Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kako je Rockefeller sponzoriral farmacijo in začel boj proti naravnim zdravilom

23. apr 2018 14:02
0

Zahodna medicina je brez dvoma prinesla marsikaj dobrega, marsikaj pa tudi slabega. Tako je npr. krasna v urgentnih primerih, pa ko je treba npr. naravnati kost. A osveščeni čedalje bolj spoznavajo, da uradna, alopatska medicina ni tako popolna in nezmotljiva, kakor se predstavlja.

Predvsem največji problem predstavlja dejstvo, da se osredotoča praktično izključno na prekrivanje simptomov bolezni, namesto na iskanje in odpravljanje vzrokov. In ker imajo vsa ta sintetična ‘zdravila’, ki le prekrivajo simptome, tudi ne ravno blage in redke stranske učinke, tako ustvarjajo nove in nove bolezni in zdravstvene težave, za kar potrebujemo nova ‘zdravila’.

PREBERITE TUDI: Raziskava: necepljeni otroci veliko bolj zdravi kot cepljeni

Kako se je vse to začelo? ‘Zahvalimo’ se lahko Rockefellerju.
 

Kako je človeštvo preživelo do danes?

Ker je pod vplivom velikih korporacij večina medijev, je temu ustrezno tudi njihovo poročanje. Zato ni nič čudnega, da večina ljudi dejansko slepo verjame (samooklicani) uradni medicini kot najboljši, popolni in nezmotljivi, zdravniki pa so pravi bogovi v belih haljah. Bognedaj podvomiti v njihovo znanje ali strokovnost, takoj sledita nemilost ter ponižujoča in žaljiva obravnava!

Tako vsakogar, ki začne govoriti o preventivnih in zdravilnih učinkih hrane in zelišč ter zdravega načina življenja kot preprečevanja in zdravljenja bolezni, gledati vsaj kot čudaka, če ne motenca. Če je tako predrzen, da si drzne podvomiti v varnost in učinkovitost zdravil – kaj šele cepiv! – pa sledi skorajda linč.

Vas to spominja na srednjeveško cerkveno inkvizicijo? Niste edini. Tako kot drugje, sta tudi tukaj denar in politika ljudem oprala možgane, da so dejansko sprejeli za dobro, kar je za njih slabo – vsi, ki si drznejo dvomiti, pa so nemudoma označeni kot neumni in nepoučeni teoretiki zarot.

A ne pozabimo, da je človeštvo preživelo s pomočjo treh (naravnih!) stvari: to so 1. zdrava prehrana; 2. zdravilna zelišča in 3. imunski sistem. Ja, tudi vse bolezni, ki so pobijale, dokler se niso uredile higienske in bivalne razmere ter kanalizacija, nam je tako uspelo preživeti.

PREBERITE TUDI: Ibuprofen vpliva na (ne)plodnost?
 

Kako se je začelo?

Vse se je začelo že preko 100 let nazaj, z imenom John D. Rockefeller (1839 – 1937), ki je bil naftni magnat, ameriški prvi milijarder in pravi roparski monopolist. Že na začetku 20. stoletja je obvladoval 90 odstotkov naftnih rafinerij v ZDA preko svojega naftnega podjetja Standard Oil, ki je bilo kasneje razdeljeno na Chevron, Exxon, Mobil ipd.

Skorajda istočasno, okoli leta 1900, so znanstveniki odkrili ‘petro kemikalije’ in načine, kako iz njih ustvariti skorajda nešteto spojin. Tako je bila npr. prva plastika, imenovana bakelit, narejena iz nafte leta 1907. Znanstveniki so odkrivali različne vitamine  in prišli do zaključka, da bi lahko mnoge snovi naredili iz nafte.

To je bila idealna priložnost za Rockefellerja, ki je tako prišel na idejo, kako monopolizirati nafto, kemično in medicinsko tehnologijo hkrati. In kar je bilo pri tem najboljše: vse, kar bi tako umetno ustvarili iz nafte, bi lahko za razliko od naravnih snovi, patentirali in nato prodajali za mastne denarje.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dave Asprey (@dave.asprey)

 

Le ob en problem se je ob tem zataknil Rockefeller, kar se tiče medicine: v ZDA je bila takrat zelo priljubljena in učinkovita naravna, zeliščna medicina in način zdravljenja. Skoraj polovica zdravnikov in ostalih strokovnjakov s področja medicine so prakticirali holistično medicino, kar pomeni celostni pristop k zdravju in zdravljenju. Pri tem so uporabljali znanja in zelišča starih ljudstev Evrope in Amerike.

PREBERITE TUDI: Zakaj bi morala obstajati prehranska psihiatrija (in kako bi to rešilo mnogo težav)
 

Načrt in v boj

Rockefeller, monopolist, je tako moral najti način, kako se znebiti svoje največje konkurence, zato se je poslužil stare, a preverjene taktike: ustvari problem -> ponudi rešitev. To pomeni ustvari problem in prestraši ljudi, nato jim ponudi (vnaprej pripravljeno in načrtovano) rešitev.

Tako se je odpravil k staremu znancu z imenom Andrew Carnegie, še enemu bogatašu, ki je svoje premoženje ustvaril tako, da je monopoliziral industrijo jekla, in ta je pripravil načrt. S pomočjo prestižne fundacije Carnegie Foundation so poslali moža z imenom Abraham Flexner, da je potoval po državi in poročal o statusu medicinskih delavcev in bolnišnic po državi.

To je privedlo do poročila ‘Flexner Report’, ki je kasneje prineslo moderno medicino, kakršno poznamo danes. Verjetno je omemba dejstva, da je to poročilo govorilo o popolni reorganizaciji in centralizaciji medicinskega sistema in institucij, odveč. Na podlagi tega poročila so več kot polovico medicinskih šol kmalu zaprli, saj niso služile načrtu Rockefellerja.

Tako so homeopatijo in naravna zdravila začeli načrtno črniti in demonizirati – nekatere zdravnike, ki so se upirali, so celo aretirali.

PREBERITE TUDI: Visoke količine vitamina C učinkovitejše od antibiotikov
 

Pristop ‘korenček in palica’

Da bi pomagal pri tranziciji in pospešil, da bi si zdravniki in znanstveniki ‘premislili’, je Rockefeller plačal več kot 100 milijonov dolarjev raznim medicinskim kolidžem in bolnišnicam ter sponzoriral ‘človekoljubno’ skupino, ki so jo poimenovali “General Education Board” (GEB). To je bil klasičen pristop ‘korenček in palica’. Torej ‘pridni’ študenti, zdravniki in znanstveniki, ki so se pokorili, so bili nagrajeni, neposlušni pa kaznovani.

Tako jim je v relativno kratkem času poenotiti medicinske šole. Vsi študenti so se učili enako vsebino – in to je bila, jasno, vsebina, ki je podpirala načrte Rockefellerja. In začelo se je predpisovanje in prodaja sintetičnih, patentiranih ‘zdravil’.

Bogate nagrade ‘poslušnim in pokornim’

Znanstveniki, ki so raziskovali, katera hrana in rastline oz. njihovi izvlečki zdravijo bolezni, so dobivali bogate nagrade. A ne zato, da bi te rastline in ekstrakte uporabili za zdravljenje, temveč da so ugotovili, katere sestavine so aktivne učinkovine ter nato ustvarili podobno sintetično verzijo, ki so jo lahko patentirali in prodajali za enormne zneske.

Tako so tablete za ‘zdravljenje’, ki pa ničesar ne zdravijo, temveč le prekrivajo simptome bolezni in s stranskimi učinki ustvarjajo vrsto novih, postale mantra sodobne medicine.

PREBERITE TUDI: Cepiva vsebujejo DNK človeškega zarodka, ki povzroča avtoimunske bolezni in raka že pri otrocih
 

Uspelo jim je

Tako je poznavanje zdravilnih učinkov zelišč je utonilo v pozabo in sedaj, več kot 100 let kasneje, zdravniki predpisujejo ‘zdravila’, o prehrani in zdravilnih zeliščih pa ne vedo praktično nič. In še tisto, kar vedo in priporočajo kar se tiče prehrane, temelji na povsem zgrešeni uradni prehranski piramidi, ki je prinesla epidemijo debelosti in vrsto novih bolezni, za katere – le uganimo, kaj – se spet predpisuje sintetična ‘zdravila’.

Ker imajo najmočnejše industrije – torej farmacevtska, prehranska in naftna – povsem podrejene tudi vse medije, so z neprestanim ponavljanjem – po domače se temu reče ‘pranje možganov’ – dejansko uspeli prepričati mase, da je to dejansko pravi način. In ko se nekaj dovolj dolgo ponavlja, večina brez dvoma, preverjanja in kritičnosti sprejme za resničnost.

Enormni zneski podkupnin

Tako v ZDA kar 15 odstotkov državnega proračuna namenjenega temu, kar uradno imenujejo ‘healthcare’ (skrb za zdravje), a osveščeni pa bolj pravilno ‘sick care’ (skrb za bolne oz. ohranjanje bolnih). Niti promil tega namreč ni namenjen preprečevanju bolezni, kaj šele zdravljenju, temveč vzdrževanju stanja in blaženju simptomov z ‘zdravili’.

Še najhuje pa je s cepivi, saj so množice dejansko uspeli prepričati, da so cepiva tista, ki so ‘izkoreninila’ bolezni. A kdor je nehal le poslušati in ponavljati, kar trobijo trobila (bogato sponzoriranih in skrbno nadzorovanih) splošnih medijev in se je lotil vsaj malo kritičnega raziskovanja v tej smeri, je kaj kmalu ugotovil, da so jih v resnici napeljava kanalizacije ter boljše higienske, bivalne in življenjske razmere ljudi. Tudi novorojenčki so nehali na veliko umirati, ko so ženske začele rojevati v čistem in so imeli porodničarji čiste roke, in ne zaradi cepiv, ki v resnici povzročajo nešteto sodobnih bolezni.

Tako so zagotovljene doživljenjske stranke, ki potrebujejo ‘zdravila’ za astmo, rakava obolenja, diabetes, avtizem ter razne druge avtoimunske bolezni. Vse bolezni, za katere stroka trdi, da ni zdravila – pa vendar obstaja nešteto ljudi, ki so se pozdravili naravno, izključno z zdravo prehrano in drugimi naravnimi pristopi. Pristopi, ki so dandanes zaničljivo označeni z ‘alternativna’ medicina – kljub temu, da je ravno s pomočjo te človeštvo preživelo do danes in kljub dejstvu, da so se ravno s pomočjo ‘alternativne’ medicine pozdravili mnogi, ki jih je uradna medicina odpisala.

PREBERITE TUDI: Pomanjkanje teh 6 hranil lahko povzroči simptome depresije
 

Zakaj se nič ne spremeni?

Ker so mediji sponzorirani in obvladovani s strani določenih interesov in njih želji po čim večjem dobičku, se takšno stanje ohranja. Tako poročajo, kar morajo oz. jim je dovoljeno poročati, vse ostalo pa ignorirajo. Ker tako neprestano ponavljajo, kako je uradna medicina najboljša in nezmotljiva, zdravila in cepiva pa varna in brez stranskih učinkov, deluje, da tako dejansko tudi je.

Prihajajo najbolj bolne in neodporne generacije, polne neozdravljivih in avtoimunskih bolezni in najverjetneje je šlo že predaleč, da bi se stanje dalo še popraviti in se vrniti nazaj k naravi. Ali oz. kdaj se bomo zbudili? Ko ne bo ostal več en zdrav zemljan in ne bomo mogli več živeti brez ‘zdravil’? Si to želimo? Verjetno večina ne, a ravno po tej poti gremo. Nekateri pa vsekakor si in na žalost se tudi zelo dobro bližajo zastavljenemu cilju.

Dokler ne bomo nehali nasedati in ne bomo pripravljeni raziskati, se poučiti in spregledati, bo tako tudi ostalo – v skupno škodo vseh, tako osveščenih kot tudi zavedenih in nasedlih. Trajno se namreč uničuje zdravje celih generacij, s tem pa celotnega človeštva. Nikar ne pozabimo, da zdravje prihaja (izključno) iz narave.


PREBERITE TUDI: Zakaj splošni mediji svarijo pred prehranskimi dopolnili, ki ščitijo in izboljšujejo zdravje?

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ali vas zastrupljajo vaši tamponi? Ugotovitve študije so pokazale 16 kovin v široko dostopnih blagovnih znamkah tamponov.