Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Stvari, o katerih morate biti prepričani, preden nabavite psa

7. jun 2021 9:23
0

Oglasno sporočilo

... neverjetni hišni ljubljenčki, so živahni, veseli in ljubeči. Imeti psa za hišnega ljubljenčka je lahko čudovita odločitev, vendar morate večkrat premisliti, če ste primerni za lastnika psa. 

Morda se zdi enostavno delo, a dejansko ni. Preden se odpravite v nakup ali posvojitev psa, morate biti prepričani v številne stvari. Za lažjo prestavo imamo seznam stvari, o katerih morate biti popolnoma prepričani, preden svojega kosmatega prijatelja pripeljete domov.

Morate biti predani

Psi so tu, da so z vami. Povprečen pes ima življenjsko dobo približno 12-13 let, zato morate biti prepričani v svojo zavezanost, da ga boste imeli v življenju. Psi so zelo prikupni, poredni in zvesti. Dati jim morate svoj čas in biti z njimi. Če bo pes večino časa sam doma, potem morda premislite o nakupu (posvojitvi).

Raziskave o pasmah

Preden se odločite za psa, se prepričajte, da raziščete različne pasme psov. Pametno je dobiti psa, ki ustreza vašemu domačemu okolju (če živite v velikem / majhnem domu), če ste samski, poročeni ali imate otroke itd. Pridobitev primernega psa za vaše okolje je odločitev, o kateri bi morali razmišljati kar nekaj časa.

Splošni izdatki

Ne imejte vtisa, da morate samo kupiti pasjo hrano in imeti čas za psa. Psi morajo imeti primerno posteljo, povodec, ovratnico, primerno hrano, obiske veterinarja itd. Zanje boste morali zapraviti določeno vsoto denarja, če tega niste pripravljeni storiti, potem niste primeren lastnik.

Zaščita za hišne ljubljenčke

Poskrbeti morate, da vaš pes živi v prijaznem prostoru v vašem domu. Ne smete imeti nevarnih predmetov, ne smete imeti visečih predmetov ali stvari, ki jih pes enostavno pogoltne. Številne druge take malenkosti je treba zaščititi pred hišnimi ljubljenčki, da bi zagotovili varno bivališče.

Zelo potrebno šolanje psov

Potreboval bo čas. Vaš pes bo potreboval učinkovito šolanje, da bo dober pes. Na internetu obstaja več vadnic, ki vam bodo pomagale bolje izšolati psa, še bolje pa je, da se vpišete kar v pasjo šolo. Hišnemu ljubljenčku morate posvetiti določen čas, da postane lepo vzgojen in ljubezniv član družine.

PREBERITE TUDI: Lastniki psov se gibajo dvakrat več

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Opravljena je bila še ena raziskava, ki je potrdila, da nekateri UV filtri v izdelkih za zaščito pred soncem uničujejo morsko življenje, ko se z naše kože ...