no da še jaz delim svoje izkušnje preden se spravim k vprašanjem

torej ušesa sem šla luknjat pri ene 8ih letih,pa se mi je zagnojilo in je ful bolelo,tako da so uhančki šli ven. čez 2leti nisem več zdržala in sem spet zatežila za uhančke,ki sem jih spet dobila in zgodba se je ponovila. In nevem s kakšno čarovnijo že mi je ratalo da sem jih obdržala, kljub mukam itd. ko se je zacelilo, je končno ratalo tko kot bi moglo bit. in zdaj jih mam že vec let v ušesih in nimam večjih problemov, le kakih "štant" in srebrnih uhanov nesmem nosit ker se mi takoj pojavi srbečica in pordelost, tako da za zdaj kar vztrajam v izbrani zbirki uhanov

pred parmi leti sem si zelozelozelo močno zaželela pirs v ustnico, a mami je bla zelo proti ( +nism bla še polnoletna) in me je ta pirs ful matrov, pa sm doma sam sz šivanko šla čez in to je blo to (je očitno zadovoljilo mojo potrebo po novostih za 1leto) in sem potem še isto naredla sz ušesom (da bi mela 2luknji v enem ušesu) le da bi pri tem podvigu rezultat bil tudi nošnja nakita čez luknjico, pa ni šel uhan čez.. me je pa pred slabim letom primlo nekaj drugega.. pirs v niple

in to je blo to, rabla sem akcijo in vznemirjenje in sem po 7dneh razmisleka šla v Cult k Alex kar oba nipla pirsat. malo je bila težava ker še nisem bla polnoletna, ma mi je pogledala skozi prste in tako imam zdaj 2lepi srebrni palčki sz bunkicami čez niple

bolečine me ni blo strah ker mi je vseeno zanjo ker se mi zdi povsem nepotrebna ovira pri želji do pirsa, pa kljub temu da pravijo da pirsanje niplov najbol boli... k sreči me skoraj nič ni bolelo in sem zeloooo zadovoljna sz njimi.
edino strah me je blo da se bo zgodilo to kar se je sz mojimi ušesi..pa mi je Alex povedala da se mi je zagnojilo na ušesih zato ker tam ni zadostne dezinfekcije in ker pištolca ne prebode kože ampak dobesedno razmesari (zato tudi daljše celjenje) in da sz nipli nebi smelo bit težav.. in jih tudi ni bilo
in tako sem se sz temi pirsi zamotila kar celo leto, zadj pa me je primlo da bi si šla pirsat ali ustnico ali pa jezik.. ustnica je že moja večletna želja, za jezik pa bolj frišna...logično bom nakoncu imela oba a sem trenutno razdvojena ker bi šla samo eno pirsat ampak so starši še zmeraj ful proti,pa čeprav imam že 18let in sem študirala da bi zaradi te težave raje šla pirsat jezik ker se vsaj ne opazi prvi trenutek ko te kdo pogleda v faco (pustimo izjeme :P) samo skrbi me jezik oz. oteklina, pri ustnicah pa zobje.. oteklina zato ker delam in rabim govorit in razmišljam da bi raje počakala do jeseni, ampak me mika to takoj zdaj (bolje rečeno juti ali pa pojutrišnjem) ker je odlična priložnost da to naredim ker so starši na dopustu in mi nebi mogli nič narest v tem času hehe

glede ustnice pa kot sem že rekla, me skrbijo zobje.. imela bi obroček konec koncev, ampak me še vedno matra ta skrb glede zob :/
me pa zanima še ena stvar na katero pomojem že vem odgovor, in sicer kakor vem, se alkohola nesme pit kar nekej časa po pirsanju oz ni priporočljivo ane? to me tudi malo daje ker se bližajo žurke in kar zapaše zlit malo alkohola po grlu, sam če bojo pirsi, se bo treba odrečt temu pote...
hvala vnaprej za odgovore, se pa opravičujem za moje razpisovanje