Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Korona virus: ta običajni simptom je morda znak, da ste okuženi

24. mar 2020 14:28
0

Oglasno sporočilo

... prisotnosti korona virusa lahko nezanesljivi v kar do 80,33 odstotka, pa obstaja en običajen prehladni simptom, ki je lahko znak, da ste okuženi, četudi nimate nobenega drugega znaka.

To je, da ne vonjate, torej ne zaznavate vonjav.

Voh je menda lahko celo tako zelo okrnjen, da okužena mati, ki je previjala svojega dojenčka, ni vohala polne pleničke tudi ko je otroka odvila. Seveda je tudi hrana povsem brez vonja; kozmetika, parfumi ipd.

Anozmija, izguba voha, in celo agevzija, ki pomeni izgubo okusa, sta ena izmed znakov, da ste morda okuženi s Covid-19, boleznijo, ki jo povzroča korona virus.

Zdravniki s celega sveta poročajo o teh simptomih in pozivajo vse, ki jih imajo, naj se preventivno izolirajo za vsaj 7 dni, četudi sicer nimajo drugih znakov. "Res želimo, da se ljudje zavedajo, da je to lahko znak okužbe in vsak, ki ima te znake, bi se moral izolirati," je povedala prof. Claire Hopkins, predsednica britanskega združenja za rinologijo.

Britanski zdravniki so se pri tem oprli na poročila iz drugih držav, kjer so poročali o velikem številu pacientov s korona virusom – kar 30 odstotkov – ki so imeli anozmijo kot temeljni znak prisotnosti virusa. Sicer je šlo za blage oblike bolezni.

Tudi ameriško združenje za otolaringologijo je objavilo, da sta izguba voha in/ali okusa značilna znaka, povezana s Covid-19, ter da so bili pacienti po testiranju pozitivni, čeprav niso imeli drugih simptomov.

PREBERITE TUDI: Test za korona virus nezanesljiv: polovica je lažno pozitivnih (+ nekaj prikrivanih dejstev)

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
   schauma šampon
  • Dow* 20. jan 2021 18:57
   žal ukinjen
  • Dow* 20. jan 2021 18:49
   dober
  • Dow* 20. jan 2021 18:41
   žal ukinjena
  • Dow* 20. jan 2021 18:35
   stalnica
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Aktualno dogajanje pa je vplivalo tudi na to, kakšne so poroke in, jasno, kakšne obleke izberejo neveste.