Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

'Stranski učinki' nosečnosti in poroda

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 29. sep 2009 15:14
Povezava do prispevka
Sahara je napisal/aOdkar sem rodila, sem z vidika telesa (če odštejem frčafelo) stokrat boljše!

Tole me pa je nasmejalo. A to glede izgleda ali počutja? Nekje je pisalo, da je potem taka kot cvetača, ampak se bom vzdržala subjektivnih pripomb.
Hm, saj ne vem, če je prav, da se 'spotaknem' ob to, ker je taka tabu tema ... ampak mene zanimajo vsi stranski učinki nosečnosti in poroda, torej tudi ta (poleg strij po trebuhu, bokih, tazadnji, dojkah, povešenih, mlahavih dojk, hemoroidov, slabše kože, potemnjenih zob, slabših in redkejših las, uničene postave, viseče, mlahave kože ... itd. itd.). Sicer si pribl. predstavljam, kako to izgleda, ampak vseeno bi me veselilo eno odkrito, direktno 'poročilo' o tem. Ker najbrž tudi 'tam dol' ni nikoli več tako, kot bi moralo biti.
Ampak verjetno je to preveč boleča, neprijetna in tabu tema, da bi hotela katera karkoli napisati o tem, kaj? Ker če ne bi bilo tako, bi že zdavnaj katera.

O imenih pa prosim res nadaljujte na ustreznih temah.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Malina
Starost: 41Pridružen: 15. jan 2004Prispevkov: 5137Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 29. sep 2009 15:16
Povezava do prispevka
Tanja, jaz ti povem čisto vse, kar te zanima, le frčafela je ostala nedotaknjena zaradi CR ;). si predstavljam, da določene spremembe po naravnem porodu so tudi na tem področju, ampak glede na to, da je še čisto vsaka ženska rekla, da jim (nam ;)) je seks po porodu 100x boljši, najbrž ni prehudo?
http://odglavedopet.blogspot.com/

"I live in fantasyland... and I have oceanfront property!"
0
Nazaj na vrh
tina34
Starost: 48Pridružen: 1. jul 2009Prispevkov: 86Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. sep 2009 15:24
Povezava do prispevka
To tudi mene zanima, ker res nimaš nikjer izvedet. Samo ena kolegica je enkrat o tem komentirala, kako ji je dojenje dveh punčk čisto "scuzalo" ( njene besede ) prsi in da je tamala malo večja. Jaz si potem to verjetno trikrat bolj grozno predstavljam. Čeprav po moje je to odvisno od vsake posameznice - moja mama ima še zdaj pri šestdesetih lepe prsi, pa je tudi oba z bratom dojila.
0
Nazaj na vrh
galyka
Starost: 45Pridružen: 26. okt 2006Prispevkov: 2090Kraj: Nm-LjStatus:Offline
Objavljeno: 29. sep 2009 15:39
Povezava do prispevka
Mnjah... Ravno razmišljam, če bi sploh razmišljala o stranskih učinkih, da ne padem v depresijo. 
Če nisi spodaj šivan, je vsekakor boljše kot če si, ker je vse malo 'širše'. No vsaj pri meni, posledica 8 šivov pa še to ne lepo zašitih. Zelo se trudim delat keglove vaje, ampak mi navadno zmanjka časa, ker jih je treba kar konkretno.
Potem so tu povešene trebušne mišice (najbrž še bolj zato, ker niso bile prej utrjene), imam občutek da sem 'širša', strije so itak lep spomin, hja, koliko bodo prsi povešene pa povem ko neham dojit. Ampak po moje bo obup. Aha, potem je tu še en odkrušen zobek, ne smem pozabit. Trenutno sem v obdobju intenzivnega izpadanja las, upam da mi jih še kaj ostane.
Kaj je še takega? Da bi imela slabšo kožo nisem opazila, tudi nism bolj mlahava kot prej, dejansko me najbolj moti trebuh.
Bom sproti dopisovala kaj bo še. Big smile
Ampak kot vedno, sem jaz najbrž na strani tistih ekstremov v slabo stran, tako da so sigurno tudi take, ki nimajo nobene strije, se jim je koža ful izboljšala, imajo bolj goste lase, so takoj shujšale na predporodno težo ali izgubile še kak kilogram, skratka, bi takoj bile spet noseče in imele še enega.

Aja, pa če se mene vpraša, v večini primerov, je telo 30 letnice drugačno kot 20 letnice. Poudarjam, v večini, ker so 'ekstremi' v eno ali drugo smer. Vsaj jaz to tako občutim, tudi ko se pogovarjam s tistimi, ki so rodile istočasno, pa so kar nekaj let mlajše.

------------
Združila sem zaporedna posta
moderatorka romy

Nasmehni se, nekdo te ima rad!
0
Nazaj na vrh
Malina
Starost: 41Pridružen: 15. jan 2004Prispevkov: 5137Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 29. sep 2009 15:49
Povezava do prispevka
jaz bi rekla, da imam lase enako goste kot prej, s tem da so se mi izboljšali v kvaliteti. mogoče so malo manj skodrani in malce debelejši, skratka lepše padejo in se manj cepijo. (tiste, ki ste pred kratkim rodile, počakajte, da izpadanje preneha, ker to se dogaja vsem in takrat ni merilo za ocenjevanje kvalitete las - izpadajo pa toliko bolj zato, ker med nosečnostjo skoraj nič ne, tako da je rezerve precej, brez skrbi ;)).
koža lepša, manj mozoljasta.
cikli niso redni, tudi prej niso bili.
prsi definitivno manj čvrste, malo povešene, imam tudi nekaj strij na njih. bradavice enake kot prej kljub 8-mesečnemu dojenju. zdi pa se mi (in to so mi potrdile tudi nekatere starejše ženske z več otroki), da se prsi nekaj let po nosečnosti in dojenju malo regenerirajo, seveda pa nikoli niso take, kot so bile prej. (je pa tudi res, da gravitacija sčasoma deluje pri vseh, tudi tistih, ki niso rodile, in da je veliko odvisno od genov.)
po trebuhu niti ene strije, je pa res, da ta velikega trebuha sploh nisem doživela (prej rodila).
trebuh večji kot prej, a sem prepričana, da bi se ga dalo precej poštimati, če bi se resno zagrela.
ostala mi je dober decimeter velika brazgotina zaradi CR, ki ni lepa, a je kožne barve in se je, razen če sem gola, nikakor ne vidi. neposredno v predelu reza oz. šiva imam zmanjšane senzacije (manj čutim npr. dotik ali žgečkanje), ni pa pretirano moteče.
http://odglavedopet.blogspot.com/

"I live in fantasyland... and I have oceanfront property!"
0
Nazaj na vrh
Dominika
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2009Prispevkov: 1020Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. sep 2009 16:02
Povezava do prispevka
Do sedaj ste tukaj v tej temi sodelovale take,ki še niste rodila ali pa ste ne dolgo tega.
No lahko rečem po mojih izkušnjah, da ni ravno tako hudo, po porodu nikakor ne postaneš in ostaneš nič več sebi podoben.
Kar se tiče zunanjega videza vagine je tako, da če so ti naredili epiziotomijo torej prerez presredka bo to vedno otipljivo in vidno in to je tako rekoč vse, nič se ti ne poveča, povesi ali karkoli tam dol. Prej ko slej gre čez nekaj mesecov vse nazaj na normalo, ne pa takoj, to je res. Zaradi raztegnitev mišič medeničnega dna pač moraš redno delati  Keglove vaje, če ne si ti kaj rado zgodi, da si ob kakšnem večjem prehladu ( beri kašljanju) prava polulanka.
Lasje neko obdobje po porodu pospešeno odpadajo, ampak jaz sem imela goste pred porodi  in take imam še danes.Čeprav sem rodila obe hčerki relativno pozno nisem pridela niti ene same strije tako da menim, da je to odvisno od kože same, koliko je že v osnovi elastična. Povešena koža je pa tudi lahko posledica prehitrega hujšanja, tako da galyka vzemi si čas boš že shujšala bo pa potem zgledalo lepše.Sama sem prišla na svojo prejšno težo šele po 6 mesecih, pa kaj.
Skratka noben bav bav ni zgled ženske po porodu, mene osebno moti samo to da sem se v pasu razširila pri prvem porodu, no to je pa ostalo.
0
Nazaj na vrh
Tea1
Starost: 50Pridružen: 4. feb 2004Prispevkov: 2803Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 29. sep 2009 16:19
Povezava do prispevka
Tanja je napisal/aHm, saj ne vem, če je prav, da se 'spotaknem' ob to, ker je taka tabu tema ... ampak mene zanimajo vsi stranski učinki nosečnosti in poroda, torej tudi ta (poleg strij po trebuhu, bokih, tazadnji, dojkah, povešenih, mlahavih dojk, hemoroidov, slabše kože, potemnjenih zob, slabših in redkejših las, uničene postave, viseče, mlahave kože ... itd. itd.). Sicer si pribl. predstavljam, kako to izgleda, ampak vseeno bi me veselilo eno odkrito, direktno 'poročilo' o tem. Ker najbrž tudi 'tam dol' ni nikoli več tako, kot bi moralo biti.
Ampak verjetno je to preveč boleča, neprijetna in tabu tema, da bi hotela katera karkoli napisati o tem, kaj? Ker če ne bi bilo tako, bi že zdavnaj katera.


Jaz sem se pa prav nasmejala ob tem seznamu hororja. Lahko je pravzaprav še hujše, vem za znanko, ki se ji noga oz. stopalo, po vsaki nosečnosti poveča za številko. Lahko pa te ne doleti nič od tega, težko  je vnaprej vedeti, če si rojen pod srečno zvezdo .
Sicer nas pa večina simptomov, ki jih opisuješ, doleti s staranjem, tako da.... Če skrbiš zase, se lahko kljub nosečnosti/ porodu ogneš kar nekaj njim.
Aha, da bo še hujše, k  strogo fizičnim znakom je pa treba prišteti še vse ostale -
manj časa za spanje, nasploh manj časa zase, postavljanje sebe v drugi
plan (vsaj občasno) itd.

Zase lahko napišem (po dveh porodih in kmalu tretjem), da se mi je telo po približno pol leta povrnilo v prednosečiške proporce( oz.ponavadi pridelam precejšenj minus kilogramov), za čvrstost se je  treba malo potruditi, prsi, ah,te  pač nikoli več ne bodo takšne, kot so bile pri dvajsetih, pa kaj potem, strije imam še od pubertete, zobje so popolnoma ok, lasje po začetnem izpadanju poženejo kot pobesneli (besede moje frizerke), je pa res, da so bolj ravni, kot pred prvo nosečnostjo. Tam spodaj- keglove vaje delajo čudeže in lahko le pritrdim predhodnicam, da v spolnosti uživam bolj kot v predotroškem stanju , pa mi tudi takrat ni bilo hudega.
Kaj je uničena postava? Tukaj ima vsak svojo mejo, meni se moja kljub nekaj odvečni koži in strijam na trebuhu,  zdi daleč od uničene.
Nasploh se mi pa zdi, da so me otroci skulirali, naredili še manj komplikatorsko in me nasloh "znormalizirali".

Skratka, da se preživet in to prav fino

Aja, pozabila sem zapisati, da nisem imela epiziotomije. Verjetno to pomaga k povrnitvi v prvotno stanje.

-------------
Združila sem zaporedna posta
moderatorka romy

0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 41Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 29. sep 2009 16:56
Povezava do prispevka
o đizs! tole pa ni tema za tiste, ki še nismo rodile  
 
razen tega, da je seks še boljši Big smile nevem pa kakšen je potem pri tistih, ki nam je že od nekdaj najboljši Big smile ;) da ni slučajno slabši!  predvidevam pa, da je to povezano s hormonskim stanjem? ali čem podobnim (npr. dojemanjem le-tega ...) ker nevem kako bi lahko bil seks boljši v primeru, da imaš tam spodaj potem vse raztegnjeno ali pa občutljivo ipd.  
 
omg
0
Nazaj na vrh
Pika Nogavička
Starost: -14Pridružen: 10. feb 2006Prispevkov: 1162Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 29. sep 2009 17:18
Povezava do prispevka
O porodu in posledicah lahko povem sicer šele čez 3 mesece, o sami nosečnosti oz. prvih 6 mesecih le-te pa lahko že zdaj Smile

Prsi so se mi povečale, juhuhu, sem ful vesela, boleče niso, visijo tudi ne, pa ne spim v modrcu kot nekatere.

Strij sem dobila med puberteto zaradi rasti več kot zdaj, torej še en plus Smile

Kile prihajajo, ampak saj veš, če je volja, se jih spravi dol, ko je pač čas za to Smile

Zaprtje in hemoroidi: zaenkrat ni.

Koža se mi sicer ni ekstra izboljšala, še kar imam mozolje, lasje so mi pred časom malo bolj izpadali (jesen?), mastni so isto kot so bili, na teh področjih torej ne + ne -.

Trenutno imam največ "težav" s spanjem, pa še to ne vsako noč, nadoknadim pa čez dan, ker pač lahko, ker sem na bolniški, in s sramnimi kostmi, ki so se očitno začele resneje širit in malo bolijo. Bolijo pa samo, ko vstanem, npr zjutraj ali pa če dlje časa ležim čez dan, par minut boli, potem je ok.

Aja, seksam pa še več kot prej Wink Tako da je to + Smile Mi ful bolj paše, vse skupaj je na nek način bolj intenzivno, čeprav so položaji drugačni...

Če te še kaj zanima, povej Smile
"Drage kroglice pregelk, nikdar nočem biti vel'k."
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 29. sep 2009 17:38
Povezava do prispevka
Malina je napisal/aTanja, jaz ti povem čisto vse, kar te zanima, le frčafela je ostala nedotaknjena zaradi CR ;).

Hehe, ti glede ključnega vprašanja že itak odpadeš.

Malina je napisal/asi predstavljam, da določene spremembe po naravnem porodu so tudi na tem področju, ampak glede na to, da je še čisto vsaka ženska rekla, da jim (nam ;)) je seks po porodu 100x boljši, najbrž ni prehudo?

Hja, nisem spraševala (samo) zaradi seksa, ampak ker sem takooo zelooo shallow, da mi tudi po otroku ne bi bilo vseeno, kako izgledam.

Tea1 je napisal/aJaz sem se pa prav nasmejala ob tem seznamu hororja.

Hja, jaz pravim: bodimo realni in pričakujmo tudi vse najslabše. Če se o neki zadevi ne govori, še ne pomeni, da je ni.

gita je napisal/ao đizs! tole pa ni tema za tiste, ki še nismo rodile  

Ta tema je ravno za take. Po toči zvoniti je prepozno, pravijo, če se pa prej seznaniš z vsemi možnimi posledicami, pa lahko marsikatero (ali pa vsaj najhujše) preprečiš. MHO, seveda.

Zato hvala vsem za iskrene odgovore, predvsem galy. Sem vedela, da je tako, kot sem si že ves čas pribl. predstavljala ...
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
st
Starost: 11Pridružen: 24. apr 2005Prispevkov: 1859Kraj: SlovenijaStatus:Offline
Objavljeno: 29. sep 2009 17:53
Povezava do prispevka
Ja, Tanja, no! Izpod tvojih prstov je nosečnost brana kot kaka zgodba iz kakega koncentracijskega taborišča.
Osebno moram povdariti, da mi množično pravijo, da sem videti in slišati bolje kot prej.
Spremenimo se, itak, ne samo telo, tudi notranje. Js sem Za! To j' to!
Zdravstveno sem veliko bolje. Karakterno da ne govorim, sky high! Se spomnim, tako le na brzino, da so za Nelly Furtado rekli, da odkar je mamica, da je full boljša, al nekaj takega.

Kdor ne govori, kar misli, tudi ne bo delal, kar govori.

We are masters of unspoken words and slaves of the ones we spoke of.

;-{)
0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 41Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 29. sep 2009 18:01
Povezava do prispevka
Tanja je napisal/a
o đizs! tole pa ni tema za tiste, ki še nismo rodile  

Ta tema je ravno za take. Po toči zvoniti je prepozno, pravijo, če se pa prej seznaniš z vsemi možnimi posledicami, pa lahko marsikatero (ali pa vsaj najhujše) preprečiš. MHO, seveda.
 
saj vem tanja Wink sem mislila samo tako, da ko bereš vse to, te malo mine do vsega oz. boljša reakcija je, da poskusiš kaj, kar se morebiti da, preprečiti, če seveda vnaprej veš Wink
0
Nazaj na vrh
galyka
Starost: 45Pridružen: 26. okt 2006Prispevkov: 2090Kraj: Nm-LjStatus:Offline
Objavljeno: 29. sep 2009 18:11
Povezava do prispevka
Povečana stopala, ja, to sem pozabila Big smile Ni lih fino, ko ne moreš obut nič več... Pa vsak pravi, sej bo boljše, ne gre takoj nazaj. Ja ok, mine prvi mesec, mine drugi, mine tretji, pa še kar nič. Hm... No, se bom oglasila po 6. mesecu, da vidimo če je kaj magičnega v tej številki.
Moja sodelavka je po parih mesecih izgledala kot pred porodom, po enem letu, ko je prišla nazaj pa ene 4 leta mlajše. Eni bomo pa po moje izgledali kronično utrujeni in postarani za Ž let. Tongue

Sem se potem spomnila na Heidi Klum. Ženska je nevemkaterič noseča, pa po vsakem porodu še vedno nosi Victoria's Secret revije. Tako da tiste, ki še niste rodile, njo glejte, ne mojega pisanja brat. Tongue :P

Aja, jaz pač napišem tako kot se trenutno počutim in materinstva in vsega kar pride zraven žal ne doživljam kot nebeško izkušnjo (seveda je občutek do otroka neopisljiv, to je nekaj drugega). Mogoče to še pride?

Tanja don't be a stranger!
Nasmehni se, nekdo te ima rad!
0
Nazaj na vrh
Dominika
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2009Prispevkov: 1020Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. sep 2009 18:39
Povezava do prispevka
Galyka tako nekako kot se počutiš ti ,sem se tudi jaz. Ni mi bilo jasno kako so lahko nekatere že od samega začetka tako sproščene, pomirjene skratka brez vseh skrbi. Sama sem pa borila s pretiranim strahom za otroka; ali je dovolj, če ni spala ali je sita, jo mogoče kaj boli, bo zbolela itd..Skrbem ne konca ne kraja. Potem gre otrok v vrtec pa kmalu zboli, mogoče kdaj malo bolj huje ali prepogosto pa si zopet v skrbeh, mah jaz sem potrebovala kar precej časa da sem se vsaj malo skulirala, čisto tako brezskrbna pa ne bom nikoli več in ob vsem tem mi preprosto zmanjkuje časa in energije, da bi se ukvarja z posledicami poroda, so mi sedaj druge stvari mnogo bolj pomembne.
Zoprne so mi pa ženske, ki se po porodu skrajno zanemarijo in potem vse svoje odvečne kilograme ali pa sploh svojo neurejenost pripisujejo porodom, v bistvu so pa samo prelene, da bi kaj storile zase.
0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 41Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 29. sep 2009 18:47
Povezava do prispevka
bravo galyka  mi je všeč, da poveš, tako kot TI doživljaš izkušnjo. in ne tako, kot bi jo "morala"...
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
'Stranski učinki' nosečnosti in poroda
Stran 1 od 12
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zvezdnice, kot so Jennifer Lawrence, Kate Hudson, Serena Williams in Emma Stone so na rdeči preprogi zažarele v (kot) poročnih oblekah.