Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kalorijski dnevnik za uspešno hujšanje

16. jul 2008 16:46
0

Oglasno sporočilo
­

 

Reuters poroča o šestmesečni študiji, ki je zajela 1685 moških in žensk srednjih let. Rezultati so pokazali, da so udeleženci, ki so redno pisali dnevnik, v povprečju izgubili približno dvakrat več kilogramov kot tisti, ki tega niso počeli. Izsledki so podprli predhodno raziskavo, ki je potrdila pomembnost vodenja kalorijskih dnevnikov pri načrtnemu izgubljanju teže. Družbe kot Weight Watchers International Inc. tovrstne dnevnike uporabljajo kot del svojih shujševalnih programov.

Pisanje kalorijskega dnevnika pomaga pri hujšanju

Zelenjava je temelj zdrave prehrane

 

"Zapisovanje vsega, kar pojedo, je učinkovita tehnika za tiste, ki želijo shujšati", pravi Victor Stevens iz Kaiser Permanente's Centra za raziskavo zdravja v Portlandu. "Udeležencem pomaga ugotoviti, od kje prihajajo odvečne kalorije in jim je s tem v pomoč pri izdelavi natančnega načrta, kako se spoprijeti s prekomerno težo", je dodal. Stevens je pomagal pri vodenju študije, ki je bila objavljena v reviji American Journal of Preventive Medicine. Tehnika ljudem pomaga tudi pri sprejemanju odgovornosti za to kar pojedo.

Vsi udeleženci so v obdobju šestih mesecev skupno izgubili povprečno 6 kg; tisti, ki so pisali dnevnik šest oziroma sedemkrat na teden, so shujšali za približno 8 kg, tisti pa, ki tega niso počeli, so postali lažji le za okoli 4 kg. Povprečna starost sodelujočih je bila 55 let. Naprošeni so bili, naj jedo manj maščob, več zelenjave, sadja in polnozrnatih izdelkov, naj se gibajo 180 minut na teden, se udeležujejo skupinskih srečanj in pišejo kalorijski dnevnik.

"Ni nujno, da pisanje dnevnika postane formalno: zadostuje že samo dejanje zapisovanja obrokov bodisi na samolepilni listič, bodisi v tekstovnem ali elektronskem sporočilu, ki ga pošljemo sami sebi," je povedal Dr. Keith Bachman, Stevensov sodelavec.

 

0

Galerija

    Preberi še


    Razvrsti po:
    Kozmetometer
    Zadnje ocene
    Zadnji izdelki
    • Tanja 19. mar 2023 20:52
      RES slabo, meni izsušuje kožo
    • Tanja 21. feb 2023 18:20
      Izvrsten, najboljši
    • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
      Svaljka se
    • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
      Ne preprečuje vonjav
    • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
      Ne neguje
    Forum
    Zadnje objave
    Najbolj brano
    Trenutno dogaja
    Izpostavljamo
    Visoko občutljivim osebam je soočanje z vsakodnevnimi izzivi precej težje kot "navadnim" ljudem.