Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

3 najboljše snovi za uravnavanje ženskih hormonov (PMS, menopavza)

2. mar 2023 14:10
0

Oglasno sporočilo

Ženskam hormoni delujejo povsem drugače kot moškim. Ravni hormonov pri ženskah nihajo tekom meseca, še zlasti pa pred in med menstruacijo, med nosečnostjo in v menopavzi. Neravnovesje ženskih hormonov je pogosto pri adrenalinu, steroidnih hormonih, rastnih hormonih, inzulinu, estrogenu ali progesteronu (hormon, ki ga proizvajajo jajčniki in vam pomaga pri spanju).

Ta nihanja lahko povzročajo precejšnje spremembe tudi na počutje ženske – to pa na njeno vedenje in reakcije. Kako hormone kar najbolj uravnovesiti?

Poleg 3 najboljših naravnih zdravil za vse, ki so zdrava prehrana, dovolj spanca in redno gibanje, vam predstavljamo 3 naravne snovi, ki lahko lepo uravnovesijo vaše hormone in tako preprečijo pretirana nihanja in drastično izboljšajo počutje.
 

Maca

Maca slovi po tem, da pomaga uravnovesiti hormone in celo odpraviti hipotirozo. Je endokrini adaptogen, kar pomeni, da ne vsebuje hormonov, temveč hranila, potrebna za normalno proizvodnjo hormonov.

Med širokim spektrom tradicionalnih načinov uporabe se maca najpogosteje uporablja za več energije, uravnoteženje hormonov, zdravo delovanje ščitnice, boljšo spolnost, sploh pa predmenstrualni sindrom (PMS) in menopavzo.

Ashwagandha

Ugotovljeno je bilo, da ashwagandha uravnava hormone tako ženskam kot tudi moškim. Moškim povečuje serumsko koncentracijo testosterona; ženskam zmanjšuje folikel stimulirajoči hormon (FSH) in povečuje proizvodnjo luteinizirajočega hormona (LH).

Pri ženskah je ashwagandha pokazala tudi koristi pri izboljšanju spolnega poželenja in spolne disfunkcije. 

Svetlinovo olje

Svetlinovo olje je eden najbogatejših virov gama linolenske kisline (GLA), esencialne maščobne kisline, ki zagotavlja gradnike ženskih hormonov. S tem pomaga zagotavljati hormonsko ravnovesje. Ima ključno vlogo pri ženski presnovi, saj ohranja hormonsko ravnovesje, zdravo kožo in prožne sklepe.

Ženske po vsem svetu uživajo za naravno blaženje oz. preprečevanje simptomov PMS – poleg tega lahko pomaga zmanjšati neželene simptome menopavze. Dokazano je, da uživanje zadostne količine maščobnih kislin omega-6, kot sta LA in GLA, pri približno tri- do šestmesečnem jemanju uravnava splošno hormonsko delovanje v telesu.

V predmenstrualnem obdobju lahko ženska občuti občutljivost dojk, napihnjenost, zadrževanje vode, akne, depresijo, razdražljivost, megleno razmišljanje in glavobol. Ti simptomi so se po poročanju študije v reviji Lipids po uporabi svetlinovega olja umirili.

PREBERITE TUDI: 3 najboljša eterična olja za uravnavanje ženskih hormonov

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ali vas zastrupljajo vaši tamponi? Ugotovitve študije so pokazale 16 kovin v široko dostopnih blagovnih znamkah tamponov.