Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Manifestacija: kaj je, kako jo izvajati in ali deluje?

1. jun 2023 12:32
0

Verjetno ste to že kdaj v življenju slišali od kakšnega podpornika. Ni stvari, ki je ne bi mogli narediti, če se za to odločite.

Ali metode manifestacije res delujejo?

Ko smo odraščali, nas je veliko dobi(va)lo sporočila, da nismo dovolj dobri; da ne znamo; da ne zmoremo; in kdo pa mislimo, da smo. Ta sporočila se praviloma vtisnejo v našo podzavest in nas spremljajo skozi življenje – če oz. dokler jih ne ozavestimo.

Ko jih ozavestimo, je idealno, da si dobimo strokovno pomoč terapevta, ki nas vodi skozi proces premagovanja miselnih ovir in osebnostne rasti; lahko pa si pomagamo tudi sami. Ena od teh pomoči so ravno manifestacije, saj nam lahko njihovo preprosto, pozitivno sporočilo pomaga premagati strahove in dvome o sebi, ki nas omejujejo.

Manifestiranje temelji na ideji, da lahko svoje sanje oz. želje spremenimo v resničnost. Če imate jasno vizijo in se nanjo osredotočite z različnimi metodami manifestacije, lahko svoje sanje dejansko uresničite! To lahko potrdi nešteto ljudi  navidezno nemogočih, brezizhodnih situacijah, ki jim je uspelo.

V resnici vemo, da zgolj z razmišljanjem o nečem, kar si želimo, prav zagotovo ne bomo dosegli svojih ciljev – vendar pa nas življenje praviloma zanese tja, kamor se osredotočamo. Naša miselnost oblikuje naše misli – in naše misli oblikujejo naše vedenje.

Če verjamete, da zmorete, zmorete. Tovrstne mantre imenujemo tudi zakon privlačnosti. Čeprav ne bo pritegnila vaših sanj, je vizualizacija želenega preprosta, a učinkovita metoda manifestacije, ki vam bo pomagala doseči vaše cilje.

Moč pozitivnega razmišljanja ni šala. Naša miselnost določa, kako vidimo svet in izkoristimo priložnosti. Če veste, kako manifestirati svoje cilje, je to lahko prvi korak k uresničitvi teh sanj. Razkrili bomo, kako to deluje.

Razčlenitev zakona privlačnosti

Zakon privlačnosti je eden od 12 univerzalnih zakonov hermetične filozofije, ki ga je popularizirala knjiga za samopomoč "Skrivnost" Rhonde Byrne. Splošna ideja je, da je tisto, o čemer razmišljate in kar prispevate svetu, dobite nazaj. Vaš um je kot magnet in energija, ki jo oddajate, se bo vrnila k vam.

Kako to dejansko pomaga? Težko je skriti svoje razpoloženje. Kadar ste zamorjeni, pesimistični in cinični, se to pokaže na vašem obrazu, govorici telesa in odločitvah. Ko ste navdušeni, zavzeti in optimistični, se to prav tako pokaže. Skratka, to velja tako za pozitivne kot negativne misli.

Na splošno smo ljudje raje v družbi tistih, ki v nas vzbujajo pozitivna čustva. Raziskave pa kažejo, da so ljudje s pozitivno miselnostjo bolj produktivni, ustvarjalni in boljši pri reševanju problemov kot njihovi vrstniki.

Z drugimi besedami, če oddajate pozitivne vibracije, ste nastavljeni na boljšo učinkovitost in privabljate druge podobno naravnane ljudi, ki se lahko izkažejo za koristne zaveznike, mentorje ali sodelavce. To ne pomeni, da morate pretiravati z optimizmom, saj obstaja nekaj, kar se imenuje toksični optimizem – bodite pristni. Ni mogoče biti optimističen 24 ur na dan, 7 dni v tednu – vsi imamo težke trenutke.

Vaš um je vaše najmočnejše orodje. A preprogramiranje vašega zavestnega in podzavestnega uma zahteva delo. Bolj, kot se boste urili v pozitivnem razmišljanju, bolj naravno bo postalo. 

Doseganje sanj je mogoče – a najprej morate verjeti in zaupati.

Kako začeti manifestirati

Včasih je težko optimistično gledati v prihodnost, sploh ko se nenehno ukvarjamo s skrbmi, delom, računi, družino in svojimi mislimi. Toda načrtovanje prihodnosti in navdušenje nad njo je dobro za naše duševno zdravje. Ko se svet zdi nepredvidljiv, moramo le ohraniti prožen pogled in biti pripravljeni na spremembe.

Na srečo vam številne učinkovite tehnike manifestacije pomagajo osredotočiti se na to, kje želite biti v prihodnosti. Spodaj si lahko preberete nekaj načinov za začetek:

1. Naredite si tablo vizij

Sestavljanje ciljev s slikami in besedami na tabli za vizije daje vašemu umu svobodo, da se prosto sprehaja in vam hkrati daje motivacijo. Tablo obesite nekje, kjer jo boste videli vsak dan. Videti tablo vizij je odličen opomnik, da morate nadaljevati z delom.

2. Začnite pisati dnevnik

Pisanje dnevnika vam daje varen prostor, kjer lahko brez obsojanja kogarkoli zapišete svoje misli, skrbi in cilje. Na papirju ste lahko vedno iskreni s seboj. Vodite lahko tudi dnevnik hvaležnosti, v katerem se spominjate, za kaj ste hvaležni, ali dnevnik manifestacije, v katerem se osredotočite na to, kar želite doseči. 

Dnevnik je odličen, ker lahko berete nazaj in razmišljate o tem, kako daleč ste prišli in katere cilje ste že dosegli.

Pisanje scenarijev je še ena manifestacijska praksa v obliki dnevnika. Ta metoda prevara vaše možgane, da mislijo, da ste svoje cilje že dosegli. Napišite dnevniški zapis s stališča svojega prihodnjega jaza. Opišite, kako se počutite: dobili ste sanjsko službo, spoznali sorodno dušo ali zaslužili šestmestno plačo. 

Pri pisanju scenarija je pomembno, da upoštevate naslednje prakse:

 • Ostanite v sedanjosti
  Vizualizirajte svoje sanjsko življenje, kot da se dogaja prav zdaj, in pišite o tem, kar si želite, v sedanjem času, kot da to že imate. Pri tem bodite čim bolj podrobni, da bo praksa bolj prepričljiva. Razmislite o vseh čutilih: kaj vidite, čutite, vonjate, slišite in okušate?
  Če na primer želite manifestirati novo službo, si predstavljajte pisarno, ki diši po svežem papirju, je polna čudovitih zelenih rastlin in v ozadju se sliši pomirjujoč zvok klepeta. Začutite tkanino nove pisarniške obleke in okusite prvi požirek jutranje kave.
 • Manifestirajte ljubezen in hvaležnost
  Posvetite pozitivno energijo hvaležnosti za to, kar že imate. Razmišljanje o tem, za kaj ste hvaležni zdaj, je pomemben način za spodbujanje pozitivnega razmišljanja in tega, da v svoje življenje pritegnete še več obilja.
  To je lahko tako majhna stvar, kot je radost zaradi srečanj z dobrim prijateljem; tega, da si lahko privoščite oddih na morju ali vikend v toplicah; da imate lastni prevoz; ali tako velika, kot je lastništvo lastnega doma.
 • Pustite tisto, česar ne želite
 • Uspešna manifestacija se osredotoča na pozitivne misli. Vizualizacija je nujna, da v svoje življenje pritegnete stvari, ki jih želite – kar pomeni, da razmišljate o tem, kar si želite, in NE o tem, česar ne želite! Če se boste neprestano ciklali okoli skrbi in tega, kar nimate, boste natanko to dobivali še naprej.
  Če si na primer želite novo službo, ne razmišljajte o tem, zakaj želite zapustiti staro službo, temveč o tem, kako se boste počutili, ko boste vstopili v novo službo.
 • Povežite se s svojimi čustvi
  Ko si predstavljate, da boste dobili, kar si želite, se osredotočite na svoja čustva. Če se boste prepustili sreči, vas bo to spodbudilo k doseganju ciljev.

3. Izgovarjajte pozitivne afirmacije

Govorite si pozitivne stvari, ki vas dvignejo in vam dajejo vero in upanje: »Imam to. Sem vredna svojih sanj. Nenehno se učim. Uspelo mi bo. Zmorem.«

Morda se sliši smešno, toda za ljudi, ki se spopadajo s pretirano samokritičnostjo in samodejnimi negativnimi mislimi, je to nadvse učinkovit način za prekvalifikacijo miselnih vzorcev.

Ne glede na to, ali ste superjunak/inja ali ne – z vsakodnevnim ponavljanjem pozitivnih misli svoj um usposobite za bolj samodejno pozitivno razmišljanje. To vam bo pomagalo povečati samozavest. Vadite ponavljanje afirmacij vsako jutro ali pred stresnimi dogodki, kot so testi, predstavitve ali težki pogovori. 

4. Pred spanjem razmislite o svojih sanjah

Razmišljanje ali zapisovanje svojih sanj, želja pred spanjem, se sklada s teorijo, da zadnje misli dneva postopoma, a temeljito spremenijo vaša podzavestna prepričanja. Vaše sanje se bodo izboljšale in zbudili se boste z boljšim občutkom.

5. Pojdite izven okvirjev

Nič ni narobe s tem, da ostajamo v svojih conah udobja, toda z radovednostjo in stopanjem izven teh meja boste rasli in se učili ter odkrili nove priložnosti. Začnite z majhnimi koraki in si prizadevajte za večje. Počasi se daleč pride – da le ne stojite na mestu.

Thomas Jefferson je dejal: "Z majhnimi koraki lahko naredite več. Če želite nekaj, česar še nikoli niste imeli, morate biti pripravljeni storiti nekaj, česar še nikoli niste storili." Te besede so resnične. Ukrepanje zagotavlja napredek.

6. Obdajte se s pozitivnimi ljudmi, ki vas podpirajo

Če boste v družbi podobno mislečih ljudi, ki vas podpirajo, boste lažje ohranili zdravo miselnost. Ko vam ne bo uspelo ali boste naredili napako, boste imeli varnostno mrežo, ki vas bo pripravljena ujeti z odprtimi, ljubečimi rokami. To je bolje, kot če bi vas še dodatno pobili z negativno energijo.

Pozitiven sistem podpore je sicer odličen, vendar prisiljena in neupravičena pozitivnost seveda ni koristna. O toksični pozitivnosti govorimo takrat, ko ljudje vsiljujejo optimistično naravnanost in nočejo videti negativnih ali slabih strani ne glede na to, kaj se dogaja okoli njih. Konstruktivna, dobronamerna kritika je nujna za rast in izboljšanje.

Resnično življenje ima vzpone in padce; vrhove in doline. Včasih vas bo strah ali boste nesrečni, celo obupani. Zgodile se bodo nepričakovane ovire in neuspehi. Obkrožite se z ljudmi, ki vam lahko stojijo ob strani in vam pomagajo najti pot nazaj navzgor.

7. Prakticirajte metodo manifestacije 369

Ta numerološka metoda je priljubljena in enostavna. Zapišite, kaj želite manifestirati. To naredite takole: 

 • 3-krat zjutraj 
 • 6-krat čez dan 
 • 9-krat zvečer 

Če verjamete v numerologijo, vsekakor uporabite ta preprost trik. Izumitelj Nikola Tesla je verjel, da so ta števila božanska in da lahko razkrijejo skrivnosti vesolja.

Za vse ostale je metoda 369 opomnik, da se čez dan dotaknemo svojih namenov in ciljev. Dosledno zapisovanje tega, kar vam je pomembno, lahko pomaga utrditi občutek namena in usmeritve. Vaši nameni oblikujejo smer vaših misli in dejanj.

8. Hodite po svoji poti in ne obupajte

Fraza "fake it till you make it till you make it" je pri uresničevanju vaših sanj resnica. Potreben je pogum, da verjamete vase in nadaljujete kljub oviram, vendar se to vedno splača.

Začnite načrtovati svoje sanjsko življenje še danes!

Metode manifestiranja so preprost način, da začnete graditi svoje sanjsko življenje. Ni pomembno, katero metodo izberete – pomembno je, da ste prepričani, da ji boste sledili.

Kako razmišljate in čutite, vpliva na to, kar počnete. Manifestiranje bo nekaj dni zahtevno, vendar to ne moti. Nadaljujte in ne bojte se prositi za pomoč. Če lahko sanjate – in nato vložite trdo delo, potrebno za uresničitev – vam bo uspelo.

PREBERITE TUDI: 13 znakov, ki vam sporočajo, da Zakon privlačnosti deluje

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Za kar najvišjo stopnjo privlačnosti je potrebnega manj vložka, kot si morda mislite.