Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Tako alkohol uničuje naše celice

1. feb 2018 9:04
0

Oglasno sporočilo
... premalo ljudi zaveda njegove škodljivosti. Znanstveniki so sedaj dokazali, da alkohol poškoduje izvorne celice DNK in s tem poveča tveganje za nastanek raka.
 
 

PREBERITE TUDI: To se zgodi vašim možganom, ko pijete alkohol

Raziskavo so izvedli na miših, ki so jim dali etanol. Nato so uporabili kromosomsko analizo in preverili zaporedje DNK, da bi preučili genetsko škodo, ki jo je povzročil acetaldehid, škodljiva kemikalija, ki nastane, ko telo predeluje alkohol. Ugotovili so, da lahko acetaldehid poškoduje DNK v matičnih celicah krvi, ki vodijo v preurejene kromosome in trajno spreminjajo zaporedja DNK v teh celicah.
 
Te nove ugotovitve nam torej pomagajo razumeti, kako pitje alkohola povečuje tveganje za razvoj 7 vrst raka, vključno z vrstami, kot sta rak dojke in rak črevesja. Profesor Ketan Patel, glavni avtor raziskave, je dejal: "Nekatere vrste raka se razvijajo zaradi poškodb DNK v izvornih celicah. Raziskave kažejo, da alkohol torej lahko poveča tveganje za nastanek raka."
 
Ne potrebujemo raziskav, da bi vedeli, da alkohol močno škoduje našemu zdravju. Pretirano pitje alkohola škodi našemu telesu in umu.
 

PREBERITE TUDI: Tako alkoholizem uniči mnogo družin

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  • numi 24. mar 2020 17:53
   top
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja