Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Podkožni šivi

Bebi
Starost: n/aPridružen: 11. maj 2006Prispevkov: 3Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. maj 2006 20:29
Povezava do prispevka
Pozdravljeni!
Pred tremi tedni sem si dala odstranit pigmentno znamenje na obrazu (3mm), in sicer na plastiki v UKC-ju.
Šive so mi pobrali pred dobrimi 14-imi dnevi, pet dni po posegu. En teden sem nosila še steri strip.
Brazgotina se je na začetku zelo lepo celila, v bistvu je bila vidna samo kake 6mm dolga črtica. Pred nekaj dnevi pa mi ven pogledala bela nitka ( predvidevam da podkožni šiv ), ki pa je od znotraj še pritrjena, tako ne zleze čisto ven. A ni ponavadi tako, da se podkožni šivi v podkožju čez čas razgradijo?
Postala sem zaskrbljena, saj je zdaj brazgotina malenkost odprta, vsake toliko tudi ven priteče prozorna tekočina ( krvica ), in brazgotina se ne more lepo celiti, bojim se tudi, da bi se na kak način okužilo.
Kaj naj storim, ali ima kdo podobne izkušnje, naj pustim pri miru, se bo samo uredilo, ali bi bilo bolje nazaj na kontrolo, da zadevo vidijo.
V preteklosti sem si dala odstraniti že dva znamenja, in sicer na prsnem košu in roki, pa se mi je vse lepo zacelilo, brazgotine so komaj vidne.
Pa še nekaj - a ima kdo izkušnje s silikonskimi obliži za nego brazgotin ?
Hvala 
Lp
0
Nazaj na vrh
bushbaby
Starost: n/aPridružen: 4. apr 2004Prispevkov: 4438Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 11. maj 2006 20:57
Povezava do prispevka
Bebi, na obrazu (ki je odlično prekrvljen) načeloma obližev za brazgotine ne potrebuješ, ker se te kirurške rane čudovito celijo in se običajno komaj kaj vidi. Če so ti šive odstranili, potem tiste nitke ne bi smelo biti (tudi, če je šiv podkožni, bi ti ga morali že takrat pobrati - potegniti ven, ker je v tem primeru nit ena sama). Lahko je kak krajši konec nitke, poskusi ga nežno cukniti, če ne bo šlo, ga nikar ne poskušaj na silo izvleči. Če rana zeva (tudi če le malo), če je okrog pordela ipd., je najbolje, da greš kar nazaj k operaterju, naj pogleda, kaj se dogaja in kaj je bela nitka, morda bo treba še nekaj dlje časa nositi steri stripe (do obiska pri zdravniku/popolnega zaceljenja bi bilo tudi smiselno zalepiti s steri stripi, kupiš jih lahko v lekarni). Navadni šivi (neresorbilni, nerazgradljivi svileni ali "plastični") so črne ali modrikaste barve, ti resorbilni pa so običajno belkasti.
[size=9:391e3108a4]Half a bee, philosophically
Must ipso facto half not be.
But half a bee has got to be.
A vis a vis its entity- d you see?
[/size:391e3108a4]
0
Nazaj na vrh
Bebi
Starost: n/aPridružen: 11. maj 2006Prispevkov: 3Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 12. maj 2006 10:16
Povezava do prispevka
    bushbaby - šiv je sigurno podkožni, saj so mi zunanje, ki so bili zelenkaste barve vse odstranili. Pomoje bi se morali ti sami resorbirati v podkožju. Ker pa je koža na obrazu/licu tanjša kot drugod, je verjetno pokukal na površje. Tudi če ga cuknem, ne gre, saj se nekje od znotraj še drži. Saj v bistvu me niti ne bi tako skrbelo, če zdaj brazgotina tam ne bi bila malenkost odprta ( luknjica ) in bo spet trajalo, da se lepo zaceli. Če nosim steri strip se mi zdi, da koža spodaj ne diha in se rana ne suši/celi lepo.
Na izvidu piše, da so kontrole po posegih v UKC-ju ob torkih dopoldan, po predhodnem naročilu po telefonu, ko pa sem klicala mi je sestra svetovala, da naj najprej pokažem svojem os. zdravniku. Meni se to zdi nesmiselno, saj le-ta ni seznanjena s tehnikami šivanja pri estetskih posegih in nadaljno nego takih ran/brazgotin.
Nič, počakala bom še čez vikend, potem bom šla pa kar tja nazaj, pa naj pogledajo.
Saj ranica je v bistvu res malenkostna, ampak vseeno....
Malo sem naložila, ker sem res zaskrbljena, saj obraz je le obraz.
Ja, glede silikonskih obližev. Nekateri jih hvalijo, ampak moraš biti res vztrajen in nositi dalj časa, da se pozna učinek. Meni se zdi, da se da z vsakodnevno masažo brazgotine, s kakšno mastno kremo dovolj pripomoči k lepšemu izgledu brazgotin, seveda pa so tu še drugi dejavniki, saj ima vsak organizem drugačen način in postopek brazgotinjenja.

Lp
0
Nazaj na vrh
bushbaby
Starost: n/aPridružen: 4. apr 2004Prispevkov: 4438Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 16. maj 2006 18:57
Povezava do prispevka
Čudno, da so ti po odstranitvi tako majhnega znamenja šivali rano v dveh plasteh (podkožni in še običajni šivi), celo pri malignih melanomih je največji varnostni rob 5 mm. Tiste nitke res nima smisla hoditi kazati izbranemu zdravniku, pokliči na plastično krg., operaterja, povej, zakaj gre, gotovo te bo sprejel, da se prideš pokazat. Za kirurške rane na obrazu pa res kaki dodatni "negovalni" ukrepi niso potrebni, ker se krasno celi.
[size=9:391e3108a4]Half a bee, philosophically
Must ipso facto half not be.
But half a bee has got to be.
A vis a vis its entity- d you see?
[/size:391e3108a4]
0
Nazaj na vrh
Bebi
Starost: n/aPridružen: 11. maj 2006Prispevkov: 3Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 17. maj 2006 10:19
Povezava do prispevka
    Bila na kontroli. Odstranili so mi vse podkožne šive, vključno z vozli. Obstaja sicer majna verjetnost , da je v globini še kakšen, ampak težko.
Tako, da zdaj nadaljujem z nego ( silikonski obliž ), pa upam da b vse kul, da ne bo več kakšnih zapletov.
Hvala za nasvete.
Lp
0
Nazaj na vrh
cat_delux
Starost: 33Pridružen: 23. dec 2006Prispevkov: 82Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. feb 2007 13:51
Povezava do prispevka
no tut js sm mela podkožne šive s tem da je šlo za popolnoma drugačno operacijo od katere imam pol metrsko rano oz še mal več in to kar opisuješ je pomoje normalno kajti men se je naredilo isto a mi je zdravnik zagotovil da je to pri teh šivih normalno(pač se nemorjo samo pod kožo razgradit in včasih kakšna bela nitka "pogleda ven")
Ni stvari ki bi bila tako slaba da nebi vsebovala česa koristnega.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Podkožni šivi
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo