Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Oprema za dojenčka

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Charlie
Starost: n/aPridružen: 4. jan 2009Prispevkov: 257Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. dec 2009 12:17
Povezava do prispevka
Malo sem brskala in iskala po strarih temah, pa mislim, da ni nobene, ki bi se malo bolj specifično nanašala na otroško opremo, zato odpiram novo temo...
 
Torej, zanima me, kje v Sloveniji se da kupiti poceni in vseeno relativno v redu posteljico, vzmetnico, oddeje, posteljnino ipd. (poleg Ikee, kjer vam, da naj bi bila ok in poceni)?
 
Poleg tega me zanima, koliko prostora v omarah se potrebuje za začetniške oblekice za otroka? Saj vem, da je to relativno... Sama ne bi rada komplicirala in nabavljala preveliko oblekic in ostalega, je pa tako, da na začetku bo vse v najini spalnici ter bi zato rada dobila vsaj malo občutka, koliko prostora bova morala narediti oz. koliko dodatnih polic, predalnikov bova rabila...
0
Nazaj na vrh
Mis
Starost: n/aPridružen: 16. sep 2005Prispevkov: 1707Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. dec 2009 12:47
Povezava do prispevka
Mi smo sicer vse nakupili v Ikei, prijateljice pa so pohvalile opremo, ki se jo kupi v spletni trgovini Recinko (dobavitelj opreme za pakete, ki jih "šenka" država).

Glede prostora: mi imamo v otroški sobi Ikeino Pax omaro, široko 2.5m, globoko 60 cm in en Trofastov predalnik za igrače. Oblačila imam v dveh predalih (š 1m, g 60cm), s tem da imamo jopice, bunde in srajčke obešene na štangi. V enem predalu je otroška posteljnina, v dveh pa stvari, ki so ali premajhne ali pa prevelike. V ostalih predalih imam razne zadeve: ovčjo kožo, ki smo jo pozimi imeli v vozičku, zimsko vrečo itd... Nekaj predalov je še praznih. V tej omari imam spravljeno tudi potovalno posteljico in nekaj "odraslih" zadev (spalne vreče in podobno kramo).

Glede količine oblačil: na začetku smo jih imeli ogromno, predvsem zaradi polivanja (otroka smo preoblačili vsaj 3x na dan), zdaj pa je količina mnogo manjša. Mi sicer ogromno oblačil dobimo, tako da nekatere stvari nikoli ne pridejo na vrsto (trenutno ima mali vsaj 10 parov hlač in 20 bodyev - čisto preveč).

Svetujem ti, da si za začetek kupiš manj in sproti dokupuješ. Veliko je odvisno tudi od tega, ali imaš sušilec, kako pogosto boš prala itd...
0
Nazaj na vrh
karmen_j
Starost: n/aPridružen: 12. okt 2005Prispevkov: 491Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. dec 2009 23:32
Povezava do prispevka
ker sem bolj lene sorte in ker sem delala skoraj do konca nosečnosti, razen tisti zadnji mesec seveda, ko se mi pa tako ali tako ni več dalo okoli šibat,  smo vse (posteljico z vzmetnico in z posteljno garnituro,  previjalno mizico pa tudi nekaj otroških oblačil, sterilizator, dudice, flaške ropotuljice, pleničke, voziček, muf za voziček, lupinico, avtosedež, banjico.......) kupili kar v Baby centru in to zato, ker dobiš vse na enem mestu. Po moji oceni je kvaliteta kar OK, posteljica (Lip Poljčane) še ni razpadla, pa naša tamala skorajda dela salte v postelji, previjalna (tudi od Lipa) je tudi OK, je dovolj velika z ogromnimi predali, vzmetnica (kokosova vlakna) pa je tudi super, sploh če se slučajno zgodi, da plenička ponoči popusti, se zelo hitro posuši. Posteljnina je Aljaževa, vendar pa se dobi tudi kaj cenejšega.

Cene pa so tako tako, če naletiš na kašno akcijo, se  kar splača.

Ajine stvari imam spravljene kar v previjalni mizi v predalih, bundice so obešene v garderobi. Posteljnine imam samo en komplet in ker uporabljam sušilni stroj, to zadostuje (za enkrat).

Za novorojenčka ni treba kupit 150 kompletov, ker pač imaš pralni stroj in če imaš  tudi sušilca bi moralo biti nekje 7 do 8 kompletkov  čisto dovolj, če ga nimaš, pa mogoče dva dodatna in to je to. Za začetek je fino kupit malo večje stvari, da jih lahko vsaj nekaj časa nosi, npr. bolje, da kupiš štev. 56 (in malo zavihaš rokavčke) kot pa 50, ker 50 ne bo dolgo prav, mogoče kakšen teden, potem pa ne več, na začetku namreč rastejo kot gobe po dežju.

Če boš imela stvari kar v previjalni mizi, načeloma ne rabiš dosti prostora, mogoče še kakšno poličko in to je to.

Charli, saj bo šlo, a veš, kako pravijo, ko padeš v vodo, plavanje ni več problem. Če mene vprašaš, sem jaz delala vse po zdravi pameti. Nisem ravno nasedla vsaki marketinški potezi pod naslovom, to nujno potrebuješ. In če vsaki rata, ni hudir, da tebi ne bo.  Mam prav?
Lp. Karmen
0
Nazaj na vrh
nikapika
Starost: -14Pridružen: 14. jan 2008Prispevkov: 1120Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. dec 2009 14:45
Povezava do prispevka
Glede ugodne otroške opreme nisem najbolj relevanten vir, ker imam drugega otroka tako, da je glavnina v uporabi že drugič oz. že četrtič, saj sem nekaj osnovne opreme dobila podarjene. Kolikor pa sem gledala ponudbo naših trgovcev, je bolj ali manj vse isti šmorn: nekaj je ceneje tu, nekaj pa drugje. Razlike so le pri artiklih, ki so v akciji (npr. splača se čekirat dnevne ponudbe na spletni strani od BC) ali pa pri nekaterih manjših (lokalnih) trgovcih z otroško opremo, kjer se pri kakšnem večjem nakupu da izposlovat kakšen gotovinski popust.
 
Glede prostora: tudi naš dojenček je zaenkrat še pri nama v spalnici in imamo glavnino njegovih stvari spravljenih v spalnici. Aktualna oblačila imamo v enem globljem predalu komode, ostale potrebne reči (posteljnina, tetra in navadne plenice, zaloge robčkov, blazinic za dojenje, ipd) imamo spravljene na dveh policah enojne omare, neaktualna oblačila pa so spravljena v otroški sobi.
 
Kar se tiče oblačil imaš prav, da ne nabavljaj prevelike količine, ker dojenčki tako hitro rastejo, da ti je potem kar žal ko kakšen kos sploh ne pride na vrsto. Poleg tega je ponudba oblačil danes tako pestra, da  kamot nabaviš še sproti, če se izkaže za potrebno (npr. če otrok poliva je fino, da imaš malo več oblačil, da ti ni potrebno kar naprej prati).
 
Predvsem ti polagam na srce, da ne kupiš najmanjših oblačil, sploh npr. bodijev. Recimo naš otrok se je rodil s 55 cm in so mu bili bodiji št. 56 prav približno 3 tedne, št. 50 pa mu sploh ne bi mogla obleči.
 
 
0
Nazaj na vrh
galyka
Starost: 45Pridružen: 26. okt 2006Prispevkov: 2090Kraj: Nm-LjStatus:Offline
Objavljeno: 6. dec 2009 21:08
Povezava do prispevka
No, naš je nosil št. 50 več kot en mesec, je bil pa švoh 3 kg in nekaj pod 50 cm... V 56 je dobesedno plaval, tako da je šel moj nabavit dodatne stvari ko sva bila v P. To je odvisno od otročka, tako da če bo slučajno med manjšimi, je fino, če imaš koga, da potem opravi nakupe in opere.
Nasmehni se, nekdo te ima rad!
0
Nazaj na vrh
sarah
Starost: 12Pridružen: 8. mar 2004Prispevkov: 2346Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. dec 2009 23:41
Povezava do prispevka
Charlie, jaz sem se glede seznam oblačila ravnala po seznamu iz materinske šole, je bilo ravno prav. Glede številk smo imeli vse 56, številko 50 bi poslala moža po nakupih, če bi potrebovali.

Posteljica je meni fantastična od Lip poljčane, veliko barv in modelov na izbiro je.

Pri nas je bilo na začetku vse v previjalno komodi in je bilo dovolj prostora.
Fashion passes. Style remains. -Coco Chanel
0
Nazaj na vrh
Mis
Starost: n/aPridružen: 16. sep 2005Prispevkov: 1707Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. dec 2009 11:10
Povezava do prispevka
galyka je napisal/aNo, naš je nosil št. 50 več kot en mesec, je bil pa švoh 3 kg in nekaj pod 50 cm... V 56 je dobesedno plaval, tako da je šel moj nabavit dodatne stvari ko sva bila v P. To je odvisno od otročka, tako da če bo slučajno med manjšimi, je fino, če imaš koga, da potem opravi nakupe in opere.


Enako je bilo pri nas. Naš mali je dobesedno plaval v 50-ki, tako da si sploh ne predstavljam, kako bi izgledal v 56ki. Je pa res med manjšimi, zdaj ima npr. leto in pol pa še vedno nosi hlače št. 80 (ene celo 74), tudi bodyji št. 74 so mu večinoma prav.
0
Nazaj na vrh
Charlie
Starost: n/aPridružen: 4. jan 2009Prispevkov: 257Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. dec 2009 15:08
Povezava do prispevka
Hvala vam za izčrpne odgovore... Pridno nabiram informacije in počasi bo šlo...
Malo bi se še pri opremi ustavila (ker bova najprej kupovala večje zadeve, naknadno pa še oblačila in ostale drobnarije) - se pravi, da so OK: Ikea, Recinko, BC - če je v akciji...
Kaj pa npr. Rutar, Lesnina? Ali prodajajo posteljice za otročke, postelnino ipd.??
0
Nazaj na vrh
Mis
Starost: n/aPridružen: 16. sep 2005Prispevkov: 1707Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. dec 2009 8:29
Povezava do prispevka
Rutar v Lj ima kar veliko izbiro otroške opreme (v pritličju), ne vem pa, kako je s cenami. Če živiš v bližini Avstrije, se splača pogledati tudi v Toys'r'us.
0
Nazaj na vrh
nikapika
Starost: -14Pridružen: 14. jan 2008Prispevkov: 1120Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. dec 2009 11:00
Povezava do prispevka
Za Lesnino vem, da ima otroško posteljnino, zagotovo tudi pohištvo za otroške sobe, ne vem pa za posteljice. Cene običajno niso najugodnejše.
0
Nazaj na vrh
Charlie
Starost: n/aPridružen: 4. jan 2009Prispevkov: 257Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. dec 2009 15:08
Povezava do prispevka
OK, bomo šli malo naokoli pogledati...
 
Kakšne imate pa kaj vzmetnice? Ali se okrog tega "splača" komplicirat?
Ali ima katera oz. pozna vzmetnico, ki se jo dobi pri recinku oz. v paketu za novorojenčke?
Morda veste kakšna pa je vzmetnica Troll, ki je trenutno v akciji v BC izredno poceni?
0
Nazaj na vrh
Mis
Starost: n/aPridružen: 16. sep 2005Prispevkov: 1707Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. dec 2009 8:23
Povezava do prispevka
Mi smo vzmetnico kupili v Ikei - nekako se mi je zdelo, da so dojenčki tako lahki, da ni tako zelo pomembna "kvaliteta" jogija, računala sem tudi na to, da bo najbrž velikokrat polulala in jo bo treba v vsakem primeru hitro zamenjati. To se sicer ni zgodilo, vzmetnica je že malo izgubila obliko, se bo pa mali kmalu selil v večjo posteljo, tako da ni panike. 
0
Nazaj na vrh
DMS
Starost: 45Pridružen: 16. mar 2007Prispevkov: 870Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 11. dec 2009 13:40
Povezava do prispevka
Mi imamo jogi od recinka. Men je super. Lih prav, ne pretrd, ne premehek in zelo ugodno poceni!
Največkrat jem zarečen kruh!
0
Nazaj na vrh
karmen_j
Starost: n/aPridružen: 12. okt 2005Prispevkov: 491Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. dec 2009 22:45
Povezava do prispevka
galyka je napisal/aNo, naš je nosil št. 50 več kot en mesec, je bil pa švoh 3 kg in nekaj pod 50 cm... V 56 je dobesedno plaval, tako da je šel moj nabavit dodatne stvari ko sva bila v P. To je odvisno od otročka, tako da če bo slučajno med manjšimi, je fino, če imaš koga, da potem opravi nakupe in opere.


jaz mislim, da je čisto odvisno od kroja, pa kje je narejeno,..... Naši babnici 50 ni bila dolgo prav, pa je bila delni zahiranček in 14 dni prezgodaj rojena. Mislim pa, da sem dva ali tri kompl.s štev. 50 kupila v H&M, če se ne motim. Zdi pa se mi, da ji tudi tisti kompl., kupljeni v  BC s štev. 50 (dva ali trije) niso bili dolgo prav. Očitno je Aja rastla kot nora. Sedaj je stara eno leto in je menda med večjimi (tako reče pediatrinja) in ji oblačil za 12 m sploh ne natlačim več gor, če pa že pa so rokavčki in hlače čisto prekratke.
Lp. Karmen
0
Nazaj na vrh
Charlie
Starost: n/aPridružen: 4. jan 2009Prispevkov: 257Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 12. dec 2009 10:35
Povezava do prispevka
Mi bomo verjetno tako posteljico kot jogi kar pri recinku
 
Ali ima katera baldahinček? Je ok, se obnese??
Mojmu se namreč zdi, da bi bil baldehinček fuul fajn, men se pa zdi mal brezveze in škoda dnara... Ah, kaj pa vem...
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Oprema za dojenčka
Stran 1 od 4
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.