Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

LJFW oktober 2019 ~ 5. dan

27. okt 2019 9:11
0

Oglasno sporočilo

Za nami je pet dni Ljubljanskega tedna mode. Zadnji večer je zaznamovala podelitev nagrad WOW, ki smo jih podelili modnim oblikovalcem, ki so najbolj navdušili strokovno žirijo in občinstvo.

Petkovo dopoldne in popoldne so se v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje odvijala modna predavanja v sklopu konference Sistem mode. Ena izmed predavateljic je bila tudi izvršna producentka LJFW, Melinda Rebrek, ki je udeležencem predstavila lokalne prakse organizacije dogodkov ter občinstvu razkrila skrivnosti dogajanja v zaodrju ljubljanskega tedna mode. Vzporedno je seveda potekal tudi showroom, kjer so se kupci lahko srečali z oblikovalci kolekcij, ki so se predstavili na letošnjem LJFW in pomerjali, naročali in kupovali kose prikazanih kolekcij. Podelili smo dve nagradi, zmagovalca je izbrala strokovna žirija, in eno, ki jo je podelila publika na socialnih omrežjih, izbrali pa smo tudi najbolj perspektivnega oblikovalca Fakultete za dizajn.

Omenjeno strokovno žirijo so sestavljali:

 • Goga Štiftar, kreativna sila za ljubljanskim mini modnim rajem Pentlja Concept store, ki s svojim dolgoletnim soustvarjanjem slovenske modne scene in svojim partnerstvom posledično tudi samega LJFW, več kot uspešno zastopa barve slovenskega neodvisnega oblikovanja doma in po svetu.
 • Gili Biegun, glavna in odgovorna urednica JOYS MAGAZINE in Joy’s World LJFW že drugič obiskuje v vlogi žirantke, (spomladi smo jo spoznali kot del ekipe Fashin Scout SEE), in mednarodne vplivnice, ki ji je slovenska in regionalna moda hitro zlezla pod kožo.
 • Andrea Varga - I. Dea PR, ki na tokratnem LJFW sodeluje tudi kot gostja predavateljica na konferenci Sistem mode v partnerstvu s Centrom za kreativnost in Muzejem za arhitekturo in oblikovanje. V Londonu živeča strokovnjakinja za odnosne z javnostmi za izstopajoče talente naše regije in soustvarjalka Belgrade Fashion Weeka pa vseeno postaja znan obraz LJFW.
 • Anžej Dežan - strokovnjak za digitalni razvoj znamke Chanel, je zelo dober poznavalec domače in tuje modne srenje. Izredno ponosni smo, da se kljub svojem izredno intenzivnemu urniku še kdaj pojavi na LJFW. Kot predavatelja ga je bilo moč ujeti tudi na konferenci Sistem mode.
 • Mimi Antolovič je fotografinja, katere delo več kot govori le zase in je do danes ovekovečila prenekatere ikonske modne kampanje in editoriale. LJFW je gotovo eden tistih projektov, ki brez njenega pogleda skozi lečo danes ne bi bil, kar je. 

Nagrad WOW so se razveselili naslednji nagrajenci:

Nagrado za najboljšo kolekcijo študentov Fakultete za dizajn je prejela Valentina Kolander. Nagrada Digi WOW, ki jo je izbralo občinstvo z glasovanjem na socialnih omrežjih, je romala v roke oblikovalca Damirja Rakovića, ki ustvarja znamko Ponorelli. Strokovna žirija je nagrado WOW International namenila oblikovalskemu tandemu Mateyaneira. Nagrada WOW za najboljšo kolekcijo letošnje edicije LJFW pa je presenetila mlado oblikovalko Anjo Medle, ki se je na LJFW s kolekcijo samostojno predstavila prvič in očitno pustila vtis.

Vsem oblikovalcem iskreno čestitamo, hkrati pa se zahvaljujemo tudi vsem sodelujočim, obiskovalcem in zvestim prijateljem ljubljanskega modnega tedna. 

Se vidimo spomladi 2020, na 12. ediciji LJFW!

PREBERITE TUDI: LJFW oktober 2019 ~ 1. dan in LJFW oktober 2019 ~ 4. dan

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Sannnja5 pred 5 dnevi
   schauma šampon
  • Dow* 20. jan 2021 18:57
   žal ukinjen
  • Dow* 20. jan 2021 18:49
   dober
  • Dow* 20. jan 2021 18:41
   žal ukinjena
  • Dow* 20. jan 2021 18:35
   stalnica
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Januarska polna luna vzhaja v ognjenem in dramatičnem znamenju leva. Ta lunacija doseže ...