Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Kako naj fantu povem, da si želim otroka

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
krnekinina
Starost: 35Pridružen: 30. jun 2009Prispevkov: 7Kraj: Ravne na KoroškemStatus:Offline
Objavljeno: 30. jun 2009 12:37
Povezava do prispevka
Pozdravljene!
S fantom sva skupaj že pet let, čepraj je starostna razlika med nama zelo velika in on že hodi v službo jaz pa še študiram, si tako kot vsaka ženska želim imeti otroka. Vedno ko začnem to temo, mi on reče: glej nimava stanovanja, ti še študiraš.........nato pa spremeni temo. Vem da si tudi on želi imeti otroka, ker jih ima zelo rad!
 
Vsako jutro, vsako minuto v dnevu, vsak večer se sorašujem kako mu naj povem da si želim imeti otroka?
Vsak dan gledam na internetu obleke za nosečnice, igrače in opremo za otroka, že sanja se mi o tem tako želim si biti mamica.
 
Prosim pomagajte mi!
0
Nazaj na vrh
lilja4ever
Starost: n/aPridružen: 23. apr 2005Prispevkov: 2360Kraj: Somewhere around NothingStatus:Offline
Objavljeno: 30. jun 2009 13:00
Povezava do prispevka
krnekinina je napisal/asi tako kot vsaka ženska želim imeti otroka.
 
A res? Pomisli še enkrat.
 
Jaz menim, da če eden izmed partnerjev ima pomisleke, potem še par ni pripravljen na otroka. Sama želja po otroku ni zadosten razlog, da ga imaš.
I think your whole life shows in your face and you should be proud of that. - Lauren Bacall
0
Nazaj na vrh
BlackCat
Starost: 38Pridružen: 24. jun 2007Prispevkov: 850Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. jun 2009 14:02
Povezava do prispevka
Tvoj fant niti ne rzmišlja narobe, razmišlja realno...če nimata stanovanja in ti še študiraš....za otroka je treba imet prostor, stanovanje, je treba imet čas in seveda denar. Seveda da želja in ljubezen štejeta, ampak je treba gledat tudi na materialne dobrine. Pazi tudi da ne bi zaradi tega trpela tvoja izobrazba, saj ko se enkrat malce oddaljiš od faksa, se lahko zgodi da težko spet padeš noter.
A moment of silence...
0
Nazaj na vrh
Dominika
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2009Prispevkov: 1020Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. jun 2009 14:10
Povezava do prispevka

Življenje je sestavljeno iz različnih obdobij, v katerih včasih ni prostora za vse kar si človek zaželi ta trenutek. Krnekinina ti še študiraš, nimata stanovanja in si želiš imeti otroka. Malce zakomplicirano in zakaj komplicirati če ni potrebe?  Želja pride, je silovita ampak mislim, da je včasih dobro za nekaj časa obstati, premisliti, jo pogledati od strani, iz vrha in jo potem mogoče zagledaš v drugačni luči. Mogoče se premisliš in jo ne uresničiš takoj in počakaš na bolj ugoden čas, pospraviš jo za kasneje. Preveč vsega naekrat včasih ne znese in lahko nekaj izvisi in če je to otrok(mislim čas preživet z otrokom, vzgoja) je najslabše kar lahko narediš, nevem no, daj res temeljito razmisli, otrok je za vedno.
0
Nazaj na vrh
LittleSassy
Starost: 37Pridružen: 19. okt 2008Prispevkov: 362Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. jun 2009 15:35
Povezava do prispevka
Jaz ne bi rekla, da je problem ker si premlada ali še nimaš zaposlitve (vse se da če se hoče in je lahko nosečnost zelo dobra motivacija) vendar pa če nista oba partnerja za otroka nima smisla. Mislim, saj ga ima lahko rad ko pride na svet, a ne mu ga kakorkoli "vsilit". Naj tudi njegova želja dozori. Je potem veliko lepše Wink
0
Nazaj na vrh
Lisa
Starost: -14Pridružen: 27. jan 2006Prispevkov: 927Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. jun 2009 15:51
Povezava do prispevka
Jaz se ne bom spuščala na te zadeve, stanovanje, študij itd., ker to je njena stvar, kaj pa vemo, kako ima drugače porihtano, lahko, da čist ok za otroka... Da ne bo pomote, se vsekakor strinjam z vami glede materialnih dobrin, ampak pri njej je en drug problem.
Pomebno je, da si otroka oba želita. Zdaj, v tem trenutku. Če še on ni pripravljen, potem nimaš kaj. Vsekakor se raje temeljito pogovori z njim in pač ne pusti, da bi zamenjal temo. Ne moreš pa človeku tega vsilit.

0
Nazaj na vrh
sanjaaa
Starost: 38Pridružen: 25. feb 2008Prispevkov: 8Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. jun 2009 17:06
Povezava do prispevka
LittleSassy je napisal/a
Jaz ne bi rekla, da je problem ker si premlada ali še nimaš zaposlitve (vse se da če se hoče in je lahko nosečnost zelo dobra motivacija) vendar pa če nista oba partnerja za otroka nima smisla. Mislim, saj ga ima lahko rad ko pride na svet, a ne mu ga kakorkoli "vsilit". Naj tudi njegova želja dozori. Je potem veliko lepše Wink
 
Se podpišem. Tudi jaz sem rodila pri 22ih letih, študentka. Bilo je načrtovano. Otrok mi je bil dodatna motivacija, da sem že v drugem mesecu nosečnosti opravila 4 manjkajoče izpite, od tega tri z 10 in enega z 9. Ta teden oddajam diplomsko, moj sin pa je star 6m.
 
Imamo se čudovito, nam popolnoma nič ne manjka, tudi finančno ne. Tudi stanovanjskega problema nisva imela rešenega, pa to zdaj urejamo in nam prav fajn gre. Luštno gnezdece 
 
To da si študentka ni nobena ovira.
Je pa problem, če si otroka ne želita oba. To je pa druga zgodba, ki pa predstavlja oviro preko katere ne moreš.
Najin otrok je bil plan najine skupne želje in sposobnosti, da ga kljub temu, da sem študentka preživljava, mu nudiva vse, kar rabi in tudi tisto, kar ni nujno, da ima.
 
Svetujem ti, da ga prekineš, ko bo hotel spet zamenjati temo in se povsem odkrito pogovorita o tem. Pojasni mu svoje želje, povej kako zelo si malega želiš, on pa naj pove, če je že pripravljen postati očka...
 
In ja - otrok je za vedno. Vse se obrne. Življenje podarjaš njemu in se mu prilagajaš v vsaki sekundi svojega življenja. In če je zaželjen od obeh, to ni težko...
[img]http://www4.slikomat.com/08/0225/1kl-15.gif[/img]
0
Nazaj na vrh
krnekinina
Starost: 35Pridružen: 30. jun 2009Prispevkov: 7Kraj: Ravne na KoroškemStatus:Offline
Objavljeno: 30. jun 2009 22:17
Povezava do prispevka
HVALA za vse odgovore, ampak bi dodala nekaj najin problem ni stanovanje in denar, v bistvu vsaj moj ne, ker imamo doma veliko hišo in imam eno etažo za sebe, ampak on si želi biti stran od mojih in njegovih staršev, tudi denar ni problem, on hodi v službo, moj oče pa bi nama itak fuuul pomagal, če bi blo treba, ker je direktor enega večjih podjetij, ampak on seveda ne sprejme te pomoči. Moj problem pa je kako mu sploh povedati, na kakšen način kaj si želim, zato sem se obrnila na vas, ki imate mogoče več izkušenj s tem kot jst sama!  HVALA še enkrat
0
Nazaj na vrh
lilja4ever
Starost: n/aPridružen: 23. apr 2005Prispevkov: 2360Kraj: Somewhere around NothingStatus:Offline
Objavljeno: 30. jun 2009 22:49
Povezava do prispevka
 
Jaz ga štekam - tudi sama ne bi NIKOLI šla živet s partnerjem poleg staršev (svojih ali njegovih). Sem prepričanja, da preprosto to ne gre skupaj in se vsi slejkoprej poskregajo med seboj - ker vedno nekdo hoče biti šef in dirigirat pravila vsem ostalim ... potem začnejo hitro biti prisotni prepiri, ritmi in navade življenj so čisto drugačni, itd. (zna pa biti priročno za tiste pare, ki prvih pet let prikladno dajo otroka v varstvo babici in dedku) Tako da sem mnenja, da nekam dlje stran, na svoje. Kot drugo pa verjetno tvoj fant (ponosno) noče finančne podpore svojega tasta (drugo je, če bi ti vzela denar od svojega atija, kot pa da bi ga on), ampak bi rad to urejal čisto sam - tudi tukaj ga razumem - ko se bo sam (oz. s partnerko) počutil finančno sposobnega za otroka, bo pa najbrž začel razmišljat v tej smeri. Seveda pa je vsa naša pisarija tukaj bolj splošna ... ker ne poznamo njegovega karakterja in še česa. Lahko mu seveda čisto iskreno poveš, kaj si želiš in kaj čutiš. Pritiskat nanj pa nima smisla ... sicer lahko ima pozitiven učinek, ampak se ti to čez čas zna fajn vrnit. Pa najbrž niti sama nočeš imeti otroka na tak način ... da bi partnerja že skoraj morala prisilit v to ... iskrena in enaka želja mora biti tudi z njegove strani ... na koncu koncev treba upoštevati želje obeh, ne samo tvojih.
I think your whole life shows in your face and you should be proud of that. - Lauren Bacall
0
Nazaj na vrh
Pegasus
Starost: 40Pridružen: 22. okt 2005Prispevkov: 13101Kraj: LitijaStatus:Offline
Objavljeno: 1. jul 2009 7:33
Povezava do prispevka
Krnekinina, jaz pa mislim, da tvoj problem ni v tem, da ne bi znala fantu povedat, da si želiš otroka. Zakaj?
1. praviš, da vedno, ko začneš to temo, on pove, da nimata stanovanja, denarja in spremeni temo - očitno se o tem torej pogovarjata;
2. praviš, da on želi biti stran od tvojih - torej tudi to opcijo pozna in je ne želi;
3. praviš, da ne sprejme finančne pomoči od tvojega očeta - torej tudi to opcijo dobro pozna, ampak je kot ostalih ne želi.

Oprosti, če bo tole zvenelo malce grobo, ampak drugače kot zelo direktno ti ne znam povedat: tvoj problem ni v tem, da fant ne bi vedel za tvojo željo, ampak v tem (vsaj iz napisanega tako sklepam), da ti ne sprejmeš, da fant še ne želi otroka. Vajine želje se očitno v tem trenutku ne skladajo in meni se ne zdi pametno/fer pri tako pomembni odločitvi forsirat partnerja v nekaj, za kar ti je jasno dal vedeti, da tega ne želi oziroma še ni pripravljen. Konec koncev je en velik del ljubezni med dvema osebama tudi v tem, da upoštevata želje in čutenja en drugega.

Večkrat v življenju si pač nekaj zelo zelo želimo, pa tega ne moremo imeti. Ti imaš celo to srečo, da se tvoje in partnerjeve želje skladajo, samo časovno se ne poklopita - malce bo treba še počakati. Kaj bi rekle vse tiste ženske, ki imajo zelo močno željo po otroku, pa nimajo partnerja ali pa imajo partnerja, ki si otrok sploh ne želi?

Morala boš še malo počakati s tvojo željo, ker z nenehnim pritiskanjem, ko ti je dal jasno vedeti, da še ni pripravljen, boš kvečjemu uničila vajino zvezo. Jaz že vem, da bi se mi vse uprlo, če bi me nekdo silil v materinstvo, ki si ga še zdaleč ne želim (ali bohnedaj celo meni za hrbtom s kakšnim sabotiranjem kontracepcije poskušal kaj ustvarit).

Potrpežljivost je lepa čednost. Ni enostavno, ampak se splača
You have enemies? Good. That means you ve stood up for something, sometime in your life.
- Winston Churchill
0
Nazaj na vrh
Dominika
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2009Prispevkov: 1020Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. jul 2009 9:48
Povezava do prispevka

Krnekinina mislim, da bi se tvoje vprašanje nam moralo glasiti kako pregovoriti fanta, da bi imela otroka.Verjetno poznaš ta občutek, ko nekoga v nekaj pregovoriš, potem pa ne gre najbolj gladko.Vsaj meni se takrat porajajo različni občutki, od slabe vesti do samoobtoževanja zato se temu, če se le da, raje izognem.Tvoj fant očitno hoče sam in seveda s teboj, poskrbeti za svojo bodočo družino, brez pomoči katerihkoli staršev. Mislim da mu tega nesmeš vzeti, ker verjemi, da mu to veliko pomeni.
Imaš torej nekako tri možnosti:
1.malo počakaš, pridno doštudiraš, se zaposliš, kupita ali najameta stanovanje, zanosiš in   solidno živite.
2. zanosiš,  vendar sprejmeš njegove pogoje, torej najameta stanovanje in živita z eno plačo, sicer skromno vendar lahko prijetno, če sta seveda oba zato, ti pa potem doštudiraš.
3. lahko pa ga "pregovoriš" , zanosiš, živita pri tvojih starših, redno prejemata finančno injekcijo tvojega očeta , torej finančno zelo dobro in upaš, da se nikoli ne srečaš s  temi občutki, ki sem jih zgoraj omenila.
Mislim, da je skoraj nujno, da ima nekdo otroka šele takrat ko je dejansko zmožen v prvi vrsti poskrbeti zase.Pa s tem ne mislim samo finančno ampak nasploh. Ko stoji trdno ta tleh, ko je sposoben svoje probleme reševati sam in se ne ozira okoli sebe v upanju, da njegove težave vedno rešujejo drugi. Ko se zaveda, da je potrebno za uresničitev kakšnih velikih želja tudi malo potrpeti, kaj predhodno postoriti .

0
Nazaj na vrh
paisley
Starost: 41Pridružen: 18. maj 2005Prispevkov: 2025Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. jul 2009 10:39
Povezava do prispevka
Če prav razumem, ti tukaj iščeš nasvet, kako zmanipulirati fanta? 
In ne, vsaka ženska si ne želi otroka. Sicer pa kompleten podpis pod Pegi in večino ostalih.
Women, not girls, rule my world. - Prince
0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 42Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 1. jul 2009 11:58
Povezava do prispevka
paisley je napisal/aČe prav razumem, ti tukaj iščeš nasvet, kako zmanipulirati fanta? 
In ne, vsaka ženska si ne želi otroka. Sicer pa kompleten podpis pod Pegi in večino ostalih.


Se "žal" strinjam. Priporočam kakšen drug način samoizpolnitve kot imeti otroka, sploh pa ne na tak način, da se ga partnerju "vsiljuje". BISTVENO je, da si otroka želita oba, vse ostalo je postranski in rešljiv problem oz. ni nikakršna ovira (stanovanje, služba, šola).

In nikakor ni rešitev ponujati pomoč staršev. Zame bi bilo nadvse ponižujoče, da mi partner ponuja naj se šlepam na njegove starše zato, da lahko on dobi kar želi.

Upam da ne zameriš, nikakor te ne obsojam, samo napišem v razmislek preden narediš kakšno neumnost.

Srečno.



Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
krnekinina
Starost: 35Pridružen: 30. jun 2009Prispevkov: 7Kraj: Ravne na KoroškemStatus:Offline
Objavljeno: 1. jul 2009 13:44
Povezava do prispevka
Hvala za odgovore, ampak verjemite mi s tem ko ste me obtoževale da hočem manipulirat z njim..............mi niste bile v nobeno pomoč!
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -14Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. jul 2009 13:54
Povezava do prispevka
Se strinjam s puncami. Sploh podpis pod Peg!

Krnekinina, kaj pa si ti želela slišati od nas?! Da ti svetujemo v stilu:
a) "zvečer se skupaj usedita na kavč in počasi začni debato o otroku, pa kako super je to, da se imasta rada, da bo to nadgradnja vajine ljubezni itd."
b) "ko bosta na izletu in bosta videla otroke mu namigni, da bi bili lahko vajini..."
c) "ljubezen premaga vse ovire..."
d) "sprejmi pomoč mojih, mi vsi skupaj se bomo lahko imeli fino..."

Lej, to tako ne gre. Tu ti želimo samo dobro in verjemi da ni prav nič dobrega na tem, da fanta prepričuješ da se odloči za nekaj tako pomembnega in velikega. Če ne pride sam do tega to ni iskreno in pristno. Najbrž si ne želiš, da on privoli v to samo za to ker si ti tako želiš. Potem obstaja velika verjetnost da vajina zveza razpade (preden rodiš ali pa potem), če on ugotovi da to ni to, da si tega ni res želel. To so najboljši nasveti, ki so ti jih dale punce. Ta želja lahko nekaj let počaka, ne bo nikogar konec, verjemi...

In tudi sama si rekla, da on ve, da si ti želiš otroka, se pravi, da ni potrebe, da se sprašuješ kako mu to povedat, ker to že ve. Da bi ga pa prepričevala...to je pa druga pesem (beri zgornje poste)...

Punca, razmisli malo
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Kako naj fantu povem, da si želim otroka
Stran 1 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Vaja 'deska' je kraljica vadb mišic jedra, torej trupa. Preprosta vaja, ki jo lahko izvaja vsakdo in povsod!