Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

5 razlogov, zakaj je vsakodnevni fizični stik pomemben

15. jan 2019 8:12
0

Oglasno sporočilo

...  opisati z besedami. Pomanjkanje fizičnega dotika lahko opiše le nekdo, ki po tem hrepeni. Dotik je bistvena sestavina intimnega odnosa. Je del fizične bližine, ki je drugače ne bi mogli doseči. Fizični stik nam da občutek varnosti. Topel, ljubeč, iskren dotik nam daje občutek pripadnosti in nas povezuje. 

PREBERITE TUDI: Tole vam naredi 20-sekundni objem


1. Fizični stik je nujen za komunikacijo

Smo človeška bitja, ki so vzgojena v družbi, ki temelji na medsebojnem razumevanju in komunikaciji. Pogovor je del naše narave. Tako delimo informacije in tako deluje naš svet. In dotik je običajno bistven del komunikacije, ki si jo delita dva človeka. Fizični stik se pogosto uporablja kot govorica telesa, ko pokažemo sočutje.

2. Fizični stik nam pomaga, da se povežemo z drugimi bitji

Zagotovo ste že kdaj čutili ‘metuljčke v trebuhu’, kajne? Večinoma so ti močni občutki sproženi s fizičnim dotikom. Raziskovalci, ki preučujejo človeški dotik, pravijo: »Kratek fizični stik s strani druge osebe lahko izzove močne čustvene izkušnje; od pozitivnih občutkov, ko se vas dotakne vaš partner, do izkušnje tesnobe, ko se vas dotakne tujec. "
Le pomislite – fizični stik ima moč, da izzove strast, ljubezen, srečo, zmedenost, tesnobo in celo strah.

3. Fizični stik je močno orožje dajanja in prejemanja pozitivne energije

Dotik je močan način, da se povežemo z drugim človekom. Svoje občutke, energije lahko z dotikom prenesete drugim ljudem. Nekoga lahko razvedrite in delite svoje pozitivne vibracije, lahko jih objamete in potolažite, lahko pa tudi zlahka pokvarite jutro nekoga le s stiskom roke.

4. Fizični stik je učinkovito orodje, da prejmete, kar želite

Ste že kdaj opazili, da se nežno dotikanje nekoga med pogovorom z njimi povečuje verjetnost, da bodo sprejeli vaš predlog ali se strinjali s tem, kar ste rekli? Fizični dotik je zelo močno orodje za prepričevanje ljudi, da naredijo nekaj, kar resnično potrebujete. Nekaj je v občutku bližine, ki jo ustvarja dotik. Nenadoma imate pozornost druge osebe. In vse, kar ste rekli, se bo resneje obravnavalo.

5. Fizični stik zdravi

In ne pozabimo na terapevtski, zdravilni učinek dotika. Fizični dotik je bil že več stoletij vključen v različne metode zdravljenja. Masaže, kiropraktika, akupunktura in podobno. Tudi mnogi terapevti in psihologi uporabljajo fizični stik, da pomagajo ljudem, ki so doživeli zlorabo, da spodbudijo vezi med ljudmi med sejami terapije.

PREBERITE TUDI: Ta 2-sekundni trik je ključ do zmanjšanja bolečine

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 16. maj 2019 19:50
   Super, izpolnjuje vse kriterije!
  • Katrin 17. apr 2019 22:13
   Premalo za suho kožo
  • numi 19. mar 2019 22:29
   preprost
  • numi 19. mar 2019 22:23
   sladek in vesel
  • numi 17. feb 2019 10:29
   top 2
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
   • mijauuu je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote vam podarja Beauty Box!.

    pred 16 h
    Posebnih priprav na poletje nimam, razen tega, da naredim malo reda med oblekami v omarah in preverim stanje sandalov Smile Glede kože pa obvezen spf 50, izogibanje namočnejšemu soncu (kakor se pač da), več vlaženja obraza Smile
    0
   • kisla je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote vam podarja Beauty Box!.

    pred 2 dnevoma
    Vse, kar spremenim, je malo več ukvarjanja z dlakami, kar pomeni, da pomladi bolj vestno uporabljam svojo Philips Lumeo Smile SPF uporabljam čez celo leto, pri negi pa poleti zadostuje kakšna lahkotnejša kremica kot v preostanku let ali pa serum ...
    0
   • teatime je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote vam podarja Beauty Box!.

    pred 2 dnevoma
    Poleti je obvezen spf, sploh če sem veliko zunaj. Uporabljam samo kreme z mineralnimi filtri. Letos je to Badger's Balm. Sicer pa izbiram bolj vlažilne kreme in serume. Na morju ne sme manjkati tudi aloe vera za pomiritev kože. Spijem veliko vode in ...
    0
   • Stephanie je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote vam podarja Beauty Box!.

    pred 2 dnevoma
    Nimam posebnih priprav na poletje. Ves čas se trudim, da jem čim bolj zdravo, domačo hrano, popijem dovolj vode in poskrbim za zadosten vnos vitaminov, mineralov in antioksidantov (ob povečanih obremenitvah ali stresu tudi s prehranskimi dopolnili). ...
    0
  Izpostavljamo
  Maščobe na točno določenem in samo na tistem delu telesa se ne da izgubiti.