Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Tutoriali

flafi
Starost: 35Pridružen: 31. okt 2005Prispevkov: 2017Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 18. jul 2010 14:58
Povezava do prispevka
Zelo se rada kaj novega naučim in kaj novega sprobam, za kar ponavadi uporabljam različne tutoriale, ki so na internetu (lahko na youtube, ali ne), ker so tam ponavadi stvari precej bolj enostavno razložene kot v kakšnih knjigah.
Zato me zanima, če je katera od vas naletela na kakšen fajn tutorial za bilokatero stvar (jaz sem dejansko za vse odprta, verjetno bo pa še kakšno drugo kaj zanimalo Smile ). V mislih imam predvsem stvari, ki niso povezane z make up-om, ker za tisto obstaja svoja tema Wink

Recimo, da jaz začnem.
Prek internetnih tutorialov sem se naučila plesti (štrikat, if you wish, ker se mi je že dostikrat zgodilo, da ljudje enostavno ne vejo, kaj je to pletenje ), ker v knjigah mi res nič ni bilo jasno. Na začetku, ko res še nisem imela nobenega pojma, mi je zelo pomagal ta video, potem sem skozi različne vzorce oblačil, ki sem jih po internetu pobrala, srečevala nove načine pletenja, ki sem se jih naučila prek tutorialov od the knit whitch, ki se res nenormalno dobri (dobro in enostavno razloženo in zelo nazorno pokazano).
Nekaj stvari sem pobrala tudi iz knittinghelp tutorialov na youtubu, ampak se mi zdi, da so te bolj za takrat, ko že malo bolj veš zakaj se gre. Tudi spletna stran knittinghelp mi je bila v ogromno pomoč, ker imajo kar nekaj videov in tehnik, ki jih na youtubu ni oz. jih zelo težko najdeš.

Torej, kateri tutoriali so vam koristili (+ zelo bi bila vesela, če jih malo polinkate, da bodo še drugim koristili Smile )? Lahko še poveste, česa bi se rade v prihodnosti naučile, pa bo mogoče katera druga dala kakšen fin tutorial.
Jaz, recimo, bi končno že enkrat rada poskusila šivati s šivalnim strojem, pa mi tako zakomplicirano izgleda, da se sploh ne morem spravit
Everything you’ve ever wanted is on the other side of fear.
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -14Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. avg 2010 19:23
Povezava do prispevka
Jar ne morem verjet, da se nihče ne poslužuje takšnega učenja Meni je super pogledati, ampak se redko spravim kaj pogledati. Oz. pogledam in pozabim.

Sem se pa kvačkat naučila s pomočjo spletnega  tutoriala Ampak se zdajle niti slučajno ne spomnim linka.

Najbrž se bom naučila še kakšne ročne spretnosti (pletenje, risanje, lepo pisanje itd...).
0
Nazaj na vrh
KrvavaMeri
Starost: 36Pridružen: 5. nov 2007Prispevkov: 7853Kraj: Zagorje ob SaviStatus:Offline
Objavljeno: 8. avg 2010 14:28
Povezava do prispevka
Škoda, da je ta tema tako osamljena. 

Jaz sem se prek interneta naučila določenih kvačkanih vzorcev, ki jih prej nisem poznala; šivanja v celoti, ker nihče doma ne šiva; ustvarjanja nakita s perlicami (razni vzorci). Nimam prav določenih video ali drugačnih tutorialov, ker so bili vse daljši procesi učenja in ne izhajaj iz zgolj enega posnetka ali zapisa na blogu.

Nameravam se naučiti plesti/štrikati in izpopolniti svoje šivalne sposobnosti, ki so zaenkrat zelo švoh .
mejkap - blog o ličenju
0
Nazaj na vrh
Sydelle
Starost: 33Pridružen: 3. dec 2008Prispevkov: 1752Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. avg 2010 20:12
Povezava do prispevka
Sicer tole verjetno ne sodi najbolj v to temo, ampak nisem prepričana, če si zasluži novo (oz da ne bo nova tako prazna kot ta). Če se motim, lahko ob morebitni razpravi moderatorke temo razdelijo ali jo preimenujejo Smile


Pred časom sem na internetu naletela na tole stran: TED (ideje, ki jih je vredno deliti). Gre za nabor kratkih predavanj, ki govorijo o zelo različnih področjih življenja, tako da lahko vsak najde kaj, kar ga zanima. Jaz sem jih pogledala komaj par, a so bili že ti zelo navdihujoči - čeprav po drugi strani mene osebno določene resnice tako razžalostijo, da se vprašam, a je bolje vedeti ali ne Unhappy ignorance can really be a bliss ).

Kakor koli, v končni fazi mislim, da je prav in nujno, da se izobražujemo o različnih področjih. Tole je nekaj meni zanimivh predavanj:

Zadnje predavanje, ki sem si ga ogledala pa je tole:
In prav to me je spodbudilo, da lahko naredim vsaj nekaj, čeprav je mini malenkost, in sicer to, da se lotim prevajanja vsaj kakšnega od teh filmčkov v slovenščino. V bistvu mi je to padlo na pamet za tem, ko sem hotela to predavanje pokazati svoji mami, ki ne razume angleščine ... pa verjetno bi še komu lahko prišlo prav.

Zanima me, če bi bila še kakšna planetka pripravljena sodelovati? Ker morata vsak prevod v določen jezik pregledati dva ''prevajalca''. Ne zahtevajo nobenih potrdil o znanju jezika, če bi katero to skrbelo ... zato pa ''dvojno preverjanje'' pred objavo. Potrebno se je registrirati tukaj, potem pa tako sami dajo navodila. Jaz sem se prijavila za prevod zgornjega predavanja od Sheryl WuDunn, če bi se še katera, bi bila zelo vesela Smile Prispevki niso plačani v denarju, je pa vsak prevajalec zapisan ob prevodu.

Če katera pozna še kakšno podobno skupnost ''za učenje'', se pa priporočam Smile

0
Nazaj na vrh
tsue
Starost: 30Pridružen: 12. jul 2010Prispevkov: 168Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 22. avg 2010 20:36
Povezava do prispevka
Uporabljam tutoriale na you tube za igranje kitare.. In morm rečt da mi res to prav pride.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Tutoriali
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:

Preberi še


Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Gillian je bila stara komaj sedem let, vendar je bila njena prihodnost že ogrožena.