Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Deo kristal

Sunshine
Starost: n/aPridružen: 16. okt 2003Prispevkov: 1697Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. maj 2004 19:18
Povezava do prispevka
Ali lahko katera, ki se spozna na sestavine, razloži kaj je AMMONIUM ALUMINIUM? To je namreč edina sestavina, ki jo vsebuje deo kristal (konkretno govorim za Baleinega). Se namreč bojim, da je to nekaj podobnega kot v deodorantih nezaželjeni aluminium chlorhidrat. Ali pa se morda (upam!) zelo motim in je to nekaj čisto neškodljivega?
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 3. maj 2004 19:29
Povezava do prispevka

Mogoče tole kaj pomaga:

Aluminij v deodorantih proti potenju



Mediji so v svojih poročilih javnosti povezali uporabo deodorantov, ki vsebujejo aluminijeve soli in nastanek rakastih obolenj, izhajajoč iz trditve, da škodljive aluminijeve sestavine zlahka prodrejo skozi kožo ali vstopajo v telo skozi majhne ureze, ki nastanejo ob britju.


Ta poročila večinoma bazirajo na zastarelih raziskavah in so bila znanstveno ovržena, saj nimajo nobene dejanske osnove.


Nobenega znanstvenega dokaza ali podatkov, temelječih na raziskavah, namreč ni, ki bi podprla to teorijo, da sestavine v izdelkih za nego v predelu pod pazduho ali deodorantih povzročajo raka.


Hišne študije so na podlagi testov, ki smo jih opravili v enakih pogojih uporabe, dokazale nizko vsebnost aluminijevih soli, ki so prodrle skozi kožo. Ena od kliničnih študij je naprimer poročala, da preko antiperspirantov v kožo prodrejo samo sledovi aluminija (0,012%), kar je 40 krat manj kot jo v enakem časovnem obdobju običajno vsrka tanko črevo ob prebavi hrane.


Ameriško združenje za boj proti raku (American Cancer Society) je izvedlo obširne in poglobljene raziskave o rizikih raka na dojkah, ki pa so uporabo deodoranta proti potenju (antiperspiranta) izključile kot možni rizični faktor.


Ena od študij je raziskovala učinke kombinacij britja pod pazduho ter uporabe deodoranta, ki preprečuje prekomerno potenje. Izsledki niso pokazali nobene zvišane rakotvorne nevarnosti na prsih pri ženskah, ki so uporabljale deodorant ali antiperspirant. Prav tako rezultati ne kažejo povečanega tveganja za nastanek raka na dojki pri ženskah, ki so se brile pod pazduho in uporabljale deodorant proti potenju, niti pri ženskah, ki so deodorant ali antiperspirant uporabljale v roku ene ure po britju.


Sestavine, ki se uporabljajo v kozmetiki, so pod strogim nadzorom Evropske kozmetične direktive (European Cosmetics Directive) ter so podvržene natančnim varnostnim kontrolam ter znanstvenim analizam. Varnost teh sestavin je trenutno splošno uveljavljena in nesporna po vseh zakonskih določilih ter tako splošno potrjena za uporabo v deodorantih, ki preprečujejo prekomerno potenje (antiperspirantih).


Še več, Aluminium Chlorohydrate (slovensko: aluminijev klorhidrat), najpogostejša aktivna sestavina v deodorantih, ki preprečujejo prekomerno potenje, je s strani FDA iz Združenih držav Amerike opredeljena kot 'sestavina 1. kategorije: varna in učinkovita'.


Kozmetična industrija tako verjame v varnost izdelkov za preprečevanje prekomernega potenja (antiperspirantov) in deodorantov.

0
Nazaj na vrh
irena
Starost: 20Pridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 5210Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. maj 2004 21:29
Povezava do prispevka

Pa morda še malo tole:


Optimization of the extraction of aluminium sulphate and ammonium aluminium sulphate alums from aluminium dross tailings
M.A. Mohamed
*, M.E. Kassim+, E.A. El-katatny#
(*South Valley University, +Assiut University, #Aluminium Company of Egypt)
Aluminium dross tailings, an industrial waste from the Egyptian Aluminium Company (Egyptalum), were used to produce two types of alums, namely: aluminium sulphate alum and ammonium aluminium alum via two separate processes. The first process involved leaching the impurities using dilute H2SO4 at different solid/liquid ratios and temperatures in the form of soluble sulphates. Some dissolved aluminium was recovered as ammonium aluminium sulphate. The second process involved extraction of aluminium sulphate from the purified dross produced after leach-zing. This was carried out under atmospheric pressure using different concentrations of H2SO4. Influence of temperature, time of reaction and acid concentration on leaching and extraction processes were studied. X-ray diffraction, atomic absorption spectrometry and thermal analysis techniques were used.

0
Nazaj na vrh
Aralyn
Starost: 36Pridružen: 2. jan 2010Prispevkov: 1297Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 13. apr 2011 21:41
Povezava do prispevka
Kopiram svoj post v primernejšo temo. Smile

Sem prečesala Iskalnik in našla tri teme o deodorantih in še tri dodatne, ki se mi zdijo relevantne za moje vprašanje, tako da lahko zgolj upam, da sem zadela najbolj primerno. Smile

V eni temi ste se punce pogovarjale o bolečih bulah pod pazduho in začenjam se spraševati, če ni vir mojih težav s pazduhami (hudo vrasle dlake, vnete pore in boleči mozolji) moja dolgoletna uporaba antiperspiranta. Uporabljam ga že od prvega nakupa tovrstnih izdelkov, sploh nisem uporabila nikoli ničesar drugega, uporabljam pa ga vsak dan, poleti včasih celo večkrat na dan, oz. po vsakem tuširanju. Glede na to, da berem, da nekatere uporabljate antiperspirant zgolj enkrat na teden, potem pa deodorant, sumim, da nekaj ni v redu.

Odločila sem se, da preizkusim kak deo kristal. Ker pa je tema na PL o deo kristalih stara ko svet in na KMMju nič ne najdem, prosim tu za kakšno informacijo o učinkovitosti - bilo je že opozorjeno v eni od tem (več sem jih naenkrat brala, tako da nisem čisto prepričana v kateri), da zdaj tlačijo  že v te kristale neke konzervanse in s tem izničijo njihovo učinkovitost in neškodljivost.
Našla sem dve znamki kristalov - Naturally Fresh, v Mullerju pa znamko Deo Kristal ali nekaj podobnega. Ena ima v sestavinah potassium alum. in aloe vero, druga ammonium alum. Ima katera kaj izkušenj s kristali, kateri so najbolj učinkoviti? V eni od tem so punce pred leti hvalile deo kristal za paraplegike, ampak ni bila povedana znamka niti nisem prepričana, če je to zdaj sploh še relevantno. Ali bi bilo enako neškodljivo, če bi zgolj presedlala na navaden deodorant, ki nima teh škodljivih substanc notri? Je potem kakšna razlika med tem, katerega kupim glede na učinkovitost prikrivanja neprijetnega vonja, ali je za to glavna sestavina ravno ta škodljiv aluminijev derivat?  Res sem čisto v temi glede deodorantov, pred odkritjem planeta še tega nisem preverjala ali je antiperspirant ali deodorant, oz. se mi je vse zdelo isto. Smile

Ker imam tudi probleme s prekomernim potenjem, ki me izredno moti, sem se tudi držala antiperspirantov ko klop (in kombinirala z raznimi vpojnimi blazinicami in ne vem čem še vse). Ampak roko na srce, po več kot desetletju uporabe nimam občutka, da mi kakorkoli zmanjšuje potenjhe - razen če bi ob prenehanju bilo še slabše ... bi bilo pametneje, da uporabim Triple Dry enkrat na teden ali takrat ko je res potrebno (če ga bom še kje našla) ali bo dovolj da zmanjšam uporabo antiperspiranta in za vsak dan vzamem deodorant oz. kristal?

Počasi me začenja skrbeti ves ta pomp okoli škodljivih substanc in ne bi si rada naredila trajne škode zgolj zato, ker mi gre na živce da se potim. Ampak smrdeti pa ne smem, na to sem tako alergična, da tudi doma ne zdržim niti sekunde. Zato se tudi ogibam raznih Bionsenov in Fenjalov, ker poznam osebo, ki se je čisto zavedala, da s temi deodoranti smrdi po znoju kot da je delala na njivi več ur in se je s tem sprijaznila, ampak jaz se res ne morem.

Ok, izredno dolg post, upam na vašo pomoč, hvala! Smile
People listened instead of just waiting for their turn to speak. (C. Palahniuk, Fight Club)
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 13. apr 2011 21:55
Povezava do prispevka
Aralyn, upam, da ti bom lahko vsaj malo v pomoč:
  1. Tudi jaz že celo večnost uporabljam ap in nimam nobenih bul. Dvomim, da je povezano z uporabo ap, prej s hormoni in nagnjenostjo k mašenju lojnic oz. vraščanju dlak. Ker nekatere imajo blazne težave s tem, nekatere jih nikoli nismo imele.
  2. Preizkusila sem deo kristale in so en velik kakec. Nič od nič, po 2 urah smrdiš, česar ne prenašam in ne toleriram. V bistvu so vsi enaki, vsebujejo aluminijeve soli, torej bi morala biti tudi (ne)učinkovitost enaka. Skratka, jaz nimam dobrih izkušenj, morda pa je pri kateri drugi drugače.
Morda lahko za začetek poizkusiš Baleinega, da ne boš preveč zapravila in potem videla, da ne deluje, ampak kot lahko vidiš, ocene niso ravno blesteče.

Sicer bi ti priporočila, če se ti dlake vraščajo, da raje investiraš v IPL in se jih trajno znebiš.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Aralyn
Starost: 36Pridružen: 2. jan 2010Prispevkov: 1297Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 13. apr 2011 22:19
Povezava do prispevka
Tanja, hvala ti.

Žal imam nasploh izjemne težave z vraščanjem dlak, kjerkoli si jih pobrijem ali zdepiliram, ja. Unhappy Glede na to, da tudi jaz vonja po znoju ne prenašam, sem ravno zaradi tega bila skeptična glede kristalov, ampak sem se res ustrašila, da imam take težave zaradi antiperspirantov in sem šla brskat po forumu. Tega Baleinega pa sem že videla na KMMju in me je čisto odvrnil zaradi slabih ocen. :/
Ker se zelo potim mislim tudi, da mora biti deodorant toliko močnejši da ga znoj ne prebije, na mojo veliko žalost nisem ena tistih, ki se preznojijo zgolj v savni, pa še tam le toliko, da dobijo seksi lesk.

Oh, zaradi IPL teme pa že dolgo kujem načrte za laser ... letos ni bilo cekinov, ampak sem odločena, da se v najkrajšem času vsaj spravim vsaj pazduhe spucat, ker tole vraščanje res ni za nikamor.

Mislim, da bom poskusila s kombinacijo deodorant - AP. Da vsaj malo omilim vnos teh snovi vase. Načeloma nisem zajec in se mi zdi panika okoli teh stvari pretirana, ampak AP pa res na polno uporabljam ... upam, da bo tudi deodorant zdržal. Smile
People listened instead of just waiting for their turn to speak. (C. Palahniuk, Fight Club)
0
Nazaj na vrh
magrateja
Starost: n/aPridružen: 19. okt 2008Prispevkov: 2577Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. apr 2011 22:42
Povezava do prispevka
Aralyn, priporočam, da deo prenašaš s seboj v torbici in ko ugotoviš, koliko časa ti drži, že pred tem obnoviš nanos. Če zamudiš, so pa tu vedno razni osvežilni robčki. Iiiin spet smo zrele za prestavljanje pogovora v drugo temo.
0
Nazaj na vrh
iza
Starost: 122Pridružen: 17. jan 2007Prispevkov: 4988Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. apr 2011 23:11
Povezava do prispevka
Aralyn jaz ti lahko svetujem le glede deo kristalov- nikar ne kupuj Baleinega ker res nima nobenega učinka. Nasploh ti odsvetujem nakup deota v trdem stanju, kristalu, ker so res smotani za nanašati pa nikoli neveš kdaj ga zadosti naneseš.
Sama sem imela doma od Naturally Fresh (ki ga tudi sama omenjaš) in sicer v obliki roll-ona. Bil je učinkovit, a na meni je razvil tak neprijeten vonj- očitno moj pot in vonj tega deota nista šla skupaj z roko v roki.
Sem pa slišala že dosti pohval za deo od te firme, ampak v obliki spreja. Moogče bi tudi tebi ustrezal.


0
Nazaj na vrh
Aralyn
Starost: 36Pridružen: 2. jan 2010Prispevkov: 1297Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 14. apr 2011 0:21
Povezava do prispevka
Magrateja, hehe, ne skrbi, imela bom deodorant v vsaki torbici, za vsak slučaj. Big smile

Iza, hvala ti! Bom pobrskala mal po trgovinah, mogoče kar tega vzamem.  Zdaj sem več doma, tako da jih lahko testiram kar med tekom. Big smile
People listened instead of just waiting for their turn to speak. (C. Palahniuk, Fight Club)
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 26. jan 2017 19:46
Povezava do prispevka

Še katera uporablja deo kristal poleg Binas?

Katere firme; v kakšni obliki (na voljo so tudi raztopljeni); kako ste zadovoljne?

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Deo kristal
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Usnjena krila obožujejo tudi zvezdnice – od Meghan Markle do Olivie Palermo.