za prostor se meni od vseh razlicnih metod najboljs obnese etericno olje v gorilniku, najraje metino, poleti kokos ali limona (najraje kupim v kaksni bio trgovinci), pa loccitanov koncentrat vrtnice..
za oblacila pa loccitanova voda za likanje, ki jo pospricas po opranem perilu, razne disece vrecke v omari pa se mi ne obnesejo najboljs-se mi zdi , da disi samo tista majcka, ki je najblizje vrecki..
prav obsedena sem z dišavljenjem doma,oblačil , vsega, .. ponavadi imam te električn dišave(air wick )ker so zelo obstojne., ali pa razne palčke za prižigat, ali sveče,. v hiši imamo velike prostore in veliko lesenih dekorativnih krožnikov na njem pa posušene -Zgleda kot kokos -okrogle dekorativne nevemkaj,..no in večkrat po njih našpricam enega od svojih parfumov in zelo dolgo diši potem cela hiša.nazadnje sem gor špricala Chopard Wish Intense, dišalo je sigurno 14 dni, nevem kak se tistim mojim "kokosom " reče ampak obstojnost parfuma je nenormala na njih, kot da bi postopoma odajal nežne vonjave, . Nato se tiste "kokoske" zluftajo po nekje 3 tednih ali pa jih dam ven na vrt za nekaj dni da dišava počasi izhlapeva, nato pa dam gor spet drug parfum-npr.Dior Jadore (poletno verzijo) in tudi krasno diši,. zadnjič smo imeli obiske in smo sedeli na terasi zunaj pa so bila odprta vrata pa se je vonj kar vlekel do zunaj, in vsi so spraševali kje tako diši...je pa res da je malo drago špricati z parfumom po hiši ..;) ...ampak deluje, vsaj za mojo dušo.. najbolj pa me razkuri ko kuham in vonj kuhe ostane več ur noter, to bi pa kr popiz.
A imaš mogoče kakšen nasvet kako čimprej spraviti vonj kuhanja iz stanovanja? Doma nimamo tega problema, vendar v stanovanju (kjer sem med tednom) je kuhinja na takem mestu, da kljub prezračevanju, se vonj zadrži lahko tudi kak dan noter (sploh, če kaj delamo na olju).
Za stanovanje uporabljam samo dišeče sveče, pa tisto olje ki res odišavi vse prostore. Za oblačila uporabim mehčalec, prav konkretno pa jih nikoli ne našpricam s parfumom. Imam raje, da mi dišijo po čistem kot vsiljivo po parfumu.