Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Drew Barrymore delila svoje intimne izkušnje s perimenopavzo

2. maj 2023 12:56
0

Oglasno sporočilo

Drew Barrymore je v pogovoru za ameriško televizijo CBS Mornings spregovorila o svojih izkušnjah s perimenopavzo in pogledu na menopavzo.

Med pogovorom je Drew razkrila, da je vedela, da je v perimenopavzi, ko je začela dobivati menstruacijo na vsaka dva tedna, in povedala, da je imela močno kot kaka najstnica.

Drew je prosila eno od sonastopajočih v oddaji, naj opiše, kakšen je občutek vročinskih valov, imenovanih tudi vročinski oblivi, saj jih sama (še) ni izkusila. Dodala je, da so vročinski oblivi sicer relativno dobro znani, vendar tega ne moremo trditi za druge vidike menopavze.

"Večina tega se zdi zelo neznana ne le moškim, ampak tudi ženskam," je dejala.

Drew je pojasnila, kako je poiskala zdravniški nasvet, ko je začela dobivati močne in pogoste menstruacije: "Eden od zdravnikov mi je rekel, da to lahko traja – v najslabšem primeru deset let; jaz pa sem rekla, da ne bom zdržala deset let."

Drew je tudi razkrila, da so ji ponudili hormonsko terapijo, vendar se je zaenkrat odločila, da je ne bo sprejela, čeprav je dejala, da je ne bi izključila, če bi menila, da jo potrebuje v nadaljevanju svoje poti.

"Rekla sem ne, ker se mi je zdelo, da zdravnik, ki mi je to predlagal, ni razumel, v kakšnem stanju sem, in ker se mi je to zdelo preventivno," je dejala. "Ne želim jemati nečesa preventivno. V nekem trenutku bo morda obstajalo zdravljenje, ki bo primerno, zato tega ne sprejmite na hitro – a hkrati ne bodite junak po nepotrebnem, če vam ni treba biti."

 

 

Medtem ko je Drew razmišljala o tradicionalnih, zastarelih predstavah o ženskah, ki doživljajo menopavzo, je imela pozitiven pogled: "Mislim, da je vse več žensk v 40., 50. in 60. letih videti tako privlačno, da se počutijo tako živahne in živijo svoje najboljše življenje. Menopavza je bila označena tako, da si potem pa stara, da si končala – a to ni res!"

Ob koncu intervjuja so Drew vprašali, s katero besedo bi opisala menopavzo, in odgovorila je: "Naravna."

PREBERITE TUDI: 3 najboljše snovi za uravnavanje ženskih hormonov (PMS, menopavza)

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Gillian je bila stara komaj sedem let, vendar je bila njena prihodnost že ogrožena.