Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

'Always' je zaradi pritožb trans spolnikov umaknil znak ženske z vložkov

21. okt 2019 9:30
0

Oglasno sporočilo

In če si drznete misliti drugače, ste zastareli in nestrpnež, pravijo.

Ena najbolj znanih blagovnih znamk, ki proizvaja ženske vložke, je bila zaradi ogorčenih protestov trans spolnikov prisiljena s svojih izdelkov umakniti 'diskriminatorni' znak ženske. Podjetje bo 'diskriminatorni' znak s svojih izdelkov v celoti umaknilo decembra, za kar se je odločilo, ko se je usul plaz tvitov, da nimajo menstruacije samo ženske.

Odločitev podjetja je seveda razveselila peščico trans aktivistov, a zato zelo razjezila glavno ciljno publiko in kupce izdelkov Always – torej ženske.

Feministična aktivistka Julie Bindel je izjavila, da ta poteza pomeni "zanikanje obstoja žensk". "Sedaj se pomikamo v smeri popolnega zanikanja obstoja ženske biologije. Simbol ženske smo feministke uporabljale desetletja. To je navadna strahopetnost in jasen znak, da velika podjetja klonijo trans agendi," je povedala.

Seveda pa tako komentarji trans oseb kot tudi odločitev Alwaysa niso ostali brez komentarjev: večina je ogorčena, oglasilo pa se je celo mnogo trans oseb, ki menijo, da je ekstremni aktivizem trans skupnosti prej škodljiv kot koristen.

PREBERITE TUDI: Andrej Pejic po novem Andreja

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  • numi 24. mar 2020 17:53
   top
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Letošnja spomladansko-poletna sezona prinaša kar nekaj zanimivih modnih novosti in ena izmed njih so zagotovo široke ...