Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Potrebujete nekaj? Ne kupujte! Posodite, delite, podarite, zamenjate

17. sep 2020 13:02
0

Oglasno sporočilo

Stvari (čas, prostor, dobrine in veščine) s tistimi, ki jih v danem trenutku potrebujejo.

Zveni zapleteno? Ni! Česar ne potrebujete, ne zavrzite, ampak poiščite novega uporabnika. Potrebujete kaj novega? Morda prav nekdo to podarja, prodaja, ker tega ne potrebuje več.

Kot na ZPS poudarjajo, se prepogosto ne zavedamo, da smo obkroženi s prostimi zmogljivostmi: izgubljamo družbeno in ekonomsko vrednost prostora, zmogljivosti, časa in stvari, ki jih ne uporabljamo. Preprost primer je vrtalnik, ki je skoraj v vsakem gospodinjstvu, a ga večina le redko uporabi, morda enkrat na leto ali še to ne. Zasledili so podatek, da je v ZDA vrtalnik v uporabi v povprečju le 12 minut v svoji celotni življenjski dobi!

Potrebno je spremeniti način mišljenja in poiskati somišljenike

V Sloveniji je vedno več posameznikov, ki se zavedajo odgovornega odnosa do okolja, kar dokazujejo tudi številni dogodki.

Ekologi brez meja so na spletni strani Manj je več pripravili pregled dogodkov v tem in prihodnjem mesecu, ki ponujajo številne priložnosti, da preverite, če še ne poznate, sodelovalno ekonomijo v praksi. Našli boste tako dogodke, kjer lahko zamenjate in tako osvežite svojo garderobo ali garderobo najmlajših družinskih članov, zamenjate sadike, knjige, igrače in družabne igre kot priložnosti, da prodate, menjate, kupite kaj novega-starega na garažni razprodaji.

Več o sodelovalni ekonomiji najdete tukaj; več o dogodkih, kjer sodelovalno ekonomijo lahko preizkusite v praksi, najdete tukaj.

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Obstajajo modni trendi, ki pridejo in gredo. In obstaja večna klasika, ki je neminljiva in ženstvena. Nezgrešljiv nakup.