Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Akne pri moških

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
DeviLee
Starost: 44Pridružen: 23. feb 2006Prispevkov: 656Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 23. feb 2006 15:37
Povezava do prispevka
Akne po hrbtu in prsih so pri moskih zelo pogost problem in vsepovsod vam ponujajo 100 in en preparat za resitev ampak vecina njih je namenjena blazjim oblikam aken kar pa akne po hrbtu dostikrat niso saj nastajajo zaradi masenja lojnic in morebitnem pokanju njih tako da nastajajo veliki in boleci mozolji.
 
Ampak prvo kot prvo:
 
 
Roaccutan tablete so cisto najslabsa mozna stvar nasvetu in je kot da bi delal kemoterapijo zaradi mozoljev. Uporabljajo se samo kot skrajna opcija pri cisticnih aknah po katerih ostanejo brazgotine zato jih je treba cim prejt zatreti.

Stranski efekti Roaccutana (Accutane):

- blazno susenje koze do meje lupljenja
- rdecica po obrazu pri ljudeh s svetlejso poltjo
- mocno izpadanje in tansanje las
- mozne so depresije in dekoncentracija
- bolecine v sklepih in misicah
itd itd

V glavnem ljudje sam ne tega jemat oziroma vzemite jih samo v primeru, da imate zares mocne in bolece akne po katerih vam ostajajo brazgotine. Nekateri ljudje obcutijo malo stranskih efektov lahko pa imate permanentne posledice po njihovem jemanju.

PREDEN KDORKOLI ZACNE JEMATI ACCUTANE NAJ SI OBVEZNO PREBERE TOLE:

http://radiocomments2.userland.com/comment...eExperience.txt

Tale spisek pomolite pod nos se dermatologu, ki vam jih hoce predpisati, ker naceloma so nasi dermatologi IDIOTI, ki se sploh ne posvetijo tem problemom in jih malo briga za vse skupaj.

Jaz vam predlagam naslednji postopek da se znebite mozoljev:

1. Pojdite v lekarno in si kupite multivitaminske tablete. Ko vas bo lekarnicarka vprasala katere, ji recite da hocete tiste ki imajo najvec vitamina A in beta karotena. Nujno pa naj bodo multivitaminske (ne vzet tistih ki imajo notri samo vitamin A), ker vitamini in minerali mocno vplivajo na hormonsko ravnovesje v telesu. Vitamin A ima zelo blagodejen vpliv na kozo in je zelo pomemben pri mastni in aknasti kozi. Nekateri ljudje slabo tolerirajo tablete z 4000IU vitamina A, tako da ce vas zacne boleti trebuh ali opazate izgubljanje teze (ce je vasa teza uredu seveda) in morebitno diarejo prenehajte z jemanjem.

2. Pojdite k svoji osebni zdravnici in ona naj vam da recepte za sledeca zdravila:

- Dalacin T, gel (nujno mora biti gel in ne stick/roll-on)
zdravilna ucinkovina: klindamicin antibiotik

Dalacin uporabljajte veckrat na dan po celem predelu obraza kjer se vam pojavljajo mozolji ker ne povzroca razdrazenosti koze in zmanjsuje vsebnost bakterij v lojnicah in blazi vnetja. Gel nanesite po celem predelu ne samo na mozolje.

- Skinoren, krema zdravilna ucinkovina: azelinska kislina

Skinoren uporabljajte pred spanjem na umit obraz. Kremo nanesite na sirsi predel obraza/koze ker naceloma koze ne iritira in se od njega ne boste lupili. Morebiten pekoc obcutek kmalu po nanosu hitro mine.

- Differin, gel OPOZORILO - zdravilo je zelo mocno zdravilna ucinkovina: adapalen

Ta gel uporabljajte predvsem na drugih delih telesa kot so prsa ali hrbet. V kolikor vas bodo predeli pekli in boste imeli po njem rdecico prenehajte uporabo dokler ta ne izgine in ga drugic nanesite v manjsih kolicinah. Differin lahko uporabljate tudi na obrazu vendar bodite zelo pazljivi saj vam lahko olupi kozo in boste imeli rdece fleke po obrazu in koza vas bo mocno pekla. Vsak dan pojdite pod tus in po tusiranju nanesite gel, ker bo imel najboljsi efekt. Stvar je odlicna ker globinsko uravnava delovanje lojnic in zmanjsuje kolicino loja (sebuma) v njih. Pazite pa tudi, da se ne boste soncili ce uporabljate Differin ker zmanjsuje odpornost koze na UV.

3. Kako do teh treh zdravil?

Pojdite do svoje osebne zdravnice in ZAHTEVAJTE, da vam da recepte za vse troje in 2 tube vsakega. Ne pustite se odgnati dokler vam receptov ne da, saj vam jih MORA dati razen ce imate kaksne drugacne probleme kot je alergija na antibiotike ipd.

Ponavadi vam zdravnik, ko mu potarnate zaradi aken, vrze eno tubo kreme in rece "Ja probaj tole". Ce vam bo predpisal Roaccutan pa vam bo predpisal jemanje tablet za 3-4 mesece. Idiotizem prve stopnje. Zdravljenje aken je dolgotrajen proces, zato poskrbite da vam da najmanj 2-3 tube od vsake od krem in ko vam ene od njih zmanjka takoj pojdite po drugo. Vazna je kontinuiteta zdravljenja na dolgi rok saj se vam bo koza le tako trajno izboljsala. Drugace se vam le popravi ko stvar uporabljate (pa se to ne dostikrat) takoj ko pa prenehate pa lahko stvari postanejo se slabse. Dobri rezultati pri teh stvareh se pojavijo sele po mesecu ali dveh konstantne uporabe.


Torej uporaba teh treh zdravil se enkrat:

Veckrat na dan nanesite Dalacin-T gel, stvar je popolnoma prozorna in se hitro susi tako, da ni panike da boste okoli hodili kot marsovec.

Pred spanjem pojdite obvezno pod tus in na obraz nanesite Skinoren. Ce imate mozolje tudi recimo po hrbtu nanesite tam Differin. Ce imate zelo mocne akne ga lahko nanesete tudi na obraz vendar bodite pazljivi in ga ne nanasat na debelo kot cokolado na palacinke.

Izogibajte pa se raznim tonikom za ciscenje obraza ki vsebujejo alkohol in jih tako fino propagirajo razne firme kot je Oxy in podobni kreteni, ker vecina mozoljev ne nastaja zaradi umazane koze, saj si v modernih casih lahko privoscimo milo in redne prhe, ampak zaradi prevelikega delovanja lojnic, katere se potem vnamejo zaradi prisotnosti bakterij. Nobena kolicina umivanja vam ne more odpraviti problema z lojnicami in z njimi povezanimi mozolji, saj boste ob pretiranem drgnjenju samo se poslabsali vse skupaj.

Najmanj enkrat na teden zamenjajte prevleko blazine (povstra), ker je ta odlicen medij za prenos bakterij po ostalih predelih obraza. Prav tako 1x na teden zamenjajte pidzamo.

Upam da vam bo tole pomagal, da ne bodo trgovine sluzile z zanic preparati in dermatologi predpisovali Accutane najstnikom s tremi mozolji na riti in enim na nosu. Ta tri zdravila so zastonj (no drzava casti) tko da boste morali kupiti samo multivitamine.
 
0
Nazaj na vrh
majchika
Starost: 37Pridružen: 5. apr 2005Prispevkov: 1932Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. feb 2006 15:42
Povezava do prispevka
Se kar strinjam s tem, to so zeloo močne tablete! Vse prej ampak res vse sprobat kot pa to!
0
Nazaj na vrh
Alena
Starost: 45Pridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 23299Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. feb 2006 16:32
Povezava do prispevka
Samo to: naenkrat se ne sme uporabljat Differin in Skinoren, eno ali drugo. Pa obvezna UV zaščita, če je koža izpostavljena soncu. Tudi pozimi. In tudi, če se ne sončiš.
 
Differin je potrebno namazat zelo na tanko, če kožo veže, pa še kremo čez.
 
Moj fant je jemal te tablete. Še en stranski učinek: krvavenje iz nosu brez vzroka. Enkrat mi je sredi noči skorai izkrvavel. Pa se ne hecam. Kri se ni hotela ustavit. Pa je samo vstal za na WC in se mu je kri vlila. Ali pa če se je nagnil malo naprej, obup vglavnem.
 
So pa ljudje, ki jim samo te tablete pomagajo, jih je pa treba seznanit s posledicami. Vsak se zase odloči ali bo tvegal ali ne.
0
Nazaj na vrh
johan
Starost: n/aPridružen: 7. okt 2005Prispevkov: 306Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. feb 2006 14:48
Povezava do prispevka
A če mi Differin ni pomagal, naj sprobam še Skinoren?
Mam doma pa tut 1% BHA gel s salicilno, ki ga uporabljam zdaj vsako jutro...
0
Nazaj na vrh
DeviLee
Starost: 44Pridružen: 23. feb 2006Prispevkov: 656Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. feb 2006 14:50
Povezava do prispevka
Prvo povej koliko casa si uporabljal Differin, kje, itd. Differin najbolje ucinkuje od vseh samo je za trajno uporabo na obrazu pomoje premocan.
0
Nazaj na vrh
johan
Starost: n/aPridružen: 7. okt 2005Prispevkov: 306Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. feb 2006 15:22
Povezava do prispevka
Od novembra ga uporabljam vsak večer Disapprove
0
Nazaj na vrh
DeviLee
Starost: 44Pridružen: 23. feb 2006Prispevkov: 656Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. feb 2006 16:48
Povezava do prispevka
In ti ni pomagal nic? Kaksne akne mas? Kje?
0
Nazaj na vrh
johan
Starost: n/aPridružen: 7. okt 2005Prispevkov: 306Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. feb 2006 17:22
Povezava do prispevka
Mam mozolje po čelu, v okolici nosa ter na bradi, po nosu pa ogrce...

Pač veš čas mam 3-4 aktivne mozolje, za katere traja kakšne par dni da jih znormaliziram, čelo mam tko al tko porazno - flekci starih mozoljev, frišni mozolji (tisti s kapico) ter kakšen podkožni.

Nimam tistih polna hudih aken, ampak mi gre ta "večbarvnost" (tu rdeč, tam bolj temen flek, tam mozolj,...) pošteno na živce... Angry
0
Nazaj na vrh
DeviLee
Starost: 44Pridružen: 23. feb 2006Prispevkov: 656Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. feb 2006 18:22
Povezava do prispevka
Hm ja, najbl zajeban je takrat ko ti hitrej ratujejo kot pa zginevajo. Sploh ce so nodularne akne (podkozne in bolece) celjenje precej casa traja in vmes ziher se kaksne dobis. Probaj uporabljati zgornje 4 stvari ki sem jih napisal.
 
Torej imas na razpolago 3 stvari pomojem:
 
1. Probas vse tri kreme naenkrat + multivitamini, kot sem opisal zgoraj.
 
2. Benzyl Peroxide - probaj narocit preko interneta krema ki vsebuje peroksid.Vcasih se je pri nas dalo dobiti Antopar zdaj pa se mi zdi da ga ne proizvajajo vec. Se mi zdi da ga imas tudi v ProActive kremah ki jih oglasujejo na veliko pri nas.
 
3. Retine-A - pri nas ne prodajajo, vsebuje pa isto isotretinoin kot accutane samo da je krema in zato nima stranskih efektov tako kot accutane. Na zalost bos moral tudi narocit preko interneta, ker pri nas ne prodajajo. Rajs filajo folk z Accutanom.
 
 
0
Nazaj na vrh
majchika
Starost: 37Pridružen: 5. apr 2005Prispevkov: 1932Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. feb 2006 14:03
Povezava do prispevka
Retine a misliš verjetno differin,vsaj po opisu sodeč. Se dobi pri nas tudi, v bistvu ga kar na veliko predpisujejo.
0
Nazaj na vrh
DeviLee
Starost: 44Pridružen: 23. feb 2006Prispevkov: 656Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 26. feb 2006 14:54
Povezava do prispevka
Differin vsebuje adapalen, Retin-a pa tretinoin.
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Online
Objavljeno: 27. feb 2006 13:46
Povezava do prispevka
Differin ima to prednost pred Retinom-A, da ga uporabniki bolje prenašajo, saj bistveno manj draži kožo. Hkrati pa so raziskave pokazale enako oz. celo boljšo učinkovitost.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
johan
Starost: n/aPridružen: 7. okt 2005Prispevkov: 306Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. mar 2006 19:14
Povezava do prispevka
Jaz sem bil danes pri dermatologu Remsu, pa mi je predpisal 20mg tablete Roaccutan + kremo za zvečer... Ko sem ga vprašal za stranske učinke, je rekel da to pri mojih 70kg nebo problema, razen ustnice bom imel mal izsušene, kar pa se da menda z Bepanthem kremo povsem porihtat... Rekel je, da so takšni hudi stranski učinki zaradi tega, ker predpisujejo nekateri predpisujejo tut po 1mg na kg telesne teže...

Tako da ne vem, jaz bi g. Remsu kar zaupal, o njem sem slišal že veliko priporočil (par mojih kolegov je spravil v stanje brez mozoljev), pa tut meni je prav samozevstno rekel, da boma kožo tak porihtala, da bo prav lepa na koncu... Thumbs Up

Kak komentar mogoče? Confused
0
Nazaj na vrh
bushbaby
Starost: n/aPridružen: 4. apr 2004Prispevkov: 4438Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 25. mar 2006 11:30
Povezava do prispevka
Najprej moram pokomentirati DevilLee-ja, ker vse zgoraj napisano ni čisto res. Za začetek, ogibaj se posploševanj v duhu "načeloma so dermatologi pri nas idioti" Wink , ker meče slabo luč tudi na ostalo napisano (pa tudi res ni).
Poleg suhe kože je treba pri jemanju Roaccutana pozorno spremljati tudi ravni holesterolov v krvi.
Jemanje visokih odmerkov vitamina A je lahko nevarno, zlasti pri ženskah, ki načrtujejo v kratkem zanositi (ali seveda nosečnicah in doječih materah), na dolgi rok ne presegajte priporočenih dnevnih odmerkov.
Peroksid v različnih koncentracijah je moč kupiti v lekarni, vendar jaz tega na kožo ne bi dajala (oksidant), če ni stanje res porazno, pa še to le z izredno previdnostjo.
Sočasna uporaba Skinorena in Differina ni smiselna.
Johan, to velja zate - previdno si preberi celo priloženo navodilo (eno redkih zdravil, ki imajo "rdeče okvirčke" zaradi teratogenosti ipd. (pri obeh spolih je priporočljiva uporaba zanesljive metode kontracepcije v času jemanja tega zdravila)). Skoraj zagotovo bo koža precej suha, najbolj opazno na ustnicah, če še nimaš kakega Labella, nabavi, ker ga boš precej potreboval. Pri moških, ki jih poznam in so Roaccutane jemali, drugih opaznih neželenih učinkov ni bilo (bili so opazni zdravilni učinki), je pa pomembno, da se držiš priloženih navodil in navodil dermatologa.
Sodeč po opisu tvojih težav sicer še nisi dovolj hud primer za predpis Roaccutana (niti nimaš kakih aken po hrbtu ipd.), ampak to prepuščam tvoji presoji.

Na sploh bi pa moškim položila na srce, da se pri umivanju (obraz in telo) ni treba nažajfati s prvim trdim milom, ki pride pod roke, potem sprati to s sebe in pustiti tako krasno izsušeno kožo, da seveda odreagira s pospešeno tvorbo zaščitne lipidne plasti, katere neželeni učinek so seveda mozolji/akne. Uporabljajte nežna čistilna sredstva, najboljše kar kake gele za tuširanje za dojenčke, ni treba, da po umivanju kožo zateguje in je "squeaky clean". Kto je že DevilLee omenil, se ogibajte alkoholu v kozmetičnih pripravkih kot hudič križa.
[size=9:391e3108a4]Half a bee, philosophically
Must ipso facto half not be.
But half a bee has got to be.
A vis a vis its entity- d you see?
[/size:391e3108a4]
0
Nazaj na vrh
johan
Starost: n/aPridružen: 7. okt 2005Prispevkov: 306Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. mar 2006 8:28
Povezava do prispevka
Hm morda stanje pri men še ni tko hudo, ampak bi lahko do tega prišlo, ker se akne samo stopnjujejo, tako da sem pripravljen poskusiti...

Sploh pa zdaj že pov leta skrbno skrbim za kožo - čistilni gel, tonik, vlažilna krema in nekaj proti mozoljem (Differin, Salicilna k.), pa sm mal zajezil stanje delanja mozoljev, ampak se kar bojim prenehat z uporabo tega, zato sem šel raje k dermatologu po strokovni nasvet.

Seveda pa se bom skrbno držal navodil, sej tablete res niso hec, ampak se splača potrpet te 3-4 mesece, tako dolgo kot bo pri men trajalo zdravljenje.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Akne pri moških
Stran 1 od 8
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Profesorica je razkrila, da je uživanje mesa nujno za duševno zdravje, saj veganska hrana ne vsebuje ključnih hranil.