Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Mlaj v Ovnu: Kaj prinaša sanjska luna 1. aprila?

1. apr 2022 11:46
0

Oglasno sporočilo

Danes, 1. aprila, je vzšel globoko simboličen Mlaj v Ovnu. Ta Mlaj je namenjen sanjarjenju o novih poteh in destinacijah ter vzpostavljanju stika s tem, kar želite ustvariti in kar vas navdihuje.

Ta Mlaj je poseben – ne le, da je v prvem znamenju zodiaka, ampak je tudi na začetku novega meseca. Zaradi tega je Mlaj v Ovnu 1. aprila še posebej močan za začetek od začetka.

Vsak mesec je Mlaj odličen čas za nove začetke, soočanje s spremembami ter za premor in razmislek.

To je pomlad! Narava se prebuja. Čutimo več veselja, pozitivnosti in upanja. Ptice pojejo, drevesa brstijo in čas je za nove začetke. Zdi se, da vse okoli nas v naravi oživi, in čutimo tisto novo, prvinsko energijo, ki pomaga mlademu novemu življenju, da uspeva in preživi.

Nazadnje, ko smo določili naše namere, je bil Mlaj v Ribah. Naša vprašanja so se nanašala na vodenje pri krmarjenju navznoter, v naš notranji in subjektivni svet. Dovolili smo si sanjariti, uporabljati domišljijo in se povezati z duhovnim področjem. Osredotočili smo se na predajanje in opuščanje starih vzorcev.

Čeprav je Uran še vedno v Biku in nam lahko daje dolgotrajen občutek, da nas zadržuje, bomo čutili, da lahko bolj dihamo, saj se napetosti in boji za oblast med Saturnom in Uranom počasi odpravljajo. V zadnjem tednu marca in prvem tednu aprila pa se lahko zgodi, da bomo vzkipljivi in čutili potrebo po spodbujanju ali razburjanju.

Ključno je, da vso to spontano energijo preusmerimo v začetek nečesa novega in se potopimo v nove zabavne dogodivščine.

S tem novim, izjemno močnim Mlajem v Ovnu, se začenja nov astrološki lunin cikel. To je idealen čas za začetek nečesa povsem novega v prihodnjih mesecih in/ali za začetek notranje preobrazbe. Ta čas nam daje pogum in zagon, zato moramo to energijo izkoristiti, da končno naredimo tisto, česar smo se bali ali odlagali, kot je začetek nove službe, projekta, posla, odnosa, študija, programa (telesne pripravljenosti/hujšanja) ali samoizpopolnjevanja. To je čas, da začnemo pred naslednjim retrogradnim ciklom Merkurja.

To je tudi odličen čas, da premagamo tesnobo in strah ter pridobimo pogum, tako da brez strahu in brez oklevanja počnemo stvari, ki jih doslej še nismo počeli. Ker je Oven povezan s prvinskimi instinkti, se ob prehodu Sonca ali Lune v Ovna nagibamo k temu, da sledimo svoji intuiciji. Da bi se izognili razočaranjem ali obžalovanju zaradi impulzivnosti, bi bilo morda koristno raziskati svoje namere ter vse prednosti in slabosti, preden se aprila lotimo nečesa, kar nam bo spremenilo življenje.

V preteklem letu smo imeli čas za razmislek o tem, kdo smo in kdo želimo biti. Zdaj je čas, da to postanemo in se povežemo z novo identiteto. Energije Ovna tega Mlaja lahko v času novih začetkov uporabimo za zapisovanje svojih želja, vprašanj in molitev za kozmično pomoč. 

Kar se odločimo ob Mlaju v Ovnu, določa ton in prvi blok za naslednjih 11 astroloških ciklov nove lune. Za najboljše rezultate je najbolje, da želje zapišemo točno na Mlaj ali v roku 6 ur. 

Ko opredelimo svoja vprašanja in želje, lahko opazujemo, kako se bodo sinhronosti povečevale in nas približale manifestaciji naših sanj. Vprašamo lahko karkoli želimo, če so naše želje konkretne in usklajene s prisotnimi energijami.
Tukaj je nekaj primerov vprašanj, ki jih lahko zastavimo, in želja v duhu Ovna. To je tudi odlična priložnost za razmislek o tem, katere od naših želja so se v preteklem mesecu uresničile in katere potrebujejo še nekaj časa, da se manifestirajo. 

 • Kdo sem zdaj in kdo želim biti ali postati?
 • Kako lahko izkoristim energijo Ovna, da se postavim zase, ne da bi škodoval drugim?
 • Katere nove stvari želim začeti ali izkusiti, ki mi prinašajo veliko veselja?
 • Kako lahko brez strahu napredujem in sprožim stvari v svoji skupnosti, v družbi, s svojo družino in prijatelji, ne da bi pri tem prizadel druge?
 • Pomagajte mi najti načine, kako postati oseba, kakršna si resnično želim biti.
 • Potrebujem vodstvo za začetek (novega projekta, novega odnosa, novega posla itd.).

Opazimo lahko, da se drugi morda upirajo spremembam, ki jih uvajamo, tako da ne spoštujejo meja, ki smo jih postavili, ali se odzivajo agresivno namesto asertivno. V odgovor lahko ostanemo osredotočeni in se spomnimo, da ima vsak svoje lekcije, pot in potrebe. Vprašamo se lahko tudi: 

 • Kako lahko postavim jasne in zdrave meje?
 • Rad bi se postavil in se boril za tisto, za kar verjamem, da je v višje dobro.
 • Katere so moje potrebe in kako jih lahko zadovoljim?

Oven je arhetip bojevnika - pogumno, drzno in navdušeno znamenje, ki nas vse vodi v svetlejšo prihodnost. Z vladarjem tega Mlaja – Marsom – v neodvisnem in svobodomiselnem Vodnarju je vse mogoče. Ovna in Vodnarja pogosto imenujejo "zapornika", saj nasprotujeta statusu quo, ne menita se za avtoriteto in pogumno hodita tja, kamor še nihče ni šel.

Kakšno pionirsko in neodvisno dejanje lahko izvedete v času tega Mlaja na prvi aprilski dan? Kako se lahko osvobodite starih kalupov in utrete pot novi, bolj samosvoji in samozavestni različici sebe? Oven je nasprotje ljudem, ki se radi zadovoljijo. Oven ve, da je postavljanje sebe na prvo mesto ključ do uspeha, zato se ne boji prevzeti vodstva in uveljaviti svoje volje.

Ker je v bližini Merkur, ki podpira akcijsko energijo tega Mlaja, se bomo verjetno želeli odločiti in to hitro. Oven ne čaka na nikogar. Vendar pa nam fiksna energija Marsa, Saturna in Venere, ki so vsi v Vodnarju, pomaga pri previdnosti in preudarnosti. Vodnar je racionalno znamenje, in čeprav njegova zračna narava podžiga ogenj Ovna, je tu tisti premor, tisti vdih, tista hitra sekunda pred dejanjem. Prav to nam zagotavlja uspeh pri namerah, ki jih bomo zasejali, namerah, ki se bodo razvile v naslednjih mesecih.

Ob tem Mlaju v Ovnu se torej povežite z bojevnikom v sebi in naredite korak naprej v prihodnost, ki ste si jo od nekdaj predstavljali. Vedite, da bodo prišli izzivi, in zaupajte v svojo sposobnost, da jih boste premagali. Verjemite, da vas bo vesolje ujelo, in izkoristite idealistične in inovativne kozmične energije, ki so na voljo. Dovolite, da vas vodi vaše navdušenje, in zaupajte, da ste več kot dovolj, da opravite naloge, ki so pred vami. Skočite in mreža se bo pojavila.

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Opravljena je bila še ena raziskava, ki je potrdila, da nekateri UV filtri v izdelkih za zaščito pred soncem uničujejo morsko življenje, ko se z naše kože ...