Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Rdeče pikice po nogah

Tejko
Starost: 34Pridružen: 19. okt 2010Prispevkov: 53Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. jun 2014 6:55
Povezava do prispevka
Živjo vsem!
 
Imam zelo nadležno težavo sploh zdaj, ko je poletje in smo v kratkih hlačkah in sicer: imam rdeče pikice/mozoljčke po celi nogi in nekaj po zadnjicah. Sploh po britju z britvicami je koža po nogi obupna, čist rdeče pike, da na koncu nosim hlače pri 30 stopinjah pa koliko mi to bed postane smiley in problem je tudi, da mi dlake zrastejo že naslednji dan, da naslednji dan se spet pobrijem in je samo huje, še več rdečih pik. Pa kaj naj naredim? Pustim dlakavo nogo? Vosek odpade, ker sem že poskusila in je bilo 3x bolj huje. Sem brskala po stricu google in naj bi to bilo pilarna keratoza a ne vem. Ima katera izkušnje s tem? Kaj pomaga, da te rdeče pike izginejo ali vsaj, da se omilijo? 
 
Da dodam: Delam piling po telesu, po tuširanju si po telesu namažem s losjonom od Garniera Body Repair, za suho kožo. Pa nobene spremembe, le koža je nahranjena in mehka. A rdeče pikice pa so tam kjer so.
 
Hvala vam! smiley
0
Nazaj na vrh
helokiti
Starost: 11Pridružen: 13. sep 2013Prispevkov: 27Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. jun 2014 9:26
Povezava do prispevka

Žal ti ne znam povedat kaj pomga.. V podobnih težavah sem jaz. S tem, da nimam teh ''mozoljčkov samo na stegnih ampak tudi po ramenih in po dekolteju. To so prav kot mozoljčki, pri nekaterih je tudi bela sredica... Pa jaz nevem več kaj naj si mislim. Izbruh teh ''mozoljčkov'' dobim čim se dam na sonce. Tako, da sumim, da gre za alergijo. Sem bila že pri os. zdravnici in samoplačniško pri dermatologu. Dermatolog pravi, da je folikulitis na stegnih in akne po telesu. Ampak to sem bila oktobra, ko je bilo stanje že kar ok. Dala mi je belakne in še nekaj, ampak nič od tega ni pomagalo. Na alergijo sem posumila, ker se mi to dogaja že drugo leto, da imam izbruh tega čim se dam na sonce. In tej mozoljčki vztrajajo celo poletje. Pa tudi čez celo leto mi jih ostane kar precej, ne izginejo. Pač pozimi jih je samo manj, to je vse. Os. zdravnica mi je predpisala klindamicin, ki pa kot berem, se ga ne sme uporabljati poleti zaradi sonca... No, sedaj nekje en teden pa uporabljam salicilni gel od PC, ki je sicer namenjena za obraz, ampak si ga na vsake dva dni namažem tudi na stegna in dekolte... A se to sme?

 

 

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Rdeče pikice po nogah
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Profesorica je razkrila, da je uživanje mesa nujno za duševno zdravje, saj veganska hrana ne vsebuje ključnih hranil.