Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Trgovske kartice zvestobe / ugodnosti (splošno)

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Akasha
Starost: n/aPridružen: 12. okt 2004Prispevkov: 7649Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. nov 2012 20:02
Povezava do prispevka

Zanima me, kakšen je dejanski prihranek, če imamo kartice zvestobe.

Te kartice trgovci v prvi vrsti izdajajo za namen tržnih raziskav in potrošniškega obnašanja, pa seveda, da se spodbuja (tudi nepotrebno) zapravljanje.

Praktično vsak večji trgovec jih že ponuja.

 

Katere kartice se po vaših izkušnjah ZARES splača imeti - da se kaj prihrani?

 

Mi uporabljamo modro Mercator piko in nam je kar ok - pike se zbirajo z vsemi nakupi (ne le z določenimi izdelki), dobivaš jih tudi v nekaterih drugih trgovinah (npr. Modiana). Pike dobim, ko kupim Eventimove koncertne karte in ko nalagam Urbano. Poleg tega včasih koristimo kake turistične aranžmaje - npr. terme. Včasih imajo dvojne in trojne pike.  Zbirali smo tudi nalepke za porcelan/ponve. Dobro je tudi to, da na koncu dobiš zastonj nakup v neki vrednosti, ne le popust. Tako ali tako imamo Mercator najbližje in bi tam kupovali tudi, če te kartice ne bi bilo.

 

Jaz imam še DM kartico, tu so se žal zelo poslabšali. Uporabnih ugodnosti je manj. Še najbolj koristim bone za popust (30% ali koliko že je) na določeno skupino izdelkov. Bonov z izbranimi znižanimi izdelki ne uporabljam, ker tisti izdelki skoraj nikoli niso na mojem seznamu za nakup in zaradi popusta na bom kupila nečesa, kar me ne zanima. Najraje imam, če se dobi večji popust na izdelke po moji želji, ne po izbiri trgovca.

 

Kartice npr. od Name, Sportine, TwoWay, Merkurja se mi zame ne zdijo smiselne, ker ne kupujem dovolj v teh trgovinah, da bi se mi kaj poznalo.

 

Prosim, če bi katera poročala glede kartic od Tuša, Leclerca in Spara...

 

Sistem "vrnemo vam določen % vrednosti cene izdelka na kartico" se mi zdi nateg, ker gre za popust, ko kupiš le od trgovca določen izdelek (kdo pravi, da bi jaz tiste reči sama hotela kupiti?) in tudi, ker te silijo, da moraš spet nazaj v to trgovino, da ga uveljavljaš. Tako ali tako pa moraš plačati neznižano ceno. Ta % na kartici je neka vrednost " oblakih" in me zato ne pritegne.

THE SPIRIT OF FIRE !!!
0
Nazaj na vrh
awy
Starost: 34Pridružen: 11. mar 2008Prispevkov: 641Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. nov 2012 21:00
Povezava do prispevka

Mi imamo tako Tuševo, Leclercevo in Sparovo. In se mi zdi da se vse splačajo, četudi ne kupujemo veliko pri nekaterih.

Pri Tušu imaš tako, da vsake nekaj časa izdajo katalog izdelkov in ti jih si potem izbereš 10, ki jih v tem času plačuješ ceneje. Majo pa potem še druge ugodnosti, ki jih mi sicer ne koristimo (Tušmobil, Tuš bencin ipd).

Na Leclercovo kartico se nabirajo evri, ampak samo če kupiš izdelke, ki so tisti čas v prospektu. Ampak vsake toliko se potem nabere nekaj evrov, ki ti jih naslednjič odštejejo od zneska nakupa.

Sparova se za moje pojme ful splača, karkoli od S-Budgeta kupiš, mislim da gre 10% od cene potem na kartico. Potem so pa še razni izdelki, kjer gre lahko tudi več kot 10%. Na isti princip ti potem odštejejo od zneska nakupa. Mislim da smo že kar nekaj prišparali.

Torej, jaz najbolj uporabljam Tuševo in Sparovo, pa DM in od Lekarne Ljubljana. Brezvezne so pa te od Sportine, GigaSport, MrPet ipd, kjer se samo nabira in potem če slučajno v enem letu nakupiš za več kot  nevem 2000€, dobiš 2% popusta. Prokleti stiskači...

0
Nazaj na vrh
Starlight
Starost: 36Pridružen: 16. dec 2008Prispevkov: 1869Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. nov 2012 21:29
Povezava do prispevka

V Lecleru so imeli v preteklosti boljše ugodnosti kot zdaj. Pri veliko izdelkih je bilo tako, da so ti pri nakupu dveh istih izdelkov (seveda izbrani z njihove strani) ceno enega dali na kartico. Pogosto so bile te akcije za pakirano meso in podobne izdelke, tako da se je nabralo kar nekaj denarja - včasih celo okoli 10eur v enem nakupu. Potem so iz neznanega razloga te akcije ukinili, midva sva pa nehala hoditi tja, tudi zato, ker imajo sadje in zelenjavo v zelo slabem stanju. 

Tudi v Sparu sva s podobnimi akcijami dobila kar nekaj denarja na kartico, sva pa tudi tja nehala hoditi zaradi slabe kakovosti in izbire sadja in zelenjave. 

“Strive for perfection in everything you do.“ (Sir Henry Royce)
0
Nazaj na vrh
CantLoveCantHurt
Starost: 33Pridružen: 25. sep 2008Prispevkov: 2109Kraj: MemoriaStatus:Offline
Objavljeno: 24. nov 2012 21:47
Povezava do prispevka

Meni se Tuš kartica zdi še najbolj uporabna (vsaj teh izbranih 10), DM kartica je tudi ok včasih (si tiskam kupone ko so ti  zame dejansko uporabni), pri Mercatorju imajo neke čudne zamisli trenutna akcija (za 2 eur nakupa dobiš 1) kw, ki veljajo če zamenjaš dobavitelja el. energije - čisto neuporabno v glavnem.

Zootic-ova kartica mi je tudi neumna - zbrati moraš 10 točk da dobiš 10 odstoten popust na nakup, 1 točko dobiš za 10 eur. Dejstvo je da moram vsakič rečt da mi dajo to ubogo  nalepko ker se sami ne spomnijo. Itak pa raje stvari naročam iz tujine ker so cenejše 10 % popust gor ali dol. 

Kartica Lekarne Ljubljane je tudi bolj redko uporabljena ker imajo ponavadi brezvezno izbiro stvari za katere lahko uporabiš pike da dobiš popust.

Nazadnje urejal/a CantLoveCantHurt 24. nov 2012 21:50; skupaj popravljeno 1 krat
Yesterday, upon the stair,I met a man who wasn't there. He wasn't there again today. I wish I wish he'd go away...
0
Nazaj na vrh
Aralyn
Starost: 36Pridružen: 2. jan 2010Prispevkov: 1297Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. nov 2012 21:48
Povezava do prispevka

Mislim, da se te kartice splačajo samo če si vsaj relativno redna stranka. Mi daleč največ dobimo v Leclercu, ker večino živil kupimo tam. Na leto se nabere precej denarja. Recimo do danes smo v letu 2012 na kartici nabrali 252 evrov. S tem da se ne oziramo kaj dosti, če je kaj v akciji, v smislu, da bi kupili zgolj zato, ker je v akciji. Če potrebujemo in je zraven še bon - toliko bolje. So pa količino bonov precej zmanjšali v zadnjih dveh letih. Vem da eno leto smo imeli na kartici čez 500 evrov, samo to je bilo na začetku, ko je bilo precej hrane in ostalih stvari, ki jih redno kupuješ, tudi z boni. Ampak vseeno, če si redna stranka, se fajn splača. Ostalih nimamo, ker hodimo preredko v Špar in v Mercator ipd. Si pa predstavljam, da je zgodba podobna. Skratka, v trgovini, kjer redno nakupuješ, se mi zdi kar fino imeti kartico ugodnosti, drugod pa kolikor se ti da te plastike nositi naokoli. Smile Meni se splača še DM kartica, občasno tudi lekarniška.

People listened instead of just waiting for their turn to speak. (C. Palahniuk, Fight Club)
0
Nazaj na vrh
Lajka
Starost: 51Pridružen: 26. avg 2011Prispevkov: 136Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. nov 2012 16:51
Povezava do prispevka

Pri nas največ nakupujemu v Tušu, ker ga imamo blizu, ostale trgovine bolj tko tko, če je res kaj nujno pa da so ravno na poti. Zato tud kartic nimamo od ostalih trgovin (včasih meli pa skenslali), samo od Tuša. No men se zdi da se mi kr splača met njihovo kartico, predvsem zato ker redno nakupujem in mam res kr dost ugodonosti, od kozmetike, telefona, bencina, potovanj, na kartico ti vračajo procente, itd. Tako da zaenkrat smiley Drugače mam sicer še tud od DM-a, samo tam je pa tko, da skoraj nikoli ni tistih izdelkov v bonih, ki jih jaz rabim smiley Drugače se mi pa zdijo kar fajn zadeva te kartice. Zbiranje podatkov ali ne, vseeno se da na koncu kar lepo prišparat.

0
Nazaj na vrh
nuuush
Starost: 28Pridružen: 17. avg 2009Prispevkov: 982Kraj: Sevnica/LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 25. nov 2012 17:02
Povezava do prispevka

Jaz sem ravno včeraj porabila 20% popust (na celoten nakup) v Tuš Drogeriji. Pri meni je tako, da mi je najbližja "kozmetična" trgovina Tuš Drogerija, druga najbližja pa DM. Mülelr je pa pri nas na tako smotanem mestu, da res redko hodim tja, zato itak največ kupujem v Tuš Drogeriji in DMu. V Tuš Drogeriji se ti čez celo leto nabirajo točke glede na zapravljeno vrednost in potem ob določenem številu točk dobiš popust (5, 10, 20%). To mi je kar prav prišlo, sem nakupila šamponov, balzamov, novo zobno krtačko (Curaprox, I have missed you!), vatke, itd. in v bistvu je vse uporabno, sem vsaj založena.smiley

DM popusti (boni) so pa meni takšna oslarija da sploh ne vem zakaj vedno pri nakupu dam kartico.smiley

Müller pa nima kartice "zvestobe"?

moonchild
0
Nazaj na vrh
Orion
Starost: 37Pridružen: 3. mar 2010Prispevkov: 857Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. nov 2012 18:34
Povezava do prispevka

Jaz redno uporabljam DM kartico, ampak so se zadnje čase zelo poslabšali s ponudbo - včasih so imeli dosti več popustov. Koristim pa samo 10% popust na nakup in 30% popust na dol. skupino izdelkov, če slučajno rabim kaj iz tiste skupine (kar se itak redko zgodi). Ostali izdelki, ki jih lahko kupiš s popustom, me redko kdaj pritegnejo.

Doma imamo tudi Spar kartico. Ker dosti nakupujemo v Sparu, se nam hitro nabere denar na kartici, zato se nam kar splača.

Ostalih kartic ugodnosti pa nimam, ker se mi zdi, da se ne splača jemat teh kartic, če greš 1x ali 2x letno v tisto trgovino..

Kako pa gledate na to, da se te kartice v bistvu uporabljajo za zbiranje informacij  o obnašanju potrošnikov? Ima katera zadržke glede tega in glede dajanja osebnih podatkov? Jaz se s tem niti ne obremenjujem, ker itak nikogar ne zanimajo podatki vsakega posameznika oz. ti podatki dobijo pomen šele, ko se nabere neka masa informacij.

0
Nazaj na vrh
Akasha
Starost: n/aPridružen: 12. okt 2004Prispevkov: 7649Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 25. nov 2012 21:35
Povezava do prispevka
nuuush je napisal/a

Müller pa nima kartice "zvestobe"?

 

Žal ne več. Bila pa je včasih. Zdaj lahko zbiraš račune, ker dobiš 3% vrednosti nakupa kot popust za naslednjič.

 

Kartica Lekarne Ljubljana - ta je pa tudi en bullshit - popust spet samo na od njih določene izdelke. Imam jo in nikoli ne uveljavljam popustov, ker jih dajo samo na neke Ž izdelke...

Veliko zadev brez recepta (vitamini, dopolnila, kaj za prehlade...), ki sem jih včasih kupovala v lekarni, sem itak začela jemati v DM, ker imajo lekarne tako navite cene....

 

Glede zbiranja podatkov - ravno zadnjič smo se hecali, ker naša Mercator Pika je na osebo, ki uveljavlja penzionistične popuste, za vikende in večje nakupe jo pa vzamem jaz -vsi zbiramo pike na to eno.

Informacije, ki jih zberejo, so čisto kaotične - baje imamo žival (nimamo je, ampak za vikend včasih kupimo mačjo hrano za fantovo mačkico s to kartico)...pa lastnik je penzionist, ki hodi na metal koncerte smiley (jaz kupujem take karte na Piko za svoje potrebe)...in prav tako kupujem Urbano za zaposlene (ne penzionistične)...itd. Skratka  - kaotični podatki, ki ne dajo realne slike.

Ne obremenjujemo se toliko s tem, da imajo podatke o našem naboru izdelkov. Še boljše podatke se itak da zbirati že preko uporabe bančnih kartic itd.....

THE SPIRIT OF FIRE !!!
0
Nazaj na vrh
Elle11
Starost: n/aPridružen: 30. jun 2008Prispevkov: 540Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. nov 2012 11:28
Povezava do prispevka

Redno koristim Spar kartico - ker v večini nakupujem tam. Pa potem včasih npr. vzameš izdelke ki so s kartico cenejši ali pa dobiš popust vrnjen na kartico. 

Dm kartico še imam, vendar kaj dosti več ne koristim, ker ne nakupujem več tam toliko kot prej. 

Mam pa še kakšne kartice iz trgovine z oblačili, kje bolj pogosto kupujem in dobiš npr. nekaj procentov ceneje novo kolekcijo če kaj kupiš. Zadnjič sem tako kupila eno stvar, ki drugače stane 40 eur, plačala pa sem s kartico 35 eur. 

Moving on is not about forgetting them; it's about learning how to live without them.
0
Nazaj na vrh
Pika Nogavička
Starost: -14Pridružen: 10. feb 2006Prispevkov: 1162Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 30. nov 2012 9:44
Povezava do prispevka

Nam pa se zaenkrat najbolj splača Leclerc, če si pač vzamemo čas in pregledamo katalog.

Spar me je razočaral, zelo redko kaj dobim gor oz. je čisto malo.

Itak gre pri vseh za to, da kupuješ zadeve, ki so v akciji - no, samo pri Müllerjevih kuponih ne. So mi pa malo nepraktični tisti listki, ampak dobro, če ne gre drugače... Splača se, če imaš majhne otroke in večino stvari za nego kupuješ tam smiley

Tuševa mi nekako ni uporabna, Merkurjeva pa, ker kakšne aparate ipd kupujemo najpogosteje tam.

Počasi bom rabila eno denarnico samo za kartice smiley

"Drage kroglice pregelk, nikdar nočem biti vel'k."
0
Nazaj na vrh
Minaaaaa
Starost: n/aPridružen: 9. dec 2012Prispevkov: 14Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 9. dec 2012 1:17
Povezava do prispevka

Spar ima kdaj izdelke, ki so z kartico cenejši, čeprav tisto zbiranje denarja na kartici je slabo..moraš res na velikooo kupovati, pa se to imajo ponavadi na določene izdelke majhen % popustov, ki jih prejmeš na kartico..Boljši se mi zdi Leclerc.. DM se mi zdi še vredu, ko lahko unovčiš točke za določene bone in se splača... V Tušu pa jaa, je vredu, ko si lahko izbereš 10 izdelkov, ki jih imaš nekaj časa po nižjih cenah... :))

0
Nazaj na vrh
anci
Starost: 41Pridružen: 28. avg 2006Prispevkov: 718Kraj: MedvodeStatus:Offline
Objavljeno: 9. dec 2012 13:16
Povezava do prispevka

Nam se je v tem letu izplačala Leclercova kartica. Do sedaj sva namreč na kartico že izkoristila 77€. Gremo enkrat na 2-3 mesece in takrat res nakupimo, kar je v akciji v letaku. V Sparu sva okoli 12 € izkoristila, Tuš, Mercator pa bolj malo.

Kar se pa tiče DM-ja, mi je bila pa v začetku leta všeč akcija da za 50 točk, kupiš en izdelek 25% ceneje. Tisto akcijo sva kar lepo izkoristila, sva kupila mislim da okoli 8 paketov plenic. Všeč mi je tudi babybonus, ker je v knjižici kar nekaj uporabnih kuponov, seveda če je moj dragi ne bi izgubil.  smiley

0
Nazaj na vrh
bubica10
Starost: n/aPridružen: 23. okt 2007Prispevkov: 5179Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. dec 2012 13:42
Povezava do prispevka

Včasih smo največ kupovali v Mecatorju, ker je bil v naši bližini edina dobro založena trgovina, tako da smo kar pridno zbirali pike in se je njihova kartica kar splačala. S časom se je to spremenilo in zdaj komaj da naberemo 90 pik in imamo tistih 10 € v dobrem, ker tam dosti manj nakupujemo.

Zdaj imam blizu malo večji Tuš, imamo njihovo kartico. Tu pa tam jo uporabimo, če je kakšna akcija in določen izdelek potrebujemo in ga npr. dobimo ceneje, mogoče se tudi kaj najde med tistih 10 najljubših. Denarja na kartico ne zbiramo, nimam takih nakupov. Največkrat je pa tako, da ta kartica sploh ne pride prav, npr. danes sem v Tušu nakupila za 30 € pa ne bi s kartico nič prišparala (niti je nisem dala na blagajni, ker je nisem imela).  Podobno velja za Sparovo kartico - s tem, da Spara nimamo glih blizu in tam bolj redko nakupujemo. Se pa tudi pozna, ker več kot včasih kupujemo v Hoferju in manj v Mercatorju/Tuši/Sparu.

Na DM-ovo kartico zbiramo točke, uporabimo jih za večji nakup in izkoristimo 15 % popust (za 150 točk). 

 

 

 

Lots of people want to ride with you in the limo, but what you want is someone who will take the bus with you when the limo breaks down. (Oprah Winfrey)

A ustvari se samo trebaš napiti, pa sesti na bicikl, jer na sreću ćeš pre naleteti nego je pronaći.
(Balašević)
0
Nazaj na vrh
MeiMei
Starost: 118Pridružen: 26. jan 2009Prispevkov: 3084Kraj: Here and now.Status:Offline
Objavljeno: 11. dec 2012 21:16
Povezava do prispevka

-

Nazadnje urejal/a MeiMei 27. jul 2022 14:15; skupaj popravljeno 1 krat
I do yoga so that I can stay flexible enough to kick my own arse if necessary.

Pain is inevitable. Suffering is optional.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Trgovske kartice zvestobe / ugodnosti (splošno)
Stran 1 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Usnjena krila obožujejo tudi zvezdnice – od Meghan Markle do Olivie Palermo.