Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Pregrada v maternici

Ametist
Starost: 40Pridružen: 25. mar 2011Prispevkov: 39Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. jan 2013 12:48
Povezava do prispevka

Pozdravljene,

Ali mogoče ve katera zakaj sploh pride do pregrade v maternici? Moj ginekolog jo ni odkril leta in leta. Ko pa sem šla na nadaljne preiskave so mi jo pa takoj odkrili. Imela sem že operacijo na jačniku-cista. Ampak se čudim da jo takrat niso odkrili. Pri menstruaciji imam nenormalne krče. Ali je to možno da je tudi to povezano s to pregrado? 

 

Lp

0
Nazaj na vrh
darchy5
Starost: 36Pridružen: 20. nov 2012Prispevkov: 62Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. mar 2013 9:46
Povezava do prispevka

Pregrada se razvije že pri deklicah. Maternica se razvija in se ne stopi iz dveh celic v eno, ampak ostane vmes takšna stena. Lahko je maternica pregrajena čez celo steno (to se imenuje uterus septum), lahko pa je samo del te pregrade ostal (uterus subseptum). To se pri navadnem pregledu pri ginekologu ne vidi. Vsaj mene ni nikoli pregledal skozi nožnico z UZ. Ja tudi jaz nisem vedela za njo do ponedeljka. Ugotovila sem, ko sem hitela zvečer v bolnišnico na pregled, saj sem začela malo krvavet v 6 tednu. Pregledal me je z UZ, vgnezdenega ni bilo videti, je pa omenil, da se vidi pregrada. Na naslednjem pregledu, ki ga imam 25. marca, se boma pogovorila o tem, tak, da še sama ne vem na čem sem. Možno, da je pregrada kriva za krče in tudi možno, da povzroči spontani splav, kot pri meni, ampak to je samo možnost ni pa 100%, da je to res krivo.

0
Nazaj na vrh
lonca89
Starost: 33Pridružen: 9. dec 2011Prispevkov: 1183Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. nov 2015 13:16
Povezava do prispevka

Malce obujam temo. Danes sem bila pri gin in mi je odkrila majhno pregrado v maternici. Dala mi je napotnico za ambulanto za HSC za operacijo. Zanima pa me, kako to sploh izgleda ta operacija, koliko časa traja ipd. Je katera že bila ? 

Hvala za odgovore.

 

Do more of what makes you happy - Alfie Deyes.
0
Nazaj na vrh
Anja25
Starost: n/aPridružen: 1. dec 2011Prispevkov: 222Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. nov 2015 10:18
Povezava do prispevka

Točnega postopka ti ne bi znala opisati, ker še nisem bila, sem pa kar nekaj prebrala na to temo, saj imam pregrado tudi sama. Gre baje za zelo kratkotrajno, dokaj rutinsko operacijo pod splošno anestezijo, kjer ti izrežejo / prerežejo to pregrado. Domov iz bolnišnice greš še isti dan, po tem pa se priporoča nekaj dni počitka / mirovanja.

Me pa čudi, da so te kar takoj poslali na operacijo. Moja ginekologinja mi je svetovala, da naj si jo odstranim pred načrtovano nosečnostjo, in ne prej. Hkrati sem na spletu prebrala, da večina ginekologov zagovarja stališče, da naj se pregrada pred prvo nosečnostjo sploh ne bi odstranjevala (saj obstaja dokaj velika verjetnost, da kljub pregradi normalno donosiš otroka), ampak naj bi se o tem razmišljalo šele, če pride do spontanega splava. Poglavitni razlog za to je, da se pri taki operaciji preveč razširi maternični vrat ženske, ki še ni bila noseča, kar ji lahko v kasnejši nosečnosti povzroči določene težave (npr. prezgodnji porod). 

Je pa baje operacija pred prvo nosečnostjo priporočljiva v primeru, da ti pregrado izrežejo po posebni metodi, imenovani Versapoint, s katero se res minimalno razširi maternični vrat. 

To je vse, kar ti lahko povem zaenkrat. Smile

0
Nazaj na vrh
Binas
Starost: 36Pridružen: 17. nov 2011Prispevkov: 1239Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. nov 2015 13:27
Povezava do prispevka

Vsaka narkoza je riziko. In ob odstranitvi pregrade lahko tudi trajno poškodujejo oz. razširijo maternični vrat. Pa tudi kaj drugega lahko gre narobe, kot pri vsakem posegu so možne komplikacije.

Jaz se ne bi takoj odločila za operacijo. Razen, če bi bila za mano neuspešna nosečnost.

100% predanost, 100% zagnanost.....vmesne poti ni!
http://tecem26.blogspot.com/
0
Nazaj na vrh
lonca89
Starost: 33Pridružen: 9. dec 2011Prispevkov: 1183Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. nov 2015 15:38
Povezava do prispevka

Hvala obema za mnenja. Ja napotnico je dala takoj, je samo rekla da če se pregrade ne odstrani , da je potem večja možnost za spontani splav,vsaj tako sem jo razumela  jaz.  Pregrada je pa visoka 1,6 cm. Sem pa tudi jaz šla brat potem malo o tej pregradi in sem ugotovila, da ubistvu ni tok grozna operacija kakor sem mislila da bo.  Imam celoletno napotnico, sem včeraj poslala za datum (lahko pošlješ napotnico in ti oni datum pošljejo za pregled ali pa se zglasiš osebno pri njih). Tako da bom sigurno na vrsti čez nekaj mesecev. 

 

 

 

Do more of what makes you happy - Alfie Deyes.
0
Nazaj na vrh
Anja25
Starost: n/aPridružen: 1. dec 2011Prispevkov: 222Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. nov 2015 11:36
Povezava do prispevka

Ja, večja možnost je za spontani splav in tudi za prezgodnji porod. Ne vem, sama sicer še ne načrtujem nosečnosti, se pa bolj nagibam k temu, da tudi takrat, ko bom želela otroka, pred tem ne bom šla na odstranitev pregrade. Oziroma mogoče bom šla po metodi Versapoint, ker je v bolnišnici v mojem domačem kraju možna, ampak imam še čas za razmislek.

0
Nazaj na vrh
hyfi
Starost: -14Pridružen: 26. avg 2009Prispevkov: 549Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. nov 2015 11:05
Povezava do prispevka

Tudi meni je ginekologinja odkrila pregrado v maternici že pred nosečnostjo. Razložila mi je, da se lahko zgodi spontani splav, prezgodnji porod ali pa, da se otročiček ne more obrniti v trebuhu na koncu nosečnosti. Sama se nisem odločila za operacijo, ker nisem želela nobenih posegov, preden res ne bi bilo potrebno. Sem normalno zanosila (v bistvu takoj), donosila in normalno rodila. Zdaj sem zelo vesela, da nisem šla na operacijo, ker vprašanje kaj bi bilo v takem primeru. 

Se pa priporoča ta operacija, če imaš zelo boleče menstruacije, ni nujno samo preden želiš zanositi. 

0
Nazaj na vrh
Desiderata
Starost: 44Pridružen: 17. mar 2016Prispevkov: 1Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 17. mar 2016 14:05
Povezava do prispevka

Jaz sem bila na operaciji-histero in laporoskopija. Midva sva delala na otročku že eno leto, na to so ugotovili, da imam pregrado. En dan pred operacijo sem bila sprejeta v bolnico, kjer so naredili še vse potrebne preglede. Naslednji dan je operacija, v anesteziji. Mislim da operacija traja dobro uro. Po operaciji te imajo kar na protibolečinskih še ves dan in noč. Naslednje jutro po operaciji si kot nov, bolečine so veliko manjše in po pregledu greš domov. Še kak teden čutiš bolečine, potem je pa ok. Pa 2 mes po operaciji, naj ne bi zanosil. Jaz sem po enemu mesecu in ni bilo nobenih težav.



0
Nazaj na vrh
lonca89
Starost: 33Pridružen: 9. dec 2011Prispevkov: 1183Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. maj 2016 20:08
Povezava do prispevka

No torej, potem sem se odločila za operacijo pregrade. Če katero zanima bom opisala postopek, ker sem bila tudi sama živčna, kako vse to poteka in iskala polno info na spletu.

Prideš dan pred operacijo tja, greš do sprejemne, ti dajo zdravstveno mapo, greš do druge sprejemne kjer daš svoje podatke, potem imaš preglede. Najprej gin pregled potem anesteziologa.(lahko da še kakšnega).Priporočam, da imate s sabo kaj za brati, ker se čaka. Ampak res čaka. Danes je bila še večja gužva kot včeraj,ko sem imela preglede.Na gin pregled sem čakala uro pa pol, anesteziologa malo več kot dve uri (pa povsod sem bila 10min notri). Tam sem bila od 8-14. Pa večinoma te vsi ena in isto sprašujejo. Osebje je zelo prijazno in te usmeri , če ne veš kam it. Aja jaz sem šla tisti  dan po pregledih domov, ker sem blizu,lahko pa ostanete notri,če ste od daleč. Moraš bit pa tešč. Na dan operacije pa še piti ne smeš nič.

Danes zjutraj sem imela operacijo v splošni narkozi. Iz naše sobe, kjer smo bile 4 , sem bila prva na vrsti. Dajo ti tableto za pomiritev pa še eno tableto za v nožnico. Meni so dali potem v operacijski sobi masko in me je zmanjkalo v 10 minutah. Operacija je  trajala baje  10 min in brez zapletov. Potem sem ostala tam še 5 ur na opazovanju in šla domov.  Bolelo me ni nič, edino takoj po operaciji malo špikanje v trebuhu (kot da bi dobil menstruacijo). Ti dajo protibolečinske v žilo. Doma sem itak še odspala par ur in sedaj sem super. smiley Aja bila sem pa v Lj  Ginekološka klinika.

Do more of what makes you happy - Alfie Deyes.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Pregrada v maternici
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zvezdnice, kot so Jennifer Lawrence, Kate Hudson, Serena Williams in Emma Stone so na rdeči preprogi zažarele v (kot) poročnih oblekah.