Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Tri evropske prestolnice, ki jih morate obiskati še v avgustu

1. avg 2019 10:15
0

Oglasno sporočilo

Izbrali smo tri mesta, za katera si upamo trditi, da se boste obiska še dolgo spominjali.

PREBERITE TUDI:  So ljudje, ki v vaše življenje pridejo z razlogom

Budimpešta, Madžarska

Skoraj ni človeka, ki ga obisk Budimpešte ne bi navdušil. Poletje ob Donavi v prestolnici naših severovzhodnih sosedov lahko začinite s koncerti, festivali in raznimi kulturnimi dogodki. Le teh v avgustu ni malo, poleg tega pa pot tja povprečno traja le 4 ure. Že ta teden, med 2. in 4. avgustom, bo v bližini Budimpešte dirka za Grand Prix Madžarske v formuli ena. Med 7. in 13. avgustom vas vabi znameniti glasbeni Sziget festival, kjer bo letos prepeval tudi Ed Sheeran. Če imate raje obrt, ulično hrano in folkloro, pa med 17. in 20. avgustom obiščite festival obrti na zgodovinskih dvoriščih budimpeškega gradu.

Berlin, Nemčija

Nekoč razdeljeno mesto danes na svoje ulice v toplih avgustovskih dneh privabi na stotine ljudi. Za ljubitelje arhitekture in za ljubitelje dobre hrane je Berlin zagotovo destinacija, ki jo v svojem življenju želijo obiskati. Eden od zanimivejših dogodkov v avgustu, natančneje med 17. in 18. tega meseca, je 161 km dolg tek ob Berlinskem zidu, kot spomin na gradnjo Zida in žrtve ločitve Nemčije. Če se ravno odpravljate tja in niste pri volji za tek, vas bo razveselila novica, da se jutri prične mednarodni festival piva – le komu poleti ne paše kakšen kozarec? 

Lizbona, Portugalska

Brez dvoma je Lizbona ena najbolj popularnih evropskih destinacij za vse generacije. Če ste že bili tam, ste najbrž bili deležni gneče radovednih ljudi. Dobra hrana in simpatične soseske niso edino, kar privablja turiste, privlačne so tudi cene, saj je Lizbona dostopna za vsak žep. Ta prestolnica se nahaja ob morju in če si morda poletja vseeno ne predstavljate brez morja, spakirajte svoj kovček že ta avgust.

PREBERITE TUDI: Ideja za izlet: S konjem po jahalnih poteh

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Katrin 22. sep 2019 21:52
   prva pomoč
  • Katrin 22. sep 2019 21:40
   Navdušena
  • Katrin 22. sep 2019 21:34
   nisem opazila učinka
  • Katrin 22. sep 2019 21:30
   ne zamenjam več
  • Binas 12. sep 2019 14:23
   odličen
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  V zadnjih desetletjih je postalo prepričanje, da starost pomeni bolehnost, betežnost, bolezen in trpljenje, nekako splošno sprejeto.