Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

TinaX

  • TinaX je napisal/a na forum v temo Akne.

   15. jan 2022 9:01

   Pozdravljeni,

    

   Obračam se na vas, ker potrebujem informacijo oz. pomoč, saj se gre za enega od temeljev noje osnovne nege obraza in sicer, kot ponavadi že leta in leta v navadi na vsake 3 mesece, sem klicala osebnega zdravnika in na recept naročila mazilo Skinoren, zadnjič sem septembra in sem dobila brez problema kot ponavadi. Sedaj sem klicala in naročila, šla v lekarno da bi dvignila na recept, ampak mi je farmacevtka rekla da se Skinoren ukinja in da se ga ne da dobiti. Vprašala sem ali je to samo na bazi Slovenije ali ga na splošno ukinjajo, pa mi ni znala nič povedati.

   Potem sem preverila strica Googla, če bi vedel kaj o tej ukinitvi, ampak nisem našla ničesar, meni zgleda vse kot da je še vedno v obtoku, našla sem tudi to spletno stran, če kaj pomeni (http://www.cbz.si/cbz/bazazdr2.nsf/o/DD1A6523A75DC121C12579C2003F590B?opendocument), če ja meni deluje da se ni spremenilo ničesar. Sem pa razmišljala in morda pomislila da morda bi bilo dobro pogledati še v kaki drugi lekarni, ta farmacevtka mi ni delovala preveč budna, nisem pa še šla preveriti zaenkrat.

   Zanima me, glede na to da sem velikokrat tukaj zasledila, da ga uporablja veliko uporabnic foruma, če bi kdo vedel kaj več o neki ukinitvi Skinorena pri nas oz. na splošno povsod, če se ga res ne bo dalo več dobiti, saj meni osebno je to bila top krema in mi je najbolj ustrezala za mojo kožo in tudi sama koža je navajena dolga leta z njo.  Če je morda res ta ukinitev, me pa zanima, če morda kdo izmed vas ve, če obstaja na recept, da bi se naročila pri zdravnici kaka enaka ali čimbolj podobna alternativa Skinorenu, ki ima azelainsko kislino, da bi se z njo pogovorila in morda dobila neko tako kremo? Ali pa morda tudi brez recepta, ampak da bi bila res ČIMBOLJ podobna in na bazi Skinorena, ki je zame, kot sem že zapisala res top of the top. Seveda, bom tudi sama še preverila v kaki drugi lekarni, bi pa rada dobila kako zanesljivo informacijo o Skinorenu.

   DrugačeSkinoren sem prvič dobila v srednji šoli pri 17-18 zaradi aken, v naslednji letih sem ga občasno dobivala, nekaj let vmes ga tudi nisem uporabljala. Dandanes sem stara 35 let in sem Skinoren sigutno dobivala na recept zadnji 10 let in ga redno uporabljala, seveda sem tudi nekje od 23-24 leta spremenila prehrano, veliko sadja in zelenjave, ukinila že 7 let mlečne izdelke, našla primerno nego (trenutno pena za čiščenje Terra Naturi iz Mullerja zjutraj in zvečer, Skinoren zjutraj, Paula's Choice Mousterrizer modra tubica vlažilna krema, 2x tedensko pa Garnier piling in 2x tedensko glinena maska ali z aloe vero), ampak Skinoren je bil glavni, ključni element moje nege, brez katerega ne morem in ne želim biti, zato upam da ga ne ukinjajo in če že ja da bi dobila čimbolj podobno alternativo na recept ali ne. Trenutno ga imam še za teden ali dva, nato moram imeti pod roko nekaj drugega.

   Upam, da ima kdo kako informacijo več, jaz nikjer ne morem najti ničesar.

   Hvala vnaprej za pomoč in odgovore, saj mi ta krema veliko pomeni in bi želela še naprej obdržati tako nego in stanje kože v čimboljši kondiciji, h kateri pa najbolj je pripomogel prav Skinoren.

   112
  • TinaX je napisal/a na forum v temo Mozolji na dekolteju in hrbtu.

   2. maj 2017 18:53

   Najprej hvala obema za odgovore.

   Tanja - Tista "moja" krema je bila prav to, odlično mazljiva in hitro vpijajoča, prava blaginja za občutljivo, problematično kožo, kot tudi za po depilaciji, res mi jo je žal da je ni več. Sem že zasledila ta izdelek, mislim da lih v lekarni, samo da je bil v tubi, pa če se ne motim tudi v DM-ju, jutri grem v izvidnico da preverim za t, pa še za kakpno drugo varianto, kr v Mullerju nimam druge izbire.

   ana25 - Za suho krtačenje nsem še slišala, sem morala malo pogledat o čem se gre. Ne vem, morda bi bila dobta zadeva, spet odvisno od moje kože, sj je zelo občutljiva, še posebej povrhnjica. Bom pogledala kak video na YT, da vidim o kako deluje, ker leseno šteinasto krtačo, ki je potrebna imam praltično že doma. Malo bom jutri preverila še v DM, če ne bom preverila še to spletno trgovino - hvala za namig - če bi morda našla kaj čimbolj podobnega moji predhodnji kremi in preizkusila, pa poročam naknadno. 

   63
  • TinaX je napisal/a na forum v temo Mozolji na dekolteju in hrbtu.

   1. maj 2017 18:06

   Pozdravljene!

   Po težavah z obrazom, ki sem jih z vašimi nasveti, kakor tudi z mojo osebno pomočjo omilila, se ponovno obračam na vas za en majhen praktičen nasvet, tokrat kot pravi tema z težavo mozoljem na dekolteju, hrbtu oz. zgotnji del hrba - ramena, lopatice in blago po zgornjem delu rok. Težave, ki sem jih đe pted natanko letom dni reševala z odlično kremo za telo znamke Village - z aloe vero in vitaminom E, blago roza barve, ki je bila dobavljiva v Mullerju, vendar je prav že eno leto ne uspem več dobiti v omenjeni trgovini, ker so jo očitno ukinili, umaknili iz prodaje, pe prodajalke niso vedele. Ne samo, da mi je pomirjala kožo, mozolje in mi jo odlično vlažila in vzdrževala, ampak je bila tudi dobra za nanos po kakšnem britju oz. depilaciji pazduh, področje okoli popka oz. trebuha, nog in tudi bikini predela.

   Resnično ni je bilo boljše za razmazanje, vpijanje in resnično učinkovito delovanje.

   Sedaj odkar sem ostala brez nje, sem nekako izgubila kontrolo nad kožo in sem preizkusila 2-3 druge kreme z istimi oz. podobnimi sestavinami. Npr. neko iz Mullerja, z aloe vero, ki so jo začeli prodajat tik zatem, ko tiste od Village ni bila več na zalogi, vendar mi ni pomagala in se tudi ni razmazala in vpijala dobro, kar so pri meni 3 MUST HAVE lastnosti za kremo. Nato sem poskusila z kremo oz. mlekom tudi z vit. E in aloe vero iz koncesijske lekarne, na popustuje bila cena 15€, in nazadnje sem nekaj mesecev imlea od Esi ge z Aloe Vero - krema v tubi, kupljeno v lekarni po ceni 8E ali 13.50€, odvisno od velikosti, tudi dobra zadevam vendar pri zadnjih dveh me moti cena, saj je za moj žep predraga zadeva, saj se porabi v 30 dneh, pa tudi če se mažeš 1 krat na dan in morda 2-3 dni vmes spustiš, torej ne priodeta v poštev.

   Kratko rećeno iščem kako dobro kremo za telo, kot glavna lastnost za vlaženje in pomiritev, saj bi v bistvu pomirjala kožo tako od mozoljev kot tudi od kakšne razdražnosti od britja/depilacije, nujno z vsebnostjo Aloe Vere in Vitamina E, vendar cenovno ugodno, najbolje iz kake navadne drogerije v stilu DM, Muller, ker lekarne imajo nabite cene, pa da bi trajala več kot le mesec dni recimo.Prav zato ker vem, da se da dobiti dobro kremo tudi brez da odštevam gore denarja zanjo. raje si za obraz kupim kaj od PC, recimo BHA losjon in vlažini serum, ki že imam in pridno uporabljam, kjer je nega zaradi razširjenih por, ogrcev, mozoljev in zelo mastne kože dosti bolj zahtevna in potrebna pri meni, medtem ko moje telo ne potrebuje drugega kot enostavne in dobre vlaižle kreme za pomiritev. Za obraz imam PC in Skinoren, vendar je samo za obraz in ne želim tega uporabljati še na telesu, ker mi je neudobno in je spet samo za mozolje, medtem ko pa za telo želim le eno samo univerzalno rešitev z enostavno kremo.

   Prehrana je v redu, ne uživam mlečnih izdelkov že skorajda 2 leti, izogibam se sladkorju, soli, 1x tedensko kaka pašta in občasno pizza, v zadnjih mesecih tudi pšenični moki in se poslužujem bolj polnoztnatih stvari - kruh, ovseni kosmiči, veliko sadja in zelenjave. Tekočine - voda - pijem manj v zadnjih mesecih morda je tudi to vzrok za ponoven pojav mozoljev na teh predelih, vendar se trudim sedaj piti več, tako kot sem že prej.

   Nekih večjih  problemov niti nimam sploh, le kakšno res fajn kremo za telo bi spet rada uporabljala. Opravičujem se za predolg post, vem da je potrebnih čimveč informacij za čimboljšo možno pomoč.

   V upanju na dobrodošlo pomoč in odgovore vas lepo pozdravljam zaenkrat.  smiley

   63
  • TinaX je napisal/a na forum v temo Mozolji po rokah.

   6. jun 2016 19:58

   Pozdravljeni,

   Sem privlekla na plano eno staro temo (upam da ne prestaro), saj je bila edina, ki se mi je zdela primerna za mojo težavo, upam da bo ustrezala.

   Tukaj sem velikokrat že poiskala pomoč in dobrodošle nasvete za moje "kožne" težave in podobno, no bolj ali manj za obraz, kar sem 90% že uredila, čakam le še vlažilni serum, ki pa bo kmalu tu. Upam da tudi tokrat mi bo lahko kdo priskočil na pomoč , saj je nujno potrebna.

   Torej, če kar začnem, tako kot na obrazu, imam tudi po telesu težave z mozolji in sicer: hrbet, roke (bolj ali manj bicepsi, torej od ramen do komolcev)  ter dekolte, včasih se najde čudežno kakšen tudi na trebuhu, še sedaj imam rjavo piko od že 5 tednov posušenega mozolja tik pri popku.

   Če sem pazila na prehrano, ki sem si jo seveda v zadnjem obdobju popolnoma uravnala, nič mlečnih izdelkov, veliko tekočine -  voda, zeleni časj, veliko sadja in zelenjave itd... podobno kot na obrazu ali ksoraj nisem niti po telesu imela večjih težav z mozolji in še na to sem začela paziti pred kakimi 7-8 leti do dandanes in sem tudi tukaj veliko eksperimentirala da sem lahko našla primerno kozmetiko zase. 

   Pri telesu nisemnikoli veliko zahtevala ali pretiravala, imela sem vedno en sam gel za prhanje, po mnogih kupljenih in preizkusenih, sem kar nekaj let uporabljala od FA - Yogurt & Aloe Vera, ker mi je nekako odgovarjal, sem pa v tem letu prešaltala na Afroditin piling-gel za prhanje z Aloe Vero, kar tudi mi odgovarja, čeprav razmišljam od vrnitvi na FA.

   Kot kremo sem bolj ali manj redno ali neredno, odvisno od obdobij, zadnjih 4-5 let uporabljala kremo za telo od Village - Vitamin E & Aloe Vera - v plastičnem lončku z črnim pokrovom, krema bledo-roza barve, kupljena v Mullerju. V roku par dni, če sem redno mazala, je kar vidno zmanjšala obseg mozoljev oz. izbruha le-teh in koža je delovala dosti bolj pomirjena in zdrava. Pred kratkim, ko sem se odpravila spet v nabavo za njo, sem z velikim presenečenjem ugotovila, da je v Mullerju nimajo več, nobeden prodajalec ne ve ali je bila ukinjena, umaknjena iz proizvodnje ali pa je sploh oni kot trgovska beriga več ne dobavljajo, saj so namesto nje nabavili drugo kremo, podoben lonček, druge znamke, tudi z Aloe Vero, sem jo tudi preizkusila, ampak mi deluje pretežka, slabo mazljiva in slabo se vtre v kožo. Če sem se z njo amazala pred spanjem in sem naslednje jutro s prstom/dlanjo podrsala po dekolteju sem imela vse luskasto, kot da se mi lušči koža, popolnoma neprijeten in neudoben občutek in situacija, ki pa je osebno ne prenesem, saj se rada zelo dobro, udobno, sveže in čisto počutim tako v svoji koži, kot oblačilih. Seveda ko sem oblekla zgotnji del obleke, sem se s to kremo počutila nečisto in neprijetno, kar pa z Villageovo ali pa brez nanosa krem ni tako. In seveda ta "nova" krema mi tudi ni čisto nič pomagala in e mi skoraj zdi da imam še nekaj mozoljev več, kar pa si sedaj tik pred poletjem in kratkimi rokavi ne morem absolutno privoščiti.

   Zato se obračam na Vas, za kak dober in učinkovit nasvet, potrebovala bi le kremo primerno za občutljivo,  mastno kožo z mozolji in izsušeno (dehidrirano) povrhnjico, da se dobro razmaže, hitro vpija in za seboj ne pušča nobenega filma ali lusk in pusti kožo navlaženo, nahranjeno, gladko in svežo, skoraj kot da ne bi nanesla kreme in da seveda pomirja mozolje. Ker res več ne vem kaj bi naredila, denarja za kupovanje krem eno za drugo pa tudi nimam toliko na razpolago. smiley

   P.S.: Sem poskusila mazat z Skinorenom, ampak zglda da se ne vtre tako lepo kot na obrazu, z Belakne pa še nisem, ker mi že na obrazu preveč izsuši, tako da še na obrazu dokler ne dobim seruma, je ne bom uporabljala.

   Toliko zaenkrat, upam da sem bila dovolj izčrpna, sem pa na razpolago za karkoli.

    

   Hvala Vam vnarej in ze opravičujem za morebitne slovnične napake.

   Lep Pozdrav. smiley

   44
  • TinaX je napisal/a na forum v temo Akne, mozolji, mastna koža - 2. del.

   9. mar 2016 19:07

   Hvala ana25 za odgovore.

    

   Če grem po vrsti:

   -Imam Afroditino peno za čiščenje za nečisto kožo, ki jo uporabljam zjutraj in zvečer tako, da si jo kar špricnem na dlan, pomencam med obema dlanema in si jo kar z dlanmi oz. s prsti nanesem in sčistim obraz. Ne, ne uporabljam make-upa, vse držim naravno in da koža diha. Kaj si mislila z dvojmi čiščenjem?

   - Prav to iščem. Nekaj vlažilnega da bi nanesla po Skinorenu, ni problema, lahko tudi čez 15 minut ali več, le da najdem nelaj učinkovitega, SPF že imam od PC, ampak mi ne zadostuje, saj koža zaradi BHA kisline in včasih ko nanesem Belakne čisto popoka in je zelo suha in izsušena, a hkrati čez kako uro po negi mastna. SPF nanesem, za sedaj, le po nanosu BHA.

   - Glede mask sem vedno bolj ali manj preizkušala, ampak nikoli nisem našla taprave. Baleina mi nekako ustreza, čeprav jo uporabljam poredkom. Pred njo sem imela masko iz alg, iz Mullerja, ki pa mi ni odgovarjala. Kje bi se dobil ta hidrolat? Kako pa bi se lahko pripravila maska z zelenim čajem, sama ga veliko pijem, venar tistega iz crečke, kar pa ne verjamem, da gre za isto stvar ali pač.

   - Da, prav od PC sem želela kakšen zares dober serum, sah sem slišala veliko pozitivnih odzivov, sem tudi že gledala v spletni trgovini, samo jih je tako veliko, da se kar izgubiš in na koncu zares ne veš za katerega bi se odločil. Bom malo pogledala za tem, ki si ga omenila. 

   434
 • TinaX je všečkal/a forumski zapis Akne, mozolji, mastna koža - 2. del.

  9. mar 2016 18:55
  0
  • TinaX je napisal/a na forum v temo Akne, mozolji, mastna koža - 2. del.

   3. mar 2016 21:21

   Pozdravljene!

    

   Pred skoaj enim letom sem že pisala v to temo, saj sem želela le še kakšno manjšo pomoč pri oblikovanju moje osebne oz. obrazne nege. Sem nameraval dosti prej pisati, pa med službo, vsemi obveznostmi je las kar poletel, pa je šlo eno leto naokrog.

   Drugače pa že od najstniških let trpim za nečisto kožo, koža je zelo mastna, nagnjena k mozoljem, ogrcem (da niti ne govorim) in imam razširjene pore. (žal). Z vašo pomočjo sem seveda skorajda popolnoma spremenila izdelke za osebno higieno.

   In sicer moja vsakodnevna nega je sledeča:

   ZJUTRAJ: 

   - Piling Garnier 3 v 1

   -Afrodita (pena za čiščenje za nečisto kožo in za globinsko čiščenje in ožanje por), odlilna je, nimam pripomb.

   -Tonik Paula's Choice Skin Care za nečisto kožo - vendar ga bom, sedaj ko je pri koncu, nehala uporabljati, saj ni na nek učinkovit, dejanski način pripomogel k moji negi ali izboljšavam, le skinoren sem lažje nanašala in  preteklosti nisem nikoli bila uporabnica tonikov, saj moja koža potrebuje drugačen tip vlage,

   Skinoren - dobljen na recept pri osebni zdravnici - odličen je in sem zelo zadovoljna

    

   ZVEČER:

   - Spet pena za čiščenje.

   - Ene 3 mesece sem uporabljala Belakne, ki mi je malo pomagal, vendar daleč tako dobro kakor Skinoren in mi hje tudi preveč izsuševala kožo, da mi je pokala in se lupila, še posebej T-področje, okoli ust, pod čeljustjo in od ušesih oz. lasišču. Tako da sem en čas kombinirala Skinoren en dan ter Paula's Choice BHA 2% in nato takoj zatem Paula's Choice Hydralight Moisturizer SPF 30, vendar sem nato popolnoma ostala samona Skinorenu in se od novega leta do sedaj nazaj vrnila k kombiniranju Skinorena z Paula's Choice Izdelki.

   1-2 TEDENSKO:

   Maska Balea - glinena

   Iztiskanje ogrcev in čiščenje na predelu T-področja, lic ob nosu in brada

   PREHRANA:

   Ne uživam več mlečnih izdelkov, že 10 mesecev, nobenih sladkih, slanih, pečenih, cvrtih jedi. Pijem veliko vode od 1-2 litra na dan, 2 skodelici zelenega čaja, včasih kak saden. Veliko sadja, zelenjave, polnozrnati piškoti, smoothii itd...

   Z vsem tem sem zadovoljna, vidno deluje, čeprav moram na nekaterih stvareh še malo dodatno delati, ampak bo. smiley

   Kar pa bi nujno potrebovala sedaj oz. bi bila morala uporabljati že od rane mladosti oz. vsaj od začetka nove oblike nege, pa je vlažilna krema ali serum, namenjena prav za zelo mastno kožo, nečisto kožo nagnjeno k mozoljem in ogrcem, ki je dehidrirana in se izsušuje (kljub masti) in lupi, kar mi povzroča veliko nevšečnosti in težav pri samem zgledu obraza in negi. Kremo, ki bi jo nanesla tako za Skinorenom, bolj ali ne zjutraj, da lahko koža nekako dobi svojo dozo vlage in boljši in svežejši zgled. SPF mi pomaga le do ene mere, še vedno ni dovolj vlažilen, kot bi moja koža potrebovala.

   Upam, da bom z Vašo ponovno pomočjo prišla do dobrodošle rešitve.

   Zahvaljujem se Vam za pomoč in izkazano pozornost. smiley

    

   434
  • TinaX je napisal/a na forum v temo Najboljši depilator/epilator.

   15. dec 2015 22:17

   Najprej se vam, Toxic, vermilion in Binas, zahvaljujem za odgovore. Ste mi dale nekaj "kosti za glodanje" in še malo bolj poglobile mojo "analizo", v iskanju ustreznega depilatorja. smiley

   Če začnem kar pri laserskem odtranjevanju, ki ste se ga vse tri omenie, ja veliko sem brala in tudi razmišljala o tem, saj naj bi šlo za inovativno in odlično metodo, vendar najverjetneje se za to ne bi odločila, ker je predraga, morda bi lahko privarčevala kaj, ampak nekje na dolgi rok, upoštevajoč tudi druge stvari, ki so na mojem "urgentnem" spisku, bi bila ta nekje na drugi polovici le-tega in tudi še vedno ne dovolj na kratek rok, kot bi si želela in veliko je bilo  tudi žensk, ki so to metodo preizkusile, tako bolj svetlečih, kot temnih dlak, vendar so ostale razočarane, saj nekaterim tretma ni uspel oz. so jim dlake pognale ven že po nekaj tednih, mesecih. Za to metodo sem še vedno bolj skeptična in mi je nekako še vedno "nova".

   Za britje, seveda vsako jutro ko sem pod tušem in si že nanesem gel za tuširanje, da britvica lažje drsi po koži in olajša britje, uporabljam britvico od Gillette Venus britev (tista z zeleno/modro glavo), ki ji lahko menjavaš glave in tudi ločeno kupuješ, seveda brijem tako, kolikor le morem, kar pomeni dokler ne začutim gladke kože oz. čimbolj gladke kože pod prsti, verjetno sem zaradi tega malo pregroba in se na bikini predelu vedno uspem vsekat do krvi, ker tam so dlake najboj ostre in je  koža na delikatnih predelih težja za britje, pod pazduhami pa se ne nikoli, samo včasih ko sem pregroba mi koža malo pordeči , po nogah, pa kakor kdaj, recimo ko sem malo prehitra in nenatančna, vendar tudi to bolj poredko.

   Največji problem je pogostost britja,kar pri meni pomeni vsaki dan zjutraj med tednom med tuširanjem, razen ob vikendih, ki nimam navade veliko pohajkovati, oz. če pa že, potem pa tudi v takem primeru, saj bi se rada dlak znebila za vsaj enih 7-14 dni, če že ne morem več, da mi ni treba misliti na to in zgubljati dragocenega časa z britjem in da prihranim čas tudi za ostale stvari in si priborim kar nekaj minut in ur, tudi za ostale stvari in obveznosti in drugi razlog sam izgled kože, kar pri meni pomeni, pikice pod pazduho - namesto gladkih pazduh brez pikic od korenin od dlak, ki jih britvice ne morejo doseči in pobriti, potemnela koža na bikini predelu - namesto naravne nianse oz. barve kože, kot je na stegnu, trebuhu in praktično povsod, vse zaradi rednega britja in seveda tretji razlog, izogib vrezninam, bolj mišljeno na bikini predelu in pordeli koži, saj imam že po naravi zeelo občutljivo kožo, saj ne prenesem grobih tkanin, tesnih oz. utesnjenih, preozkih oblačil, koža je mastna in nagnjena k nečistočam (hormoni delajo svoje) in za katero skrbim, še posebej po obrazu, torej je že sama po sebi drugačna, ni gladka, svilnata ali kakorkoli, ampak jo moram kar dobro negovati in vzdrževati, vsakodnevno, zjutraj še posebej in zvečer.

   Drugače, pa so se  mi recimo na nogah, dlake dokaj stanjšale, oslabele in malo zredčile, od dolgoletnega britja in tudi nekajkratnih obiskov kozmetičarke, kjer mi je opravila to toplo voskanje, ki pa mi v mojem primeru vse dlake potrga stran v enem same potegu in morda še kako dlačico potepta tu pa tam, tako da ne bi mogla imeti ne vem kako grozno močnih dlak, so pa temne, ker sem rjavolasa, in hitro rastejo.

   Jaz osebno sem veliko gledala okoli, in sem razmišljala da bi si morda kupila depilator od Brauna, glede na to da to znamko in vse njegove depilatorje, tako zelo hvalijo vse ženske, že od nekdaj, in seveda tistega, ki ima več nastavkov, več različnih glav in naj bi pobral dlako skupaj z korenino in tudi zelo uspešno. Do sedaj sem od 10 žensk, slišala 98 pohval in dve kritiki. Najbolj se nagibam k tej možnosti. Vidim da tudi ve, ste najbolj bile zadovoljne z braunovimi.

   Podobno sem slišala za Philipsove, ker pa imam enega samega že doma, ki je bil takrat pred leti vreden okoli 50 € in s katerim nisem lih zadovoljna., ker se vsake 3 dni res nimam namena briti, (in še samo za dve nogi, ki čeprav sta dolgi, saj sem visoka, porabim skoraj dve uri, kje so še pazduhi, trebuh in bikini) ker nimam razpoložljivega časa, razen morda ob vikendih, kar bi pomenioi da bi polovico vsakega tedna hodila naokoli poraščena ali skoraj. smiley Morda bi se odločila za Philipsa le v primeru, če bi bil res kak z dobrimi pincetami in z več različnimi nastavki in seveda z dobrimi referencami, tegale i ga je ena od vas priložila, me mika, zgleeda dokaj v redu

   V petek se odpravljam na eno ogledovanje in poizvedovanje v Big Bang in Mercator Tehniko, da še bolje pretehtam tapravo izbiro, katerakoli bo le ta . Le z upanjem da bo odlična in učinkujoča.

   280
  • TinaX je napisal/a na forum v temo Najboljši depilator/epilator.

   13. dec 2015 20:21

   Lep pozdrav vsem skupaj!

    

   Malo sem pobrskala po forumu, vendar nisem zasledila kakih novejših, letošnjih tem o depilatorjih/epiltorjih ali pa sem jo morda po nesrečo spregledala. 

   Odločam se za nakup depilatorja/epilatorja in želim to odločitev temeljito raziskati in pretehtati, saj ne želim metati denarja, ki ga je za mnoge izmed nas vedno premalo, še posebej če gre za 100€, kolikor v povprečju stanejo depilatorji, tako da želim učinkovit, kakovosten in odličen izdelek, ki prinaša učinkovite, zadovoljive, gladke, popolne in dolgotrajne rezultate in ne brce v temo. smiley

   Torej sama se depiliram že 12-13 let, stara sem skoraj 30 let in moja večna zaveznica je bila britvica Venus, ki pa je v zadnjih letih v stalni, dnevni uporabi pod tušem za noge, pazduge, trebuh in bikini predel, le noge si parkrat letno ko je sila (poletje, pomemben dogodek) odpravim povoskat k kozmetičrki, vendar tudi to le v skrajni sili, saj so cene nabite in 30€ za depilacijo nog mi je resnično škoda dati, ko pa ima  še 3 druge predele telesa, prav tako potrebne depilacije oz. britja.

   Sem temnolaska, tako da pri meni dlake rastejo kot gobe po dežju, kar pomeni da se moram vsako jutro zbujati toliko prej in pod tušem porabiti od 20 min do 30 min za "britje" telesa, ki pa je seveda uspešno do ene mere, bikini predel imam že čisto potemnel in porjavel od britvice, kar me je opozorila tudi kozmetičarka, tiudi urežem se do krvi vsakič, tako da si moram predel tamponirati po tuširanju, preden sploh oblečem spodnje perilo, pod pazduho, poleg tega da ostanejo tiste nadležne pikice od dlak in so dlake naslednji dan že zunaj, vedno ostane tudi pordela, rdeča kož, kar že samo po sebi zgleda grdo in antiestetsko, še posebej ti je nerodno in sram v poletnih mesecih, noge so najmanši problem, čeprav tudi tu so dlake zunaj v manj kot 24 urah in tudi tukaj se uspem urezati 1-krat na 3 britja. In ker tudi ne želim več zgledati neurejena in neestetskeha videza, ne želim se več tako zgodaj zbujati in porabljati toliko časa, kot tudi vode, mila, gela za tuširanje, vate in flajštrov v en velik nič, in še posebej ker nisem bogatun, da si lahko privoščim kozmetičarko in nimam toliko časa za posvečati vsakodnevnemu in tudi tridnevnemu britju, ker sicer imam en Philipsov depilator, star nekje 7-8 let, vendar samo za britje nog porabim 2 uri in dlake so že zunaj po 3 dneh, kje pa je šele bikini in pazduhe predel, torej denarja, živcev in še časa ni dovolj na razpolago., ker je tu še služba, ki zavzame polovico celotnegha dneva, študij, vsakdanji opravki in še mnogo drugega, in se seveda se je treba vmes tudi najest, naspat in malo spočit, torej iščem en dober depilator, ki bi bolj hitjeje in učinkoviteje pobril vse dlka, na vseh možmih predelih, in tudi zelo kratke dlačice, torej tudi tiste, ki komaj kukajo ven in se jih samo čuti pod roko, ker ni gladke kože, ki za sabo ne bi puščal pikic, kot se to zgodi pri britju z britvico, krvavečih, grdih ran in pordele kože, razen seveda tisti kratek čas po britju, ki pa s časom in po mazanju s kako kremo nato zgine in pri katerem bi gladka koža zdržala vsaj 7-10 dni če ne tudi kaj več, pri meni bi bilo še najbolj zaželjeno 2-3 tedne, vendar nisem prepričana ali je to sploh mogoče. Ker tudi kozmetičarke obljubljajo isto, nato imaš grobe dlkae pod prsti zunaj že slabih 14 dni od obiska salona, voski iz trgovin so ena sama packarija, veet easy vox da ne govorim, depilacijske kreme prav tako in razen britvice, tudi tu ena velika štala ne vidim drugega izhoda kot pa en kvaliteten depilator.

   Upam da mi boste znali pomagati in svetovati, želim kupiti najboljšega in najučinkovitejšega, nekako sama sebi za božično darilo, ker tudi tako naprej ne morem več shajati, ne v takem tempu, ne v takem zgledu in v takem stanju, ki je v mojih očeh ena sama katastrofa.

   Ker ste mi v preteklosti, že mnogokrat pomagali in me pripeljali do najbolše rešitve, mojih kozmetičnih/telesnih težav, sem šprepričana da tudi tokrat ne bo drugače, saj se vm lahko za marsikaj zahvalim.smiley

   To bo za enkrat vse, hvala vam vnaprej za vsako ozkazano pozornost in dobrodošlo pomoč.smiley

   Tina. 

   280
  • TinaX je napisal/a na forum v temo Akne, mozolji, mastna koža - 2. del.

   7. mar 2015 13:45

   Lep pozdarv vsem skupaj.

    

   Pred kakimi 3 tremi leti, več ali manj, sem že pisala na forum, za kak nasevt in da bi lahk pridobila kak priročen in dober napotek pri negi moje problematične in mozoljaste kože. Od takrat uporabljam več ali manj podobne izdelk, je prišlo do kakšne spremembe, pazim tudi veliko na prehrano, vendar se kljub vsemu še vedno prevečkrat pogosto pregrešim, kar seveda prinese do popolne katastrofe - ena nedolžna čokoladica iz avtomatov ali en nedolžen muffin spremenijo mojo kožo v pravo mozoljasto, rdečo, vneto in razdraženo gojišče mozoljev, zamašenih in razširjenih, vidnih por s tistimi rumenimi ogrcida si ne upam skoraj niti iz hiše, će mi ne bi bilo treba v službo, verjetno ne bi pomolila niti nosu ven, ker je res živa groza na pogled. Seveda v primejavi z nekaterimi primeri, ni čisto celoten obraz pod nasedo mozoljev 3-4 se naredijo na čelu tu pa tam,  kakšen na obeh licih in še posebej in najraje na bradi in na čeljusti oz. tik pod čeljustjo, na mestu med čeljustjo in vratom, tisti mali rdečkasti oz. rdeči z belo bunkico, nobenih velikih, podkožnih in bolečih, teh sem se rešila nekje na začetku fakultete, ko sem totalno prenehala uporabljati puder, sem Vašim prvim nasvetom na tem forumu, spremenila izdelke za higieno kože in se odpovedala 90% vsej sladki, slani/mastni prehrrani, torej nič čokolad, tortic, briošev, čipsov, kokic, pudingov, sadnih jogurtov, sladkih/čokoladnih in podobnih piškotov ter seveda vse podobne nesnage. 

   Koža se je po vseh teh ukrepih bistveno spremenila, ampak še vedno ne tako kot bi si zares želela, saj kot sem že zgoraj navedla, čim sem uvedla nove izdelke, spremenila prehrano, ni več velikih ali podkožnih mozoljev, koža ni razsajena z njimi kot Kitajska z kitajci, tako da nekaj korakov naprej je bilo. Na žalost pa te me občasne pregrehe, ko si privoščim kakšno tortico, malo Mc'Donald's hrane ali kako manjšo čokoladico, z dodatkom stresa in mesečnega PMS-ja in moje grde navade stiskanja mozoljev in ogrcev ter pogostim šlatanjem po pbrazu z rokami, se stanje ponovi, v 50% blažji obliki kot pred leti, ampak še vedno neokusno in v očeh mojih in drugih ljudiverjetno, precej neprijetni obliki. 

   Torej moja sedanja higiena je sledeča:

   - Čiščenje obraza zjutraj in zvečer: Prej uporabljala: Dr. Scheller (gel z granatnim jabolkom). Sedaj približno 2-2.5 leti Baby Love gel z pumpico iz DM-a. Očisti obraz, ampak ne vidim nekih vidnih ali tipnih razlik. Tonikov ne uporabljam in nikolki jih ne bi.

   Piling: Garnier 2 in 1 - Piling & Mask - S tem sem malo pretiravala, saj sem ga delala tudi po 3x na teden, saj sem vedno imela kožo grampasto, kot da je prekrita z bneko grampo, na nekaterih predelih, se je tudi luščila zaradi stiskanja ogrcev (T predel, nos in na licih ob nosu), drugje pa je bila koža presuha, ampak kljub temu mastna takoj po 2-3 urah od umivanja, ko sem že bila v službi,  bolj ali manj zaradi vetra/burje, klime in slabega zraka v pisarni, saj delamo v velikem prostoru, kjer je okoli 50-60 ljudi, pozimi prezračevanja ne more biti, ker je premrzlo ali prepih, tako da okna so skoraj vedno zaprta in se odprejo le za nekaj minut, lih da se nekoliko prezrači.

   Občasno, ampak redko zaradi pomankanja časa in volje kakšn maska iz alg, kupljena v Mullerju.

   - Kreme: Zjutraj - Na začetku pred 2-3 lti sem uporabljala od Avene kremo z UV zaščito 30, približno 2 mesec, ampak kolikor se spomnim še, nisem bila zadovoljna, ker se mi zdi da mi je puščala film, se ni dobro premazala in vtirala v kože, žal imam rada kreme, ki se dobro in učinkovito premažejo in utrejo v kožo in ne puščajo nobenih sledi, filma ali lusk za sabo, ker recimo za po telesu uporabljam od Villagge kremo z Aloe Vero in VIT. E in se zelo dobre premaže, presneto hitro utre v kožo in na koncu, čez pol ure od nanosa se samo narahlo pobrišem z brisačko, da odstranim tisti rahel film/luske, ki jih pušča, ko se močno podrgnem po koži in potem se mi zdi kot da sem prekrita z smetmi, seveda podobno je bilo z Avene kremo na obrazu, zato jo po 1 mesecu/dveh nisem več uporabljala in sem si zjutraj obraz normalno očistila in nisem nanašala popolnoma ničesar.

   Zvečer- Vedno in samo Avene Diacneal prej in Avene Triacneal potem in tudi sedaj in moram rečt, da mi pomaga, razen tega da imam potem zjutraj malo zategnjeno in suho kožo, kotički ob ustnicah so malo popokani  in uničen vzglavnik.

   To bi bilo to glede mojega sobivanja z kožo, s spopadanjem z mozolji in ogrci ter higieno.

   Sedaj pa preidem k bistvu, včeraj se bila prvič na profesionalnem čiščenju kože pri kozmetičarki in sedaj ne vem ali bi morala biti zadovoljna ali ne, ko sem prišla domov od nje, seveda po tudi 2 urnem sestanku z nekim odborom, sem obraz dodobra pregledala in na nekaterih mestih, nos, robovi ob nosu, T-točka, brada in nekje po licih, so še vedno bile vidne zamašene pore z belim, sem jih sama na rahlo, neagresivno, lastnoročno, kolikor sem le mogla, iztisnila še to, čeprav mi je ona povedala da je je sčistila vse, saj sem imela le nekaj por zamašenih ne vseh, nekje pol-pol, kot mi je rekla ona, koža je na otip za odtenek bolj gladka, ampak nekih vidnih izboljšav ne vidim, ampak je verjetno boljše kot prej, saj sem sčistila nek konkreten del nečstoč in jo morda prvič v 14-15 letih mastne, mozoljaste kože ščistila in nahranila, kot je treba. Sedaj ko sem se zares lotila konkretno te naloge boja proti mozoljem in mastni koži. ter postopni in vidni izboljšavi le-te, s pristopom k totalnemu ćiščenju obraza pri kozmetičarki, zdravim načinom prehranjevanja, torej nič sladkega, nič amstnega/slanega, nič sokov ali gaziranih pijač, nič od nič ampak veliko zelenjave, (še posebej solate, ohrovta, brokolija, pasirane špinače, pora in rukule) ter po drugi strani sadja (banane, mandarine/klementine, jabolka, rumene melone) oreščkov (še posebej mandljev in mešanic orehi/lešniki/indijski oreščki), polnozrnatih piškotov npr. Gran Cereale, in polnozrnatega kruga, ter 2-3 tedensko kak navaden jogurt (Spar ali Tuš) in probiotični jogurt, saj mi zelo lepouravnavajo tudi prebavo, čeprav vem, da je porebno posegat čim manj po mlečnih izdelkih, saj razen teh dveh izdelkov, po drugih absolutno ne posegam, spijem nekje 1.5-2 l tekočine na dan med vodo in zelenim čajem, pijem pa samo to dvoje, je zdravo tudi za moje ledvice in mehur, sa katerimi sem imelea probleme kot otrok, in mi ugaja tako.

   Bi pa malo spremenila izdelke za nego kože oz. Triacneal bi rada še naprej uporabljala, saj nimam nekih slabih izkušenj z njim oz. ni mi do nekega novega testiranja izdelkov in metanja denarja vsmeti, saj sem v teh letih med geli, penami, kremami in pudri, zmetala eno veliko malo pemoženje in kar si z mojo mižerno plačo in solidnim socialnim položajem ne morem lih privoščiti.  Torej želela bi si kakega novega, odličnega in učinkovitega gela za umivanje, zjutraj in zvečer, ampak ne vem kaj je dandanes in tokrat najboljša izbira in nujno bi potrebovala eno kremo, kar mi je tudi kozmetičatka svetovala, torej kremo, ki bi morala biti izrecno za zelo mastno kožo popolnoma nagnjejo k mozoljem in ogrcem z zamašenimi, in vidnimi porami, ki se že po 2-3 urah popolnoma zmasti in se potem svetim kot da bi si nanesla peščico olivnega okolja na obraz, jak jak jak, ampak ki se v določenih razmerah, torej veter/burja, mraz, klima, suh zrak in zatohel, slabo prezračevan prostor, lahko hrati tudi posuši, na nekaterih mestih popoka in se začne luščiti, da se dobro premaže, vtira v kožo kolikor se le da hitro, ne pušča filma, lusk in podobno, kose samo malo podrgem po koži in da nimam potem občutka nekih smeti in umazanije na obrazu, pa čeprav sem ga le 5 minut nazaj očistila in da seveda na nek način preprečuje nečistoče, ter nastajanje mozoljev, ogrcev, hrani pore v globino, saj nameravam na vsakih nekaj mesecev opraviti temeljito čiščenje pri kozmetičarki, da se mi bodo sčasoma pore sčistile in zožile, ampak ja, je potreben čas inv eč kur, ampak da tudi krema počasi pripomore k temu in preprečuje nadaljne nastajanje ali širjenje nečistoč in mašitev por in da jo lahko nanesem zjutrj in vsak drugi dan tudi zvečer, tako bi Triacneal nanašala le vsak drugi dan in mi kisline tako ne bi tako zelo presušilee kožo, upm da se bo našlo kaj primernega. Kozmetičarka mi je recimo predlagala neko kremo od Mary Cohr, ki jo prodajajo pri njih, za mastno kožo, ampak je ne poznam, pravi da jo veliko prodajo, ker so stranke zelo zadovoljne. Katera izmed vas ima ozkušnje s to?

   Razmišljam tudi o dodatni kremi s kombinacijo Triacneal in vlažilna, torej zaščiti proti UV žarkom, okoli 30 FR, ampak nič od Avene ali Balea in podobno, ampak res nekaj učinkovitega, ki ima tudi zelo dobre reference od uporabnic/uporabnikov.

   Dobrodošli so vsi možni nasveti, namigi ali karkoli, saj se bom tako lažjee odločila za najboljšo možno varianto, brez izgube časa, denarja in živcev (presneta koža koliko mi jih poje vsaki dan), saj resnično in trdno stojim za temi nameni in srčno žejo da to kožo rešim pred "propadom" in jo spravim na neko lepo, zdravo, še posebej na pogled s prostim očesom sprejemljivim stanjem in sedaj ne mislim za nič na svetu odstopati  od tega, saj je prav mojanečista, mastna koža tudi velik tazlog in povod za moje stres, popolnoma nizko samozavest, neudobnost in vsakdanje življenje.

   Vnaprej se Vam zahvaljujem za odgovore in kakršnokoli pomoč in se opravičujem za malo daljši post, ampak sem hotela res zajeti vse, tako da bo tudi lažje razumljivo moje stanje in izkušnje s kožo. 

   Veliko ste mi že pomagali v preteklih letih, saj ne morem reči da je stanje slabše, kot je bilo v srednji šoli, ampak zagotovo boljše kot tedaj, in,sem prepričana da skupaj z Vami bom prišla še do prave rešitve, da še to katastrofo spravim pod kap. smiley

    

   434
 • TinaX je spremenil profilno sliko.
  >
  • Za objavo kometarjev moraš biti prijavljen/a.
  0
 • TinaX se je registriral.

  7. mar 2015 11:31
  • Za objavo kometarjev moraš biti prijavljen/a.
  0
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
 • Tanja 9. maj 2022 18:38
  Slavospev poceni laku za nohte
 • Tanja 26. apr 2022 16:57
  Razočaranje
 • Tanja 26. apr 2022 15:39
  Odličen
 • Dow* 14. nov 2021 20:14
  super
 • Dow* 14. nov 2021 20:09
  še kar
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Od zdravja srca do zdravja kosti in lepe, napete, mladostne kože – morski kolagen ima izjemne pozitivne vplive na naše zdravje in videz.