Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Zato nikar ne zavrzite skaljenega česna

25. jul 2016 10:43
0

Oglasno sporočilo

... nakupovanju izbiramo najlepše primerke, čeprav so raziskave pokazale, da so manj lepi bolj zdravi; prav tako mnogi kar takoj zavržejo sadje in zelenjavo, ki ni več očesu popolnoma brezhibna. A tudi to je velika napaka, saj je pogosto še bolj zdrava. Vsekakor to velja za česen, ki je že začel kaliti.

Strokovnjaki so namreč odkrili, da je česen, ki je že začel kaliti (saj veste, tisti zeleni kalčki, ki se pričnejo kazati po določenem času) še veliko bolj zdrav kot svež. Vsebuje namreč več antioksidantov kot sveži in je tudi veliko bolj zdrav za srce, ožilje in ostalo telo. Vsebuje kar 5-krat več antioksidantov kot lep, mlad česen, in ima tudi  drugačne metabolite. Ekstrakt iz takšnega česna je ščitil celice pred več vrstami poškodb. To, da pustimo česen stati dovolj časa, da začne kaliti, je torej idealen način, da ga naredimo še bolj zdravega in imamo od njega še več koristi.

Česen ljudje uporabljajo v zdravilne, medicinske namene že tisočletja. Med drugim na naraven način znižuje holesterol in trigliceride v krvi; znižuje krvni tlak; zmanjšuje nevarnost za nastanek bolezni srca in ožilja; izboljšuje imunski sistem in preprečuje nastanek rakavih obolenj. Zdaj torej vemo, da je star česen še bolj zdrav kot svež, v kolikor pa okusa česna ne prenesete, lahko njegove koristne učinke uživate v obliki prehranskega dopolnila.

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  • numi 24. mar 2020 17:53
   top
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Letošnja spomladansko-poletna sezona prinaša kar nekaj zanimivih modnih novosti in ena izmed njih so zagotovo široke ...