Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Ponovno dokazano, da prekinitveni post upočasnjuje staranje

24. nov 2017 14:12
0

Oglasno sporočilo

... posta, med drugim tudi upočasnjeno staranje. Premalo ljudi se ukvarja z zdravim prehranjevanjem, tisti, ki pa se, pa se pogosto tega lotijo narobe. Med poplavo diet in lažnih informacij je potrebno dobre informacije in dieto pametno izbrati.

PREBERITE TUDI: Bi radi shujšali, bili pametnejši, izgledali mlajši in dlje živeli?

Prekinitveni post je eden izmed boljših načinov izboljšanja zdravja in posledično tudi telesne maščobe (ali obratno). Prekinitveni post ne pomeni, da stradamo, temveč da sledimo določenemu prehranjevalnemu vzorcu, ki ciklira med obdobji postenja in normalnega (seveda zdravega) prehranjevanja. Klasične metode prekinitvenega posta zajemajo nekaj ur postenja in nekaj ur, ko lahko normalno jemo.

Raziskave so ponovno dokazale, da tak post izjemno ugodno deluje na telo ter upočasnjuje proces staranja. No, dobro vemo, da je staranje naraven proces, ki mu ne moremo ubežati, vendar pa nam naše življenjske navade lahko določijo hitrost procesa staranja. In vse se začne in konča pri skrbi za telo. Sicer je bilo že nekaj časa znano, da prekinitveni post deluje proti staranju, vendar pa so tokrat to trditev znanstveniki podkrepili z raziskovanjem mitohondrijev. Harvardska raziskava se je osredotočila na delovanje in obnašanje mitohondrijev in ponovno se je izkazalo, da se telo zares počasneje stara, če izvedemo prekinitveni post.

PREBERITE TUDI: Prekinitveni post ali 'intermittent fasting'

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja pred 6 dnevi
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Vintage obleke so v zadnjih letih vse bolj priljubljena izbira na rdeči preprogi – od Oskarjev do Met Gala in vseh vmes.