Meni pa tale ni preveč všeč, te potlačeni noski mi ne potegnejo.
0
Nazaj na vrh
Tinka
Starost: n/aPridružen: 27. mar 2005Prispevkov: 2751Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 31. okt 2007 14:55
Povezava do prispevka
Se strinjam, inca. Meni se kar smilijo ti revčki s potlačenimi noski. Imam občutek, da kar težko dihajo.
Sploh pa nisem pristašica takih in drugačnih tekmovanj. Se mi tudi smilijo živalce, ki se morajo razkazovati, utesnjene so v kletkah, ljudje jih vznemirjajo, pa tisto urejanje pred razkazovanjem. Ne vem, no.
Če bi naša lepotca peljali, bi bila itak brez konkurence . zato ju imamo kar doma. Ampak smo jima pa obljubili, če bosta sitna, gresta pa na razstavo .
Saj vem, da je moje mnenje precej drugačno od ljudi, ki se s tem ukvarjajao in za to namenijo veliko svojega časa in denarja. Samo tako jaz razmišljam.
0
Nazaj na vrh
inca
Starost: n/aPridružen: 11. jul 2004Prispevkov: 5593Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 31. okt 2007 15:39
Povezava do prispevka
Tinka je napisal/aČe bi naša lepotca peljali, bi bila itak brez konkurence .

Aha, tvojedva sta res cukra, ko bgledat tisto dlako, joj, tako puhka sta.
0
Nazaj na vrh
sarah
Starost: 13Pridružen: 8. mar 2004Prispevkov: 2346Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. nov 2007 14:56
Povezava do prispevka
Mucke so lepe, ampak meni se tudi kar smilijo zaradi teh razstav. Za živalce je to stresno, pa še vožnja...
Fashion passes. Style remains. -Coco Chanel
0
Nazaj na vrh
nota
Starost: 63Pridružen: 10. avg 2004Prispevkov: 210Kraj: Ljubljana/MariborStatus:Offline
Objavljeno: 2. nov 2007 10:11
Povezava do prispevka

Tinka je napisal/aSe strinjam, inca. Meni se kar smilijo ti revčki s potlačenimi noski. Imam občutek, da kar težko dihajo.
Sploh pa nisem pristašica takih in drugačnih tekmovanj. Se mi tudi smilijo živalce, ki se morajo razkazovati, utesnjene so v kletkah, ljudje jih vznemirjajo, pa tisto urejanje pred razkazovanjem. Ne vem, no.

Nič skrbet - ti mucki nimajo nobenih problemov z dihanjem .. ali čim drugim . Normalno jedo, pijejo, dihajo, se igrajo in podijo naokoli, se umivajo, grizejo en drugega, v igri seveda ... 

Urejanje (kopanje, vsakodnevno česanje, čiščenje očk, ušes, zobkov .. ) je del redne, pravilne nege mačk.
Pri dolgodlakih in srednjedolgodlakih je te nege seveda nekaj več, glede na specifiko kožuha in ne glede na to ali hodi muca na razstave ali ne ..

Pa tudi kratkodlake muce je dobro občasno okopati, vsekakor pa vsaj nekajkrat na teden temeljito prečesati ali skrtačiti, da se iz kožuščka odstrani mrtva dlaka, ki povzroča same težave (praskanje, prhljaj, puščanje po stanovanju ..).

Razlika med redno 'domačo nego' in razstavno je le v tem, da je razstavna pogostejša in morda z drugimi šamponi, ki pač poudarijo nekatere željene stvari (volumen dlake, sijaj dlake, barvo dlake ... )

Muce, ki hodijo na razstave so razstavnega vrveža in nege navajene, zato za njih to ni stresno. Tiste, ki po dveh, treh razstavah pokažejo, da jim to ni všeč, ostanejo doma.

0
Nazaj na vrh
nota
Objavljeno: 2. nov 2007 10:22
Povezava do prispevka

sarah je napisal/aMucke so lepe, ampak meni se tudi kar smilijo zaradi teh razstav. Za živalce je to stresno, pa še vožnja...

Muce so navajene voženj in potovanj. Že mladička se občasno da v potovalno košaro in naredi kakšen kilometer ali dva, da skrbnik vidi, kako bo muc prenesel vožnjo in da se počasi navajajo na potovanja.

Sicer pa je dobro, da so vse muce navajene na potovalne košare in potovanja. skoraj vsaka mačka se slej ko prej znajde v situaciji, ko je potrebno nekam 'odpotovati'. Če ne drugam,  pa do veterinarja na redna cepljenja ...

V bistvu je tako, da ni vsaka muca razstavna muca ... Pa če je še tako lepa po zunanjosti, če še tako ustreza pasemskemu standardu ... če nima razstavnega karakterja, ostaja doma.
Z razstavno muco je potrebno 'delati' od prvih tednov njenega življenja .... jo navajati na nego, potovanja, zvoke, držanje v rokah ... in seveda dobro je, da se prične razstavljati že kot mladiček ... Tako razstave jemlje kot neke vrste igro in prijetno izkušnjo. Sodniki so še posebaj pozorni do mladičkov, se z njimi pri ocenjevanju igrajo, jih ljubkujejo, božajo, crkljajo ...

0
Nazaj na vrh
bigbubbler
Starost: 41Pridružen: 5. okt 2007Prispevkov: 31Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. nov 2007 14:00
Povezava do prispevka
evo še jaz dodam nekaj slikic z razstave

slovenski maine coon SI*MULTICOON BIG BUBBLER (beny)

...

0
Nazaj na vrh
bigbubbler
Objavljeno: 2. nov 2007 14:04
Povezava do prispevka
....
pa še nekaj ostalih mačkov in dogodkov, ki sem jih uspela poslikati

0
Nazaj na vrh
bigbubbler
Objavljeno: 2. nov 2007 14:08
Povezava do prispevka
...

...

0
Nazaj na vrh
bigbubbler
Objavljeno: 2. nov 2007 14:13
Povezava do prispevka
...

0
Nazaj na vrh
Tinka
Starost: n/aPridružen: 27. mar 2005Prispevkov: 2751Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. nov 2007 16:46
Povezava do prispevka
Sami lepotci in lepotice. Ampak meni se še vseeno smilijo ... Saj razumem, nota, vse, kar si napisala. Premalo tudi poznam to sceno, vem. 
0
Nazaj na vrh
candy
Starost: 43Pridružen: 27. avg 2004Prispevkov: 11856Kraj: KoperStatus:Offline
Objavljeno: 2. nov 2007 18:55
Povezava do prispevka
Oooo kako lepe muce!!! Pa kako lepe poslikave obrazov!
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
FIFe World cat show 2007
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Koža je naš največji organ in prvi obrambni zid pred zunanjimi vplivi.