Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Brazgotina po odstranitvi znamenja

Daisyy
Starost: 34Pridružen: 2. jul 2017Prispevkov: 15Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. mar 2018 18:05
Povezava do prispevka

Pozdravljene/i!

Lani v septembru so mi odstranili dve materini znamenji, od katerih se je predvsem drugo (na zelo vidnem mestu) zacelilo zelo grdo, saj je nastala hipertrofična brazgotina, ki je rdeča in nabrekla. Velika cca 1cm in me zelo moti z estetskega vidika, saj je na vidnem mestu! Problem je v tem, da po besedah kirurginje ona tega ni mogla predvideti in da četudi naredimo še en izrez, se bo brazgotina po vsej verjetnosti zacelila enako in ne bo imelo smisla. Tako so me napotili k drugemu kirurgu, ki je rekel, da nima nobene druge opcije za mene (??), nato pa sem odkrila, da obstaja poseben laser (CO2 mislim da), ki ga uporablja en dermatolog, h kateremu sem se potem naročila in izvem, da bi morala ta postopek z laserjem ponavljati na cca 4 tedne leto do dve (100eur na tretma). Ne samo, da je cena pretirana, rekel je celo, da ne more trditi z gotovostjo, da bo brazgotina popolnoma izginila oz. vsaj minimalno vidna. 

Zdaj sem čisto obupana. Ne bi komplicirala, če ta zadeva ne bi bila tako zelo grda in v oči bodeča, ali če bi bila na mestu, kjer bi ga videla samo jaz in moj fant. Žal je na takem mestu, ki je vidno skoraj ne glede na to kaj oblečem in sedaj moram zaradi neutemeljenega suma splošne zdravnice in izreza, ki ni lepo zacelil, plačevati estetski popravek - s tem dodatkom, da sploh ne vem ali bo resnično brazgotina z vsakim tretmajem manj vidna. Želim, da je vsaj omiljena, če že ne more biti to mesto nikoli več takšno kot preostala koža. 

Ima kdo kakšne izkušnje s tem laserjem in mi lahko pove kako se je obneslo, ali je pomagalo in ali obstaja kakšna cenovno ugodnejša opcija? To bi še morda reskirala vsak mesec, a imam že visoke denarne izdatke zaradi druge zdravstvene težave, ki jo zavarovanje krije v zelo majhnem delu smiley

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Brazgotina po odstranitvi znamenja
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Usnjena krila obožujejo tudi zvezdnice – od Meghan Markle do Olivie Palermo.