Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kako negovati izsušeno kožo?

28. jun 2018 19:30
0

Oglasno sporočilo

Koža je pogosto bolj občutljiva in jo spremljajo neprijetni občutki. Najboljši način za nego izsušene kože je vlaženje. Poglejte, kako. Ko vas koža zateguje, je to pogosto posledica pomanjkanja vlage v povrhnjici – zgornjem sloju kože. Izsušeni koži primanjkuje vode, kar je začasno stanje, ne pa vrsta kože.

Suho in izsušeno kožo pogosto napačno razvrščamo v isto skupino zaradi pogoste napačne predpostavke, da, če je koža suha, je zato tudi izsušena in jo moramo skladno s tem tudi negovati. Vendar pa z nepravilno nego vaše vrste ali stanja kože lahko to stanje le še podaljšate (v primeru izsušene kože) ali pa ga poslabšate (v primeru suhe kože).

Oseba ima lahko tudi kombinacijo občutljive in izsušene kože. 

Kaj povzroča izsušeno kožo?

Zunanji dejavniki, kot so vreme, onesnaženost in poškodbe zaradi UV-žarkov, lahko prispevajo k poškodovanju pregradne funkcije povrhnjice, posledica česar je izsušena koža. Delovanje drugih dejavnikov, kot sta genska zasnova ali staranje – ki povzročata propadanje funkcije kožne pregrade ali izčrpanje naravnih zalog hialuronske kisline – še dodatno poslabšajo kozmetični izdelki in zdravila. 

Ti dejavniki lahko vplivajo na izgubo vlage na površini kože, zaradi česar se koža izsuši in postane bolj dovzetna za poškodbe. To lahko privede do občutka zategovanja kože in luščenja ter hrapave kože brez sijaja zaradi izgube elastičnosti, ki je posledica izsušenosti. 

Ko koža postane izsušena, pregrada med človeškim telesom in zunanjim svetom oslabi, zaradi česar koža postane bolj občutljiva in reaktivna.

Simptomi izsušene kože

Izsušena koža se kaže na številne načine, ki vključujejo: 

•   občutek zategovanja ali nelagodja;
•   zbadanje;
•   vidne drobne linije.

Glavne značilnosti izsušene in občutljive kože

Oseba ima lahko tudi kombinacijo občutljive in izsušene kože. Rezultat tega je zelo občutljiva koža, ki zahteva ustrezno vlaženje, da bi lahko popravili učinke dehidracije.  Drugi pogosti vzroki za občutljivost kože vključujejo nekatere osnovne kožne motnje, alergije ali stres. Ker pa je občutljiva koža simptom različnih dejavnikov in posledična reakcija, je lahko hkrati spremlja tudi izsušenost.

Kako negovati izsušeno kožo?

Dnevna krema ali vlažilna nega s sestavinami, ki so derivat vode, sta lahko idealni rešitvi za obnovitev ravni vlažnosti v koži. To koži omogoča ohranjanje ustrezne dnevne ravni vlažnosti in jo hkrati zaščiti pred zunanjimi dejavniki. Če imate mastno izsušeno kožo, je lahko vlažilni serum idealen za krepitev vlaženja brez spodbujanja proizvodnje sebuma (kar vodi do mastne kože).

Kateri je najboljši način za nego izsušene in občutljive kože?

Izdelki Aqualia Thermal in Minéral 89 so namenjeni za globinsko vlaženje kože. Natančno razmerje mineralizirane vode, rastlinskega sladkorja in hialuronske kisline naravnega izvora koži zagotavlja 48-urno vlaženje za vlažno in bolj polno kožo. 

V naših laboratorijih smo razvili posebno kombinacijo aktivnih sestavin in ustvarili rešitev za vlaženje, ki kožnim celicam zagotavlja optimalno okolje za ohranjanje zdravja kože. Kot del linije Aqualia Thermal te sestavine pomagajo pri obnavljanju ravni vlažnosti, oslabljene zaradi okoljskih dejavnikov, ki vplivajo na kožo. Ti izdelki lahko izboljšajo pregradno funkcijo kože in preprečijo nastanek (ali vrnitev) izsušenosti. 

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Obstaja kar nekaj zvezdnic, katerih hčere so njihove naslednice, ali pa so jim vsaj vizualno vsaj malo podobne.