Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Eja

  • Eja je napisal/a na forum v temo IPL laser za domačo uporabo.

   22. mar 2017 21:02

   Prvo Philips Lumeo sem kupila že pred 5 leti je nisem ravno najbolj redno uporabljala. Kljub temu so bili opazni rezultati. Pod pazduhami je šlo stran cca 60 - 70%, na nogah pa kar 90 %.

   Ker se mi je zdelo, da učinek ni več takšen kot sem pričakovala, sem pred približno mesecem in pol kupila novejši model (Lumea Prestige), katera pa mi je v samo 2 tretmajih "pobrala" še tistih 10%, ki so ostale na nogah in je sedaj to področje že 3 tedne popolnoma gladko.

   Pod pazduhami ocenjujem, da bom potrebovala še 2-3 tretmaje.

    

   Tako da glede na moje izkušnje zelo priporočam Lumeo Prestige. Z napravami drugih znamk je ne morem primerjati, ker jih nisem preizkusila.

   50
  • Eja je napisal/a na forum v temo Gelish / Shellac (soak off) laki.

   29. dec 2016 13:11
   Wakingdream hvala za slikco rokavic...točno te sem imela v mislih.Drugače pa jaz vse zadeve za gelish kupujem na angleškem amazonu, konkretno uporabljam Harmony Gelish lake. Se jih dobi tudi v naßih spletnih trgovinah, vendar so vsaj enkra drażji kot iz tujine. In ko naročas 3, 4 ali več lakov, je ta razlika še tok bolj očitna.Kar se pa essence gel lakov tiče, jih pa promovirajo kot gel zato ker naj bi dalj zdržali...no obstojnost se s pravimi gel laki niti slučajno ne da primerjat, tako da bi tudi jaz to označila za zavajajoče oglaševanje.
   394
  • Eja je napisal/a na forum v temo Gelish / Shellac (soak off) laki.

   26. dec 2016 13:51
   Ravno zaradi škodljivostu uv lučk, se priporoča uporaba LED lučk ali pa vsaj uporabo zaščitnih rokavic, ki zaščitijo kožo.Sama sem ravo zaradi tega nabavila LED lučko, dodatna prednost pa je da, da se posamezne plasti pod LED hitreje zapečejo (max 30 sekund za posamezno plast), kar občutno skrajša čas obdelave nohtov.
   394
  • Eja je napisal/a na forum v temo Gelish / Shellac (soak off) laki.

   23. jul 2015 22:33
   Ineya je napisal/a

    

   Mene osebno še vedno ful mika gelish zaradi same obstojnosti..čeprav (sem že 100×rekla, da nikoli več), ker me samo odstranjevanje takoo razjezi.. ampak si potem znova premislim.. smiley

   O kako znano smiley Sicer nisem na stopnji, ko bi si rekla "nikoli več", me pa to odstranjevanje tok iritira, da se ponavadi 2 dni spravljam k delu.

   Sama uporabljam Harmony podlak in nadlak, vmes pa včasih harmony lake, včasih pa kar običajne (essence, catrice....pač mal dalj časa traja, da se res posušijo, preden dam čez nadlak.) . Med posameznimi nanosi običajno ne naredim premora, pa zaenkrat še nisem opazila, da bi to uničilo moje nohte. Je pa res, da moram imeti odstranjevalec gor vsaj 15 minut, da potem gelish lepo odstranim. Kadar sem mela samo 10 minut, sem mogla potem ostanke gelisha postrgat z nohta, to pa JE uničilo nohte.

   394
  • Eja je napisal/a na forum v temo Maskare - 2. del.

   19. jul 2015 18:49

   Še moje mnenje....

   zadnje 3 leta sem bila uporabnica Diorshow Iconic, ki mi je predstavljala vse tisto, kar sem pričakovala od maskare. Edini minus te maskare je bila cena (30€), vendar sem tudi to "požrla", saj mi nobena druga maskara ni odgovarjala.

   Vseeno sem vsake toliko časa kupila kakšno drugo maskaro in jo testirala, vendar jih je večina po 3,4 uporabah pristala v smeteh. Prejšnji mesec sem poskusila predlagano Deborah Extraordinary 5 in 1 mascara, vendar me ni prepričala. Kljub večkratnim nanosom, se mi trepalnice niso zdele dovolj poudarjene (pa ne zahtevam nekega "dramatic look-a"), pa tudi trepalnice niso bile lepo ločene.

   Ker sem ravno porabila Diorjevo, sem spet sklenila poskusiti kakšno novo maskaro in se odločila za Maybelline Lash Sensational in lahko rečem, da sem končno odkrila novo najljubšo smiley.  Tako da jo priporočam! Ocena že na KMM smiley

   192
  • Eja je napisal/a na forum v temo Samostoječe nogavice.

   28. jun 2015 19:53

   Zanima me, katere znamke se vam najbolj obnesejo? Nazadnje sem kupila samostoječe nogavice v C&A in so se mi krasno obne.sle tiste, ki imajo širši zgornji trak. Moti pa me, da imajo samo take s svetlečim izgledom, ki se mi ne zdijo najbolj primerne za vsak dan.

   Torej bi rada kakšne mat, da res ostanejo na mestu (konf. številka 40 - 42) in seveda za normalno ceno.

   Predlogi, izkušnje?

   128
  • Eja je napisal/a na forum v temo Kožna plesen?.

   16. jun 2015 18:46

   Tudi sama se že več let "ukvarjam" s kožno plesnijo. Pri meni se krema Canasten vedno zelo dobro obnese in že po 3,4 dneh (mazanje 2x na dan) je koža v normalnem stanju. Tako da priporočam Smile

   42
  • Eja je napisal/a na forum v temo Gelish / Shellac (soak off) laki.

   23. feb 2015 22:21
   Ineya je napisal/a

   Koliko časa pa vam zdrži npr. gelish, če uporabite (vmes) navaden barvni lak? Če katera slučajno to doma prakticira. 

    

   Zdrži enako kot če uporabljam gelish lak.

    

   Tudi če uporabiš rdeč ali kakšen drug močnejši odtenek gelish laka, se po nekaj dneh konice "zližejo"....ne sicer tako močno kot če imaš gor samo navaden lak (brez pod- in nadlaka), vendar se. Ravno zato ne kupujem več gelish lakov ampak uporabljam navadne, ko so bistveno cenejši, pa še izbira odtenkov je večja. Bistveni sta (po mojem mnenju) gelish baza in nadlak.

   Sicer z navadnim lakom postopek traja dlje, ker moraš počakati da se ta plast dobro posuši, drugače imaš potem, ko premažeš s top coat, težave, ker se ti spaca. Ampak mislim, da ostali plusi uporabe navadnega laka prevladajo nad tem smiley

    

   394
  • Eja je napisal/a na forum v temo V katerih državah ste že bili?.

   2. okt 2014 22:51

   Avstrija,

   Italija,

   Hrvaška,

   Madžarska,

   Švica,

   Slovaška,

   Španija,

   Portugalska,

   Velika Britanija,

   Irska,

   Nemčija,

   Kanada.

   179
  • Eja je napisal/a na forum v temo Gelish / Shellac (soak off) laki.

   25. sep 2014 20:19
   vermilion je napisal/a

   Še nekaj me zanima, ali se vam gel top coat strdi do konca ali morate obrisati ostanke s cleanserjem?

   ...nevem ali tako pač je ali imam preslabo led lučko (essence)?

    

   Malo pozno, ampak vseeno: pri vseh soak off lakih na koncu ostane noht lepljiv in ga je treba obrisat s cleanserjem. To nima nobene veze z lučko in je popolnoma ok.

   394
  • Eja je napisal/a na forum v temo Gelish / Shellac (soak off) laki.

   29. avg 2014 15:09
   Če boš naročala Gelish Harmony ti predlagam da na ebay poiščeš prodajalca Kaydee cosmetics. To je irska firma (iz Dublina), dostava je približno 4 dni in jaz do zdaj še nisem imela težav; vedno sem dobila vse kar sem naročila in še nikol nisem rabla nič reklamirat. Upam da sem ti kaj pomagala Wink
   394
  • Eja je napisal/a na forum v temo Gelish / Shellac (soak off) laki.

   29. avg 2014 14:25
   Odvisno kok se mi da Smile Če dam base coat spodaj, ga po sušenju z lučko obrišem z alkoholom. Tako odstranim tisto lepljivo (sticky) plast, ki ostane po sušenju. Tako se tudi barvni lak lepše nanaša. Drugače pa nastane packarija ... vsaj pri meni. Seveda zaključim s top coat. Sem pa tudi že probala samo barvni essence lak + top coat pa je bilo ravno tako v redu.
   394
  • Eja je napisal/a na forum v temo Gelish / Shellac (soak off) laki.

   29. avg 2014 13:06
   Jaz uporabljam Harmony Gelish in sem zelo zadovoljna tako z nanašanjem kot tudi z obstojnostjo. Velikokrat pa kombiniram pa tudi z Essence laki (velikokrat damo barvni essence lak in Harmony Gelish top coat) in mi drži 2 do 3 tedne ... potem se pa itak že naveličam barve pa tudi narastek je že zelo opazen.
   394
  • Eja je napisal/a na forum v temo Gelish / Shellac (soak off) laki.

   5. jun 2014 13:06
   Ineya je napisal/a

   No sama sem pa včeraj ravno obratno naredila kot Eja oz. podobno. Dala sem Gelish podlak, gor dala navaden lak in sedaj računam na to, da bo Gelish obstojen nekaj dni/tednov, menjala pa bom le zgornjo plast (torej nanos z navadnim lakom). 

    

   Me pa muči odstranjevanje gelisha z navadnim acetonom.. smiley se mi zdi, kot da mi bo cel noht razpadu.. 

   Poskusi z odstranjevalec laka od DM z acetonom. Pri meni deluje v 10 minutah in skoraj popolnoma odstrani gelish. Sem poskusila tudi nekaj drugih odstranjevalecv, pa se mi ta najbolje obnese...pa še zelo poceni je.
   394
  • Eja je napisal/a na forum v temo Gelish / Shellac (soak off) laki.

   4. jun 2014 23:18
   Ineya je napisal/a

    

   KAj uporabljate ve? KAj pa z navadnimi laki ste že prakticirale to "čudo" (lučko) Smile

   Kolikor mi je znano, navadnih lakov lučka ne posuši (če si to mislila)...

    

   disketa je napisal/a

   Je katera preizkusila Gel Nails at Home komplet od Essence? Na tujih blogih so ocene kar pozitivne. Lučka je baje ok, je LED, stane pa ene 20€.

    

    Sem gledala na njihovi strani in naj bi bila to mini lučka, se pravi, da suši le po en noht naenkrat, kar pomeni, da celoten postopek traja, vsaj zame, čist (pre)dolgo. Razen če niso medtem časom že lansirali nove lučke.

    

   No da poročam še, kako poteka moj "eksperiment": samo navadni lak +  gelish nadlak: zaenkrat  drži tako, kot če bi delala po klasičnem potopku (ph bond, foundation, gelish, top). Tudi konica je še vedno lepo obravana, kljub temu, da nič ne pazim, kaj delam z nohti. Zdaj me pa res zanima, v čem je poanta, da je treba toliko enih zadev gor dajat, če je pa na koncu učinek enak, kot pri "poenotavljeni" varianti. Mogoče edino, da je ph bond za tiste z bolj mastnimi nohti, da jih razmasti in lak lepše prime. Sama imam pa bolj suhe nohte, zato ga verjetno v prihodnje ne bom več uporabljala.

   394
  • Eja je napisal/a na forum v temo Gelish / Shellac (soak off) laki.

   4. jun 2014 12:55

   Ja...gelish laki se sušijo pod obema lučkami, vendar se pod LED bistveno hitreje kot pod UV. Ko sem sama kupovala lučke sem skoraj doktoriral s tega področja, je pa takole: LED lučke so sicer dražje kot UV, vendar kot sem že rekla, bistveno hitreje posušijo posamezno plast. UV lučka potrebuje povprečno 2 minuti za eno plast, LED pa 30 sekund. In če veš da je potrebno nanesti od 3-4 plasti, potem je to ogrooomna razlika.

   Še ena stvar, ki se je meni zdela bistveno bolj pomembna pa je, da so UV lučke bolj škodljive za kožo kot led in je zato priporočljivo uporabljati zaščitne rokavice.Še zadnja stvar, ki je pretehtatla pri meni: UV žarnice je treba menjati po določenem času. In če kupuješ kvalitetne žarnice je cena le - teh lahko celo višja kot nova lučka. Pri led pa ta menjava odpade...so praktično timeless. Tako da priporočam, če si seveda lahko privoščiš malo višjo začetno investicijo, LED lučko.

   Zvečer (ko bom doma), lahko prilepim link moje lučke s katero sem zelo zadovoljna.A ja še ena zadeva: kupi jo preko amazona ali eBay, ker so pri nas bolano drage. V Sloveniji jih prodajajo po 200€, na amazon pa dobiš zelo dobre že za 70, 80€.Sem se razpisala ☺. ...Če te še kaj zanima z veseljem odgovorim.

   394
  • Eja je napisal/a na forum v temo Gelish / Shellac (soak off) laki.

   2. jun 2014 23:06
   urska7 je napisal/a

   pa kombiniram tud z navadnimi, tako kot je že prej napisala eja..ampak se mi pri depend lakih (navadnih) noče posušit..od essence pa mi proti koncu malo razpoka lak. najraje kombiniram s catrice.

   Bom videla, če se bo tudi pri meni to zgodilo, ker se mi včasih zazdi, da je tudi od nohta odvisno, kako odreagira (seveda je to smo moja domneva...sem prepričana, da obstaja kakšna bolj pametna razlaga smiley). Ko sem pred kratkim želela gelish odstraniti sestri, sem se močno namatrala, da mi ga je uspelo vsaj za silo odstraniti, ko pa po istem postopku odstranjujem sebi, nimam nobenih težav...komaj kaj laka ostane na nohtu, pa še ta gre z lahkoto stran, če še malo nežno "podrgnem" s potiskačem za obnostno kožico.

   Kot sem rekla so moji nohti tudi po večkratnem odstranjevanju nepoškodovani, sestrini so pa tako poškodovani od samo enega odstranjevanja, da je rekla, da nikoli več tega na nohte.

   394
  • Eja je napisal/a na forum v temo Gelish / Shellac (soak off) laki.

   2. jun 2014 22:55

   Uspela danes....torej da poročam:

   spodaj sem nanesla enega od essence lakov, ki ga imam že od pamtiveka. počakala sem da se dobro posuši (kar pri essence lakih na srečo ne traja dolgo) in čez nanesla gelish nadlak. Za 30 sekund sem ga dala pod led lučko in  obrisala s cleanserjem.

   Z mazanjem ni bilo nobenih problemov  v smislu (ne)kompatibilnosti običajnega laka in gelish nadlaka, v prihodnjih dneh pa poročam, kako je z obstojnostjo.

   Kar se pa tiče stanja nohtov po uporabi gelisha....tudi moji nohti so po cca 2 mesec stalnega gelishiranja nepoškodovani, pa čeprav lak menjam na 2 tedna. Razlog je, tako kot je rekla tudi Tanja, samo narastek, saj drugače ne bi bilo potrebe po odstranitvi (ni okrušenih konic, ni zbledelega leska, do sedaj mi je odstopil le en noht, pa še ta takrat, ko sem si nohte namazala prvič, saj sem si  takrat nanesla predebele plasti posameznega nanosa. Sedaj ko sem se naučila delati tanjše plasti, teh težav ni).

   Pišuka....vsakič, ko preberem kakšnega od svojih postov v tej temi, se počutim kot kakšen tržnik za gelish lake smiley...sam sem res navdušena nad temi lakci smiley

   394
  • Eja je napisal/a na forum v temo Gelish / Shellac (soak off) laki.

   28. maj 2014 17:18

   Bom preizkusila, pa sporočim...verjetno ob koncu tedna, ko bom s svojih krempeljčkov odstranila živo rdečega. Tele gelish zadevice so meni odkritje stoletja...končno je konec stalnega preverjanja.

   Torej, ko preizkusim, poročam smiley

    

   Aja....pa v prejšnjem postu sem mislila gelish nadlak + LED lučka in ne navadnega.

   394
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
 • Tanja 9. maj 2022 18:38
  Slavospev poceni laku za nohte
 • Tanja 26. apr 2022 16:57
  Razočaranje
 • Tanja 26. apr 2022 15:39
  Odličen
 • Dow* 14. nov 2021 20:14
  super
 • Dow* 14. nov 2021 20:09
  še kar
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Ali se vam zašibijo kolena in se vam začnejo potiti dlani, ko se vam nekdo približa s široko odprtimi rokami? Ali pa vam je vsaj skrajno neprijetno?