Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Zato se morate znebiti maščobe okoli pasu

21. mar 2016 8:10
0

Oglasno sporočilo

... tudi ob normalnem odstotku telesne maščobe, če imamo odvečno maščobo na trebuhu oz. okoli pasu. Vse namreč kaže, da so ljudje z odvečno maščobo okoli pasu bolj podvrženi boleznim in prezgodnji smrti kot tisti, ki se jim odvečna maščoba nabira na bokih in stegnih. Skratka, če je vaš pas širši od vaših bokov, ste v nevarnosti.

Nabiranje maščobe okoli pasu je predvsem poledica nezdrave prehrane, zato strokovnjaki opozarjajo, da četudi sta vaša telesna teža oz. odstotek telesne maščobe v mejah normale, se nikar ne zanašajte na to. Priporočajo, da pazite na svojo prehrano, ki naj temelji na zelenjavi in drugih virih kompleksnih ogljikovih hidratov, zdravih maščobah in beljakovinah. Nevarnost je še posebej velika, če je obseg pasu pri moških več kot 100 cm in ženskah več kot 89 cm.

Skratka, normalna telesna teža še ni zagotovilo za zdravje in dobro počutje; pomembno je tudi, kolikšen delež imate mišične mase in koliko maščobe, torej koliko ste fit. Maščoba okoli pasu je tesno povezana s sladkorno boleznijo, boleznimi srca in ožilja ter drugimi metabolnimi boleznimi, zato poskrbite za zdravo prehrano in redno gibanje, tudi trening s težo, in tako poskrbite za svoje zdravje in (fizično in psihično) dobro počutje dolgoročno.

Kako se znebiti maščobe okoli pasu in na trebuhu, si preberite v članku.

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  • numi 24. mar 2020 17:53
   top
  • [*jag0da*] 11. mar 2020 14:50
   Nobene razlike
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Se (skoraj) vsako noč zbudite in se počutite depresivni in/ali anksiozni? Niste edini, za to počutje pa obstajajo tudi razlogi.