Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

kitty13

  • kitty13 je napisal/a na forum v temo Toniki - 2. del.

   29. feb 2020 20:02
   Kakšen predlog za kakovosten tonik, ki se da dobiti v naših trgovinah? Bocasy je šel iz prodaje.
   72
  • kitty13 je napisal/a na forum v temo Dezinfekcija in čiščenje stanovanja.

   14. avg 2019 13:58

   Parni čistilec ima sestra, ja. Glede na to, da kavča ne bo, tepihov in oblazinjenega pohištva tudi ne, to precej olajša stvari. Mislim, da so živali redno vodili ven, tako da ne smelo biti kakšnih ostankov iztrebkov. Bolj bo problem vso dlako posesati, ker sta oba, pes in mačka, dolgodlaka. Kakšnih konkretnih čistil pa ni za najti.

   Hvala obema za pomoč.

   7
  • kitty13 je napisal/a na forum v temo Težave in napake - 2. del.

   7. avg 2019 17:27

   Kadar se prijavim s telefonom, ne morem sodelovati na forumu. Enostavno ne morem odgovoriti oz. zapisati novega posta. Ker uporabljam računalnik samo v službi (tam pa ne obiskujem PL), je to kar moteče.

   650
  • kitty13 je napisal/a na forum v temo Dezinfekcija in čiščenje stanovanja.

   7. avg 2019 17:20

   Sestra ima v stanovanju podnajemnike, ki se bodo izselili. Čaka jo (in mene, ki ji bom pomagala) temeljito čiščenje stanovanja, preden pridejo novi. Ker pa so imeli v stanovanju psa in mačko, bi rada res dobro počistila. Katera čistila predlagate? Sva že nekaj iskali po trgovinah, pa je vse bolj blago. Želela bi nekaj agresivnega, da še dezinfecira zraven. Saj načeloma obe čistiva s kisom in sodo ter nisva privrženki močnih čistil, ampak tukaj bo pač potrebno narediti izjemo.

   7
  • kitty13 je napisal/a na forum v temo Izpadanje las.

   29. nov 2018 22:14

   Uporabljam 3. stopnjo, ki vsebuje peroksid. Sicer najbrž ne zelo veliko (podatka ne najdem), imam namreč temno blond lase, ki pa jih barva posvetli za nekaj odtenkov. Drugače nisem imela težav s kakšnimi alergijami ali čem podobnim pri barvanju, tudi sicer imam kar "trpežne" lase, ampak priznam, da me je tole izpadanje res prestrašilo. Imam občutek, da mi je izpadla skoraj polovica las. No, zdaj najdem (zaenkrat) le po par las na krtači, ko še počešem, kar je še manj kot pred boleznijo.

   118
  • kitty13 je napisal/a na forum v temo Izpadanje las.

   15. nov 2018 20:33

   Letos so mi zaradi hude virusne bolezni začeli izpadati lasje, izpadanje je bilo 2 meseca res obupno (v šopih), potem se je pričelo umirjati. Vmes sem se postrigla, jemala B-kompleks in prilagodila nego, prav tako pa sem tudi začasno opustila barvanje las. Zdaj mi že 2 meseca lasje skoraj ne izpadajo, rastejo tudi mladi, imam pa tudi obupen narastek.

   Mislite, da lahko začnem s ponovnim barvanjem ali naj še malo počakam? Izpadanje me je tako prestrašilo, da si kar ne upam tvegati, da se stvari ponovno poslabšajo.

   118
  • kitty13 je napisal/a na forum v temo Gole slike bivše na fantovem računalniku.

   3. jul 2018 23:07

   No, jaz verjamem, da je človek res sposoben pozabiti na takšne stvari. Verjamem pa zato, ker je moj mož podobne "sorte". Ne mislim na konkreten primer, ampak stvar, ki se njemu ne zdi (več) pomembna, mu enostavno uide iz spomina. Pa tukaj ne gre za malomarnost ali kaj podobnega, ampak je pač tak karakter.

   Ti svojega fanta sama najbolj poznaš. Dotične slike so na računalniku ostale, kot so že druge omenile, - ali ker je res pozabil na njih ali pa je resno neumen. Eno je pozabiti na slike, drugo pa, če se ti jih "ne ljubi izbrisati" ali "ni potrebno izbrisati, ker niso več pomembne". Če sta se pogovorila v miru, je zdaj na tebi, da se odločiš, kaj mu verjameš glede prebolevanja bivše in ali greš lahko preko tega. Mu pa jaz zagotovo ne bi zaupala (vsaj nekaj časa še ne) glede svojih razgaljenih slik. Druge ti težko svetujemo, kaj narediti, ker ga ne poznamo in ne vemo, v katero kategorijo sodi.

   Nisem pa čisto razumela, kaj te bolj moti - to, da ni izbrisal slik, posnetkov (in ne veš, če jo je res prebolel) ali to, da si videla vse skupaj? Premisli tudi o tem, kajti tu se lahko skriva del odgovora.

   Se pa vsekakor strinjam, da je to popolnoma neprimerno od njega in te razumem, da te je vse skupaj prizadelo. Če meniš, da je to vplivalo na vajino zvezo v tolikšni meri, da te bo ves čas zasledovalo in ti ne bo dalu miru, razmisli, ali je vredno vztrajati. Ampak jaz bi pustila času čas in se ne bi odločala na vrat na nos.

   Najbolje, kar lahko zdaj storita, je, da gresta na dopust, se odklopita od vseh zaslonov in socialnih omrežij ter se posvetita drug drugemu. Potem bosta pa videla, kako naprej.

   6
  • kitty13 je napisal/a na forum v temo Ščetka Sonicare.

   5. okt 2017 20:13
   Trenutno je Sonicare Diamond v vijolični barvi znižana za 40 %, kar znese 126 €. Akcija je na strani Flegis in traja do 9. 10. Pri tem je potrebno uporabiti kodo VIOLA40.Jaz sem jo kar naročila, čeprav bi raje imela roza, ampak takega popusta najbrž ne bo spet kmalu.
   810
  • kitty13 je napisal/a na forum v temo Težave z nohti na nogah.

   2. okt 2017 15:52

   Sicer ne vem, če bo moja izkušnja v pomoč, ampak morda pa vendarle.

   Pred leti mi skoraj popolnoma odstopil noht na palcu na nogi (bil je tudi odebeljen in porumenel). Držal je samo ob straneh. Sicer sem šla k dermatologinji precej prej, še preden je odstopil do polovice in predpisala mi je tablete proti glivicam. Jemala sem jih čez poletje in stanje se je res nekoliko izboljšalo, ampak pozimi pa je šlo še na slabše. Naslednjo pomlad sem zopet dobila tablete - tokrat za 6 mesecev. In spet enaka zgodba. Nato pa sem od dermatologinje "izprosila" napotnico za mikološki laboratorij na Kliničnem centru. Tam vzamejo bris in testirajo, ali gre za glivice. Skratka ugotovili so, da sploh nimam glivic, ampak je bila kriva obutev. Vsakodnevno sem namreč nosila visoke pete - takrat so bili v modi "špičaki" - in nepravilna razporeditev teže je očitno naugodno vplivala na noht (+ pritisk čevlja). Ko sem spremenila obutev (manj visokih pet, nižje pete, le še zaobljena obutev spredaj), je težava izginila. Je pa trajalo kakšno leto, da je zrastel nov noht.

   Kot sem rekla, ni nujno, da je pri tebi enako, ampak prepogosto se obkrivi glivice za težave z nohti, izvor je pa lahko čisto nekje drugje. Tudi nekateri zdravniki priznavajo, da se v medicini prepogosto predpisujejo antimikotiki in je samo 30 % (če se prav spomnim) terapij dejansko ustreznih.

   12
  • kitty13 je napisal/a na forum v temo Katere turistične agencije so vas razočarale?.

   26. sep 2017 22:42

   Pri Relaxu sem pred nekaj leti rezervirala potovanje po Egiptu s križarjenjem po Nilu med jesenskimi počitnicami. V času odločanja (v avgustu) so nenehno ponavljali, da je na letalu le še nekaj prostih sedežev in je potrebno čim prej rezervirati mesto. S fantom sva se po primerjavi programov v drugih agencijah potem odločila za Relax. Sicer je bila nato cena višja, kot je bila oglaševana na internetu, ampak sva pač to sprejela. Nato pa sva 10 dni pred odhodom dobila obvestilo, da potovanje ne bo izvedeno zaradi premalo prijav. Namesto potovanja so nama nato skušali vsiliti počitnice v Egiptu ali kje drugje, ampak midva sva želela pač aktiven dopust, zato sva zahtevala nazaj denar. Sicer sva ga potem korektno prejela na račun, ampak kljub temu je šlo veliko živcev, da sva nato tik pred zdajci našla prosto mesto pri Palmi (na srečo je tam nekdo odpovedal).

   Sicer ne potujeva pogosto z agencijami, pravzaprav je bilo to najino zadnje potovanje z agencijo, čeprav potujeva po vsem svetu, zato kakšnih priporočil nimam, ampak z Relaxom si res ne bi upala več nikamor.

   34
  • kitty13 je napisal/a na forum v temo Kaj vam gre na živce - 5. del.

   27. dec 2016 22:12

   Vedno znova opažam, da ob smrti nekoga njegovi prijatelji, znanci ali neki naključni ljudje, ki so imeli možnost se slikati s to osebo, potem na socialnih omrežjih objavljajo fotografije, na katerih so s preminulo osebo. "Kao" v spomin. Kar se mene tiče, je to bolano iskanje pozornosti. No, ob smrti Georga Michaela sem spet to ugotovila. Vem pa, da je bil ta pojav zelo izrazit tudi v pri nas - v Sloveniji - enkrat (mogoče celo večkrat) letos. Ne spomnim se, kdo je umrl, ampak tovrstne fotografije so objavljali kot po tekočem traku.

   V redu, napiši par besed, misel, tudi objava fotografije, kjer je ta oseba sama, se mi niti ne zdi napačno, ne pa da objavljajo lastne fotografije.

   Sicer se to pojavlja tudi ob rojstnih dnevih, ampak tam se mi pač ne zdi sporno, temveč zgolj trapasto.

   493
  • kitty13 je napisal/a na forum v temo Električne zobne ščetke: Oral B ali Sonicare?.

   18. nov 2016 22:40

   Imam Braunovo (Oral B) sonično zobno ščetko skoraj 9 let, priporočila pa mi jo je soseda zobozdravnica. Baterija še vedno drži skoraj 14 dni, zobnega kamna nimam (pred uporabo te ščetke sem ga imela, vendar je potem izginil in nimam nobenih težav več), zobe očisti temeljito. Vendar pa tega modela ni več v prodaji in tudi sama ne morem primerjati s Sonicare - je pa res, da me zelo drži, da bi kupila Phillipsovo, ker sem se svoje že kar malo naveličala.

   40
  • kitty13 je napisal/a na forum v temo Paula's Choice II. del.

   19. okt 2016 16:57

   Dekleta, kateri naj pošljem svoj e-mail, da obe dobiva bonus? ;-) Namreč nisem še naročala preko interneta, sem do zdaj vedno po drugi poti prišla do izdelkov.

   306
  • kitty13 je napisal/a na forum v temo Ogrci, zamašene pore.

   6. jul 2016 12:22

   V zadnjih letih sem zaradi pomanjkanja časa nekoliko "ostala zadaj". Sicer kupujem kvalitetne izdelke (predvsem Dermo E), vendar se zavedam, da je potrebno nego kože vedno prilagajati, zato bi prosila za pomoč. smiley

   Stara sem 35 let, imam mešano kožo (masten predel čelo-nos-brada), pozimi pa nekoliko težav z izsušeno povrhnjico. Težava so tudi ogrci, občasno pa se pojavi tudi kakšen mozolj. Pod očmi se mi kažejo mimične gubice. Sicer imam zelo svetlo in na sonce občutljivo kožo.

   Moja trenutna nega obraza je:

   • AOK čistilni gel
   • Derma E tonik (jih menjujem)
   • Derma E vlažilna krema (po potrebi)
   • Derma E krema s SPF
   • Mikrodermoabrazijski piling

   Ker je moj Mikrodermoabrazijski piling v zadnjih vzdihljajih, bi ga zdaj raje nadomestila z BHA-kislinami. Kaj mi priporočate? Prav tako bi bila vesela tudi kakšnega priporočila oz. zamenjeve izdelkov, ki jih uporabljam, z bolj optimalnimi, ali pa morda potrebujem kakšno stvar, pa tega ne vem. smiley

    

    

   965
  • kitty13 je napisal/a na forum v temo Probiotiki na Vitalia.

   15. mar 2016 12:48

   Zanima me, koliko milijard živih organizmov je optimalno za dnevni vnos, saj so podatki zelo različni.

   Druga stvar je pa ta - sem gledala probiotike Digestive Support in ob primerjavi z Benefitial Bacteria Support mi količine nekako ne "štimajo".

   BBS ima 30 milijard živih organizmov, in sicer 166,7 mg LA (= 25 milijard) ter 17 mg BB (= 5 milijard). To se potem ne ujema s številkami Digestive Supporta, ki ima po podatkih 1,2 milijardi živih organizmov (100 mg LA ter 20 mg BB). Je tu napaka ali število organizmov ni odvisno od mg? Sicer se na področje probiotikov res ne spoznam, matematika mi je pa malo bolj domača.smiley

   Dodala bi pa še to, da sem zelo zelo razočarana, da ni več mogoče dobiti probiotikov Beneficial Bacteria Support in me resnično jezi, da se ukinjene izdelke nadomešča z dražjimi oz. sestavinsko "revnejšimi" za primerljivo ceno ali pa se zmanjša količina. Pa to ni samo pri probiotikih, enako se je zgodilo z glukozaminom, 5-HTP, nekaj časa tudi z multivitamini, ki pa so (za zdaj) spet na voljo. Se trenutno ne spomnim še kakšnih, vem pa, da je bilo še več tovrstnih primerov. Se mi enostavno ne zdi pošteno do nas - naročnikov -, ki smo vajeni nekega izdelka, potem pa moramo iskati novega, ki v večini primerih ni primerljiv (ali cenovno ali kakovostno) s starim. smileyPa se opravičujem za tale OT.

   2
  • kitty13 je napisal/a na forum v temo Kaj vam gre na živce - 5. del.

   2. okt 2015 16:45

   No, me veseli, da nisem samo jaz "zategnjena" glede pravopisa.smiley

   Drugače pa mi gre vsako jesen na živce to prehodno obdobje, ko je že hladno, ampak še ne dovolj, da bi začeli z ogrevanjem. Jaz sem pa bolj zmrznjene sorte in me ponavadi zebe.

   493
  • kitty13 je napisal/a na forum v temo Kaj vam gre na živce - 5. del.

   29. sep 2015 1:43

   Občasno se ukvarjam z lektoriranjem in mi gre res na živce, da:

   - večina niti pogleda ne, kaj so napisali in izgubljam čas s popravljanjem trapastih napak, kot so presledki (jih ni ali jih je preveč), manjkajo črke, besede so kar skupaj nametane in potem iščem pomen povedi kot budala ... V glavnem šlamparija!

   - nekateri mislijo, da je lektroriranje 50 ali več strani gotovo v 2 urah. Ja, malo morgen! Sem ravno v soboto dobila diplomo (90 strani) in potem mi pošiljatelj danes zjutraj javi, če lahko končam do jutri (torka). Pa sem mu že v soboto lepo rekla, da pred četrtkom ni šans, ker moram vmes popravljanje "prespati".

   - več kot polovica pride s komentarjem: "Saj je samo malo za pogledat, ni veliko napak". Ko začnem popravljati, pa napakam ni in ni konca. In potem ob predaji so čisto presenečeni, kako je to mogoče.

   - ugotavljam, da se povečuje število ljudi, ki dejansko nimajo pojma o pravopisu in slovnici in se zaradi tega sploh ne obremenjujejo. No ja, saj je že dovolj, da po FB malo pogledam. A nekaterih res ni sram, da izpadejo popolnoma nepismeni? Pa ne mislim na pisanje v narečju ali slengu, temveč popolnoma napačna raba velikih začetnic in ločil, izpuščanje ločil ipd.

   - se včasih sprašujem, kako so nekateri sploh osnovno šolo naredili, ko pa ne znajo ene malo bolj stavčno zapletene povedi zapisati. Da sploh ne omenjam, kakšno je moje mnenje o fakultetah, na katerih potem dejansko diplomirajo.

   - da toliko ljudem sploh ni mar za to, kako in kaj pišejo. A sem res jaz tako čudna, ker mi je pomembno, da upoštevam pravila in na ta način kažem odnos do jezika? In ja, priznam, ne spoštujem več tistih, ki so po mojem mnenju "nepismeni" (torej ne poznajo ali ne upoštevajo vsaj osnovih pravil slovnice in pravopisa).

   - ko kdo v SMS-u ali na FB ali kjer koli piše pikice v besedilu. Predvidevam, da namesto tropičja, ampak teh pikic je potem navadno več (vsaj 4). Kaj za vraga to pomeni? Meni osebno pomeni, da ne zna izraziti svojih misli.

   - še enkrat - v čem je štos, da nekateri (oz. kar večina) delajo dvojne presledke? A tega res ne opazijo? Hm, ni mi jasno, kako je potem meni to že na daleč očitno.

   Evo, sem se malo "spucala". Ampak sem res potrebovala nekaj takšnega, ker sem ves dan popravljala kot nora in se mi je kar nabiralo.smiley Sicer se mi pa že kar megli pred očmi od tega računalnika, tako da če sem jaz naredila kakšno napako, me ne napadite takoj. smiley Bom jutri, ko bom bolj jasno videla, še enkrat pregledala in popravila.smiley

   493
  • kitty13 je napisal/a na forum v temo Posoda z učinkom vročega kamna.

   27. sep 2015 21:41

   Ja, hm, bo najbrž res najprej treba v roke vzeti v trgovini, potem se bom pa odločila. Ne vem, s pekači Delimano (imam 3) sem jaz blazno zadovoljna, ponev je pa katastrofa - pa nisem ničesar na točke kupovala (saj ne vem, če sploh je bilo). Tako da morda tudi tu ni (vse) škart roba. Mogoče se pa še kakšna uporabnica oglasi.smiley

   7
  • kitty13 je napisal/a na forum v temo Posoda z učinkom vročega kamna.

   15. sep 2015 19:27

   V Sparu prodajajo na točke posodo Rosmarino, v kateri naj bi se kuhalo kot na vročem kamnu. Posodo sem gledala že pred časom, pa se nekako nisem mogla odločiti. Ima kdo izkušnje s ponvami? Obvezno moram kupiti kakšno novo, ker Delimano so me pustile na cedilu. Pa ne bi rada spet "padla" na marketing.

   vir: www.spar.si

   7
  • kitty13 je napisal/a na forum v temo HealthSpark Glukozamin.

   26. avg 2015 21:13

   Hvala za odgovor, ampak tale "novi" vsebuje manj glukozamina. In ravno to mi je bilo pri prejšnjem všeč, da sem vzela samo 1 tableto dnevno. Pa tudi cenovno je bil glede na količino veliko bolj ugoden, tako da ni ravno dobra primerjava. Škoda.

   26
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
 • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
  schauma šampon
 • Dow* 20. jan 2021 18:57
  žal ukinjen
 • Dow* 20. jan 2021 18:49
  dober
 • Dow* 20. jan 2021 18:41
  žal ukinjena
 • Dow* 20. jan 2021 18:35
  stalnica
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Vsi vemo, da Francozinje slovijo kot nadvse šik ženske, ki več kot na modo dajo na slog.