Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Marihuana (kanabis) zavira staranje možganov

23. maj 2017 13:22
0

Oglasno sporočilo
... katerega nas skušajo prepričati uradni mediji, temveč ravno nasprotnim. Ima namreč naravnost neverjetne zdravilne učinke na zdravje ljudi in živali.
 
 
Med drugim ima proti-rakavo delovanje; zdravi glavkom očesa; preprečuje epileptične napade; deluje proti anksioznosti; pomaga pri post-travmatski stresni motnji; ščiti možgane po možganski kapi; upočasnjuje napredovanje Alzheimerjeve bolezni; blaži simptome Parkinsonove bolezni; blaži bolečine ob multipli sklerozi, osteoartritisu in revmi; zdravi vnetno črevesno bolezen in Crohnovo bolezen; pomaga pri hujšanju in pospešuje metabolizem; izboljša simptome lupusa; poveča kreativnost in še bi lahko naštevali.
 
Vse to in še kaj poleg so potrdile že neštete raziskave, med drugim tudi zadnja, ki je pokazala, da zavira staranje možganov. Kot vse ostalo, se namreč starajo (=propadajo) tudi naši možgani. Težje se učimo; težje si zapomnimo stvari; težje se skoncentriramo, kaj šele delamo več stvari hkrati. To pomeni, da bi bili manj podvrženi starostnemu pešanju možganov (upad kognitivnih sposobnosti, demenca in podobne težave), če bi redno kadili oz. uživali marihuano. Raziskava, ki so jo izvedli na univerzi Bonn, je to sicer pokazala na miših: ko so ostarele miši za dva meseca dali na tretma z marihuano, se jim je stanje precej izboljšalo.
 

PREBERITE TUDI: Alkohol in cigarete bolj škodljive od marihuane in ekstazija

Po dvomesečnem tretmaju miši z marihuano so se jim izboljšale sposobnost učenja; sposobnost orientacije; prepoznavanje drugih miši. Pa ne le to – stanje se jim je tako izboljšalo, da so njihovi možgani lahko parirali mišim, starim le dva meseca! Placebo skupini miši se stanje ni izboljšalo, miši, ki so prejemale THC, pa tudi niso imele negativnih stranskih učinkov.
Raziskava je bila objavljena v strokovni publikaciji Nature Medicine.
0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ali vas zastrupljajo vaši tamponi? Ugotovitve študije so pokazale 16 kovin v široko dostopnih blagovnih znamkah tamponov.