Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Podatki iz ZDA kažejo, da je Covid kriv le za 1 % smrti

30. avg 2023 21:00
0

Covid je bil v zadnjem tednu kriv le za 1 % smrti zaradi vseh vzrokov v ZDA, kažejo podatki CDC.

Podatki Centra za nadzor in preprečevanje bolezni (CDC) kažejo, da je bilo v tednu, ki se je končal 19. avgusta, zabeleženih le 324 smrtnih primerov zaradi Covida, kar je predstavljalo le 1,7 odstotka vseh smrtnih primerov v tem tednu.

Za primerjavo: virus naj bi bil na vrhuncu 'pandemije' v Ameriki leta 2021 kriv za eno od treh smrti zaradi vseh vzrokov (pri čemer seveda ne pozabimo, da so enačili smrti S covidom in ZARADI covida). Glavni ali temeljni vzrok smrti je opredeljen kot bolezen, situacija ali dogodek, ki je sprožil verigo dogodkov, ki so neposredno povzročili smrt.

Odstotek smrti zaradi Covida v tednu, ki se je končal 19. avgusta, se je v primerjavi s prejšnjim tednom nekoliko povečal in nadaljuje pettedenski trend naraščanja, vendar je drastično upadel v primerjavi z vrhuncem 'pandemije', ko je bil Covid kot vzrok smrti naveden pri 30 odstotkih smrti.

Preglednica kaže, da so Washington, Florida, Tennessee, Severna Karolina, Maryland in New York imeli višjo stopnjo smrti zaradi Covida. V Marylandu in na Floridi je ta delež najvišji, in sicer 3,4 odstotka. Washington, Tennessee, Severna Karolina in New York se gibljejo okoli 2 odstotkov.

Podatki tudi kažejo, da je stopnja umrljivosti nekoliko višja pri ženskah kot pri moških, stopnja umrljivosti pa je najvišja pri osebah, starih 75 let in več.

Novi podatki o Covidu bi tako morali biti pomirjujoči, sploh ker mediji spet širijo strah in paniko med ljudmi zaradi »kroženja novih, zelo nalezljivih različic«, kar je seveda izgovor za ponovno uvedbo (neučinkovitih, predvsem pa nepotrebnih) Covid ukrepov.

Novi različici EG.5 ali Eris in BA.8.26 ali Pirola sta bili nedavno odkriti v več državah po svetu in v ZDA. Ti različici naj bi bili močno mutirani in naj bi bili odporni tako na cepivo kot tudi naravno imunost. Sicer pa podatki kažejo, da naj bi bili najbolj ogroženi ravno cepljeni.

Univerza Rutgers v New Jerseyju in kolidž Morris Brown v Georgii sta prejšnji teden objavili, da bodo za zaposlene in študente ponovno zahtevane obrazne maske; poleg tega sta bolnišnica Kaiser Permanente v Santa Rosi v Kaliforniji in bolnišnica Upstate Community Hospital v Syracuse v New Yorku ponovno uvedli obvezno uporabo mask za zdravnike, medicinske sestre, bolnike in obiskovalce.

Prejšnji teden je v Kentuckyju šolsko okrožje Lee County manj kot dva tedna po odprtju odpovedalo pouk, ker je skoraj petina učencev zbolela za "trojno boleznijo", ki je vključevala Covid, streptokok in gripo.

V petek je predsednik Biden dejal, da bodo verjetno Američanom v prihodnjih tednih priporočili, naj se cepijo s še eno dozo genske terapije Covid; v petek pa je tudi podpisal predlog, v katerem je kongres zaprosil za več sredstev za posodobitev cepiv Covid za boljšo zaščito pred novimi različicami. 

Vendar pa je med Američani bore malo zanimanja za cepljenje s poživitvenimi odmerki in le 18 odstotkov Američanov je prejelo katero koli različico poživitvenega 'cepiva'.

Seveda pa ne pozabimo, da gre za respiratorni virus, torej prehlad oz. gripo, ki sta značilni za jesen in zimo – sta namreč znak čiščenja telesa.

PREBERITE TUDI: Študija: 74 % smrti po “cepljenju” za Covid je posledica cepiva

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Valižanska princesa se pri vzgoji zgleduje po vzgoji princese Diane – pa tudi takšne, kakršno je imela sama.