Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Bolj trdi in dolgi naravni nohti

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Barbi5
Starost: n/aPridružen: 17. nov 2005Prispevkov: 715Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. jun 2007 14:44
Povezava do prispevka
LEPO PROSIM za vašo pomoč!!
((Sem iskala kaj v temah in na KM, a nič kaj konkretnega o tej stvari...))
 
Moj večen problem so lomljivi, krhki nohti. Zelo rada bi imela tako srednje dolge, s francosko manikuro...ah, to sploh ni važno, važno, da bi bili dolgi in trdnejši! Sem poskušala no name utrjevalce, a brez uspeha. Nato sem po brskanju na tem forumu kupila lak za utrjevanje od Allessandra. Visoko ceno je odtehtal rezultat-nohti so bili po treh tednih krasni-trdi in nezlomljivi! In ponosno sem si sama naredila svojo prvo francosko manikuro!! Potem pa čez kak teden, dva (čeprav sem si še vedno redno mazala z lakom), ista zgodba kot prej - lomljivi nohti, sedaj imam čisto postrižene, ker se mi kar "vihajo", cepijo...brrrr.
 
Kaj mi priporočate, da bom imela tako lepe nohte kot nekatere planetke tule gor?? Ni mi blazno za zapravljati za neke utrjevalce, da ne bo spet tako kot pri Allessandru...
 
Resnično bi vam bila hvaležna za kakršen koli nasvet! LP
0
Nazaj na vrh
Matejkica
Starost: 37Pridružen: 1. dec 2005Prispevkov: 91Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. jun 2007 15:08
Povezava do prispevka
Poskusi z lakom Nail Repair Micro cell 2000 za popravilo nohtov.Kupi se v Mullerju in stane 13 evrov.Jaz ga ne zamenjam.Moji nohti so bili obup,od prve kure s tem lahkom dalje pa so cudoviti,lepi,trdi,dolgi.
0
Nazaj na vrh
Bonanza
Starost: n/aPridružen: 11. feb 2007Prispevkov: 1084Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 26. jun 2007 15:09
Povezava do prispevka
Do pred kratkim sem imela precej podobno težavo kot ti. Nohti so se mi cepili v plasteh in nikakor nisem mogla doseči tega, da bi mi zrastli v določeno dolžino (sem sicer bolj ljubiteljica kratkih nohtov, pa vseeno, včasih pašejo tudi dolgi). Potem pa sem se enkrat čisto na vrat na nos odločila in si dala urediti nohte na teh pultih, ki jih imajo na sredi v trgovskih centrih (Europark Maribor, Citypark Ljubljana). Naredili so mi eno čisto osnovno nego, potem še nalakirali a la francoska manikura. No, dejstvo je, da so njihovi laki zelo kvalitetni in meni se je vse skupaj obdržalo vsaj 14 dni, potem sem si dala spet na novo lakirat, ker so mi nohti že toliko zrasli, da je staro lakiranje zgledalo grdo, pa še to zaradi narastka, ker se lak v vsem tem času ni nič okrušil (pa sem jaz zelo take sorte, da mi včasih že po enem dnevu uspe pokvarit lak). Od takrat nimam težav z cepljenjem nohtov. Pa tudi vmes sem si nohte postrigla čisto na kratko, ker sem že imela poln kufer dolgih, pa mi zdaj spet rastejo lepo dolgi, obdelani doma in nalakirani z čisto poceni laki. V glavnem, ne vem, če ti bo moj odgovor kaj pomagal, ampak, kot pravim, odkar so me obdelali tam, nimam več težav. Pa še dokaj poceni je vse skupaj, mislim, da neka osnovna nega stane okrog 10€, lakiranje pa 5€.

Meni je sicer glupo sedet tam sredi trgovskega centra, ko vsi hodijo mimo tebe in te gledajo, ampak, proti pričakovanjem je bila storitev poceni in očitno kvalitetna, saj so mi praktično rešeli nohte, lepo rastejo in se prav nič ne cepijo.  
0
Nazaj na vrh
cokolina
Starost: 38Pridružen: 11. dec 2006Prispevkov: 726Kraj: koperStatus:Offline
Objavljeno: 26. jun 2007 15:50
Povezava do prispevka
Najprej moreš poskrbet za nohte od znotraj... Cink, b kompleks in se par mineralov bojo potrebovali, drugače je vsa zunanja nega neučinkovita.. Pa tudi bele lise in neenakomerna površina izgine. Moreš pa bit pri uporabi dokaj redna


Za zunajno nego je res super MICROCELL 2000, kot piše zgoraj, za nego obnohtne kožice in nohtov je pa super tudi krema DIKLA za nohte. Vse te izdelke najdeš ocenjene na kozmetometru in so res nepogrešljivi.

Rezultate bos prvič opazla po nekaj tednih, obnohtna kožica pa se z to kremo popravi ze v dveh do treh dneh, potem pa se stanje samo izboljšuje



0
Nazaj na vrh
cokolina
Starost: 38Pridružen: 11. dec 2006Prispevkov: 726Kraj: koperStatus:Offline
Objavljeno: 26. jun 2007 15:54
Povezava do prispevka
PODLAK ne nikoli pozabit nanest preden naneseš barvane lake. pa naj bo podlak dražji in višje kakovosti kot laki ki jih nanašaš. Najboljše pa da nohte najprej pozdraviš z kuro-->tablete + Microcell in šele potem začneš ustvarjat z njimi.




Pa še nekaj.. ko sem bla na nekem predavanju pri vizažistu sem dobila informacijo da poceni laki vsebujejo določene snovi ki nohtom škodujejo, ker je bilo to dolgo nazaj pa me zanima če katera ve kakšne sestavine lak ne sme vsebovat?




0
Nazaj na vrh
Demy
Starost: 48Pridružen: 16. mar 2006Prispevkov: 1292Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. jun 2007 15:56
Povezava do prispevka
Barbi5, za nego naravnih nohtov moraš imeti veliko časa, potrpljenja (da si jih neguješ vsak drugi dan ali vsaj 4x tedensko) in dobro nohtno kozmetiko.
Za mehke, scepljene nohte ti priporočam zeleni micro cell 2000 (drogerija Müller v BTC-ju ga ima). Drži se striktno navodila, ki je naveden na laku in po eni kuri (en mesec) prenehaj z uporabo.
Nato se loti bolj naravne nege s priznanimi znamkami za nego naravnih nohtov, masaža z olivnim oljem, maska za nohte s kalcijem in korenčkom, s tem hraniš obnohtno kožico, katera pripomore k temu, da se noht lepo zdravi, pravilno piljenje, pravilni acetoni, ki ne izsušijo povrhnice nohta,....obvezno uporaba podlaka in nadlaka,...ipd.
O tem bi se dalo pisati....
Če te kaj konkretno zanima, mi lahko pišeš  na ZS.
0
Nazaj na vrh
Demy
Starost: 48Pridružen: 16. mar 2006Prispevkov: 1292Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. jun 2007 16:00
Povezava do prispevka
Cokolina, to je kemikalija dibutil ftalat (DBP), ki deluje kot vezalec za izboljšanje trajnosti laka za nohte.
0
Nazaj na vrh
strella
Starost: -14Pridružen: 31. maj 2005Prispevkov: 4794Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. jun 2007 17:50
Povezava do prispevka
Meni je zelo pomagal Essie Millionails. Mi je v parih tednih tako popravil nohte (čeprav sem bila bolj lena in se nisem držala navodil), da sedaj ne potrebujem več utrjevalca. Je pa res, da moram imeti nohte vedno nalakirane z navadnim lakom (ne utrjevalcem), da imam vsaj neko zaščito na njih, saj sem precej neizprosna do njih (pucanje brez rokovic, oblikovanje žičk,...).
0
Nazaj na vrh
Barbi5
Starost: n/aPridružen: 17. nov 2005Prispevkov: 715Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. jun 2007 7:42
Povezava do prispevka
Punce...nevem kako se naj zahvalim za vse nasvete in "ideje" o mojih nohtih! Vendar jaz ne bi rada zapravila celo premoženje na nekih dragih lakih (Essie, Microcell ipd.), ker mi že, kot rečeno, Allessandro ni kaj dosti pomagal (pa je tud drag kot žafran;)!
Kot pa pravite skoraj vse, posebej cokolina, je potrebno menda še kaj drugega kot samo kozmetika za moje nohte...
Nekaj časa nazaj sem izgubila precej kg, nimam pravega apetita oz.bi jedla samo "nezdravo" hrano...preprosto ne maram skoraj nobene zelenjave, čeprav bi jo morala jesti dnevno! Mogoče je tudi kaj na tem; pa še mogoče, da imam precej slabo kri (posledično).
In moja obnohtna kožica je obup...ko se mi delček mičkeno zaviha, jo, če sem npr.fejst živčna, kar odtrgam stran...in zgleda res "lepo"...nevem kako se naj tega odvadim... kot se ene punce morajo odvajati grizenja nohtov pač
Sem razmišljala o geliranih nohtih, kateri bi menda preprečili tudi mojo živčno trganje obnohtne kožice, vendar se bojim - kot sem prebrala na PL - da bodo moji pravi nohti spodaj še bolj poškodovani!
Delam pa na takšnem delovnem mestu, da bi bilo lepo imeti lepe nohte...pa že tako na sploh bi jih bilo lepo imeti...zakaj jih nimam 
Mogoče pa po vseh nasvetih planetk le morda nekoč...
 
0
Nazaj na vrh
Demy
Starost: 48Pridružen: 16. mar 2006Prispevkov: 1292Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. jun 2007 8:08
Povezava do prispevka
Barbi, žal ti ne morem poslati ZS:(
Daj ga ti meni, nekaj me samo zanima....
0
Nazaj na vrh
Barbi5
Starost: n/aPridružen: 17. nov 2005Prispevkov: 715Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. jun 2007 8:31
Povezava do prispevka
Demy - jaz sem že zadnjič hotela eni uporabnici poslati ZS, vendar mi napiše "prosim uporabite osebni kotiček" in sem poskušala svega in svašta, pa nevem kaj je narobe...
Ta prenova je lepa, ampak meni je npr.v sporočila nametalo še tista, ki sem jih zdavnaj zbrisala in jih sedaj ne morem...
Bodo že uredili...
Ampak-a veš kako ti lahko pošljem? Ve katera druga?
0
Nazaj na vrh
Alena
Starost: 45Pridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 23299Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. jun 2007 8:39
Povezava do prispevka
Pa saj Microcell ni tako drag, tam okoli 12 €, pa ga imaš za dolgo, deluje pa 100%. Jaz imam enega za 4 mesece, če ga redno uporabljam. Pa imam sedaj fajn nohte.
 
Pa Mavala ima tudi en utrjevalec, ga le na konico naneseš. In tudi deluje. http://kozmetometer.planet-lepote.com/censura.php?tsid=1&cmd=details&itemid=4842
 
Tudi jaz sem imela že od Allesandra pilico, pa ni nič posebnega. Imela en utrjevalec, pa ni bil vreden svojega denarja.
0
Nazaj na vrh
Demy
Starost: 48Pridružen: 16. mar 2006Prispevkov: 1292Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. jun 2007 8:44
Povezava do prispevka
Se strinjam z Aleno, Micro Cell 2000 stane okoli 12€ in ga imaš res za lep čas....
Moja sestra je imela več kot 12 let umetne in potem gelirane nohte. Zgodilo se ji je tudi to, da je bila na en gel alergična in ko je dala umetni noht dol, je imela na svojem nohtu zeleno plesen - t.i. glivice. Nohta pa nikjer
Kupila si je MC, se mazala po navodilu in bila je vsaj 2x na teden po MC kuri pri meni na negi in sva zmegali. Sedaj ima lepe, zdrave in svoje nohtke, kljub temu, da je z rokami skoz v vodi, ker dela v gostinstvu.
Zanima me samo, Barbi, če lahko slikaš svoje nohte??
0
Nazaj na vrh
Barbi5
Starost: n/aPridružen: 17. nov 2005Prispevkov: 715Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. jun 2007 8:54
Povezava do prispevka
Zanimivo... kot sem že večkrat ugotovila, da drago ni nujno vedno kvalitetno!
Ju3 grem v MB, pa mimo Mullerja pa ne bom "nič" zapravila (kot ponavadi, ko grem v to trgovinico).
Ja, Demy... ko pridem domov iz službe poslikam svoje nohtke, mam ravno na palcih tak fajn okoli nohta rdečo (od potega obnohtne kožice) hehe... Pa dam gor na to temo, da boste videle "ubogo mene" 
0
Nazaj na vrh
Barbi5
Starost: n/aPridružen: 17. nov 2005Prispevkov: 715Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. jun 2007 8:59
Povezava do prispevka
Kaj pa s pilico? Trenutno imam eno od Mullerjeve znamke...pa se je čisto okrušila ali kako naj povem...ocen pa na KM nima slabih.
Ker bi si zraven laka potem že še pilico mogla kupit, da bi oblikovala nohte...
 
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Bolj trdi in dolgi naravni nohti
Stran 1 od 4
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Profesorica je razkrila, da je uživanje mesa nujno za duševno zdravje, saj veganska hrana ne vsebuje ključnih hranil.