Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

V Kranjski gori vse nared za smučarski spektakel

6. mar 2023 10:30
0

Oglasno sporočilo

... spremljevalnimi dogodki. Najboljši smučarji v veleslalomu se bodo pomerili na dveh veleslalomskih tekmah na podkorenski strmini.

Foto: Aleš Fevžer

Tekmovalna proga v Kranjski Gori je prvi preskus opravila že v času Zlate Lisice v začetku januarja. Snežne padavine v vmesnem času so dale nekaj dodatnih centimetrov snega, organizatorji pa so na novinarski konferenci Pokala Vitranc zagotovili, da je trenutno stanje na progi zelo dobro. Letos si želijo ugodnih vremenskih razmer in predvsem večtisočglavo množico, ki bo prišla pozdravit najboljše smučarje na svetu. V sestavah ekip so vsi prejemniki odličij s pravkar minulega svetovnega prvenstva. Kdo je tik pred zaključkom sezone v najboljši formi, pa je vprašanje, na katerega bodo odgovorili tekmovalci sami. Morda je to olimpijski prvak v veleslalomu Marco Odermatt, Korošec Marco Schwarz ali pa bo Slovenija dočakala prvo zmago na domačem snegu po Juretu Koširju leta 1999.


Posebna ugodnost za navijače na 62. Pokalu Vitranc

Tekmovalna proga se bo zaprla v ponedeljek, 6. marca, za rekreativne smučarje pa bodo omogočeni prehodi na progo ob tekmovalni progi. Organizatorji bodo zagotovili nemoten potek prometa in dostopa gledalcev do prizorišča. Obiskovalci bodo lahko osebne avtomobile parkirali na urejenih in označenih parkiriščih v Kranjski Gori in Podkorenu, parkiranje na označenih parkiriščih pa bo brezplačno. Navijače na 62. Pokalu Vitranc bodo letos razveselili s posebno ugodnostjo. Vsi smučarji, ki bodo imeli veljavno vozovnico na dan tekmovanja, bodo lahko tekmovanje gledali brezplačno s terena ob progi. Na prireditvi so dobrodošli tudi štirinožni prijatelji.
 

Pester spremljevalni program

Za vrhunec zabavnega dela smučarskega praznika se v Kranjsko Goro vrača najbolj nora zabava, Zabava zime. Nepogrešljivi del Pokala Vitranc se bo tokrat zgodil na novem prizorišču, prireditveni ploščadi med hotelom Kompas in Ramada Resort. Program je namenjen vsem generacijamin je pisan na kožo ljubiteljem različnih glasbenih zvrsti. Najmlajši se bodo lahko najprej zabavali ob nastopih mladih pevcev in pevk glasbenega studia Osminka in ob gledališki predstavi Lisjak Foksi in Olimpijski zaklad ter ob vragolijah cirkuške skupine Fuskabo. Ob zvokih violine mojstrice Maše Golob in DJ Knehtla se bo vzdušje počasi stopnjevalo do trenutka, ko bo zvok fanfar naznanil žrebanje štartnih številk za nedeljsko veleslalomsko tekmo. Na odru se bodo zvrstili vsi najboljši alpski smučarji svetovnega pokala. Obiskovalce bosta s svojim glasom in nastopom zabavala Klemen Slakonja z bandom ter Hamo & Tribute2Love.
 

Ena najtežjih prog svetovnega pokala

Pokal Vitranc bo tudi letos nedvomno postregel z razburljivimi tekmami. Tradicionalno tekmovanje, ki poteka že od leta 1961, se bo letos že 62-ič zgodilo na vrhuncu smučarske sezone. Vitranška strmina je ena najtežjih prog svetovnega pokala. Podkorenska proga je znana po strmini, visečem terenu, nekaterih nepreglednih prelomnicah in spektakularni ciljni strmini, prav tako pa je ena najtežjih prog za tehnične discipline v svetovnem pokalu v alpskem smučanju. Tekmovalci se zato v Kranjsko Goro radi vračajo, saj na vrhunsko pripravljenih progah lovijo le najvišje uvrstitve.

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Obstaja kar nekaj zvezdnic, katerih hčere so njihove naslednice, ali pa so jim vsaj vizualno vsaj malo podobne.