Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Imate raje mačke ali pse? To veliko pove o vaši osebnosti

22. mar 2018 9:12
0

Oglasno sporočilo
V raziskavo je bilo vključenih 600 oseb, od katerih se je 60 odstotkov samo-opredelilo za ljubitelje psov in le 11 odstotkov za ljubitelje mačk. Preostanek sodelujočih je dejal, da imajo enako radi oboje ali da ne marajo nobenih.
 
 
Raziskovalka Denise Guastello, sicer profesorica psihologije, je prepričana, da ljubitelji psov oz. mačk preferirajo točno določena okolja, ki ustrezajo njihovim osebnostnim značilnostim. Te tudi vplivajo na to, kaj si izberejo za hišnega ljubljenčka. Ljubitelji psov tako pri svojih štirinožnih prijateljih najbolj cenijo njihovo družbo; ljubitelji mačk pa njihovo naklonjenost.
 
Ljubitelji psov so bolj družabni in energični, medtem ko so ljubitelji mačk bolj introvertirani, senzibilni in 'open-minded'. Rezultati raziskav kažejo tudi, da so ljubitelji mačk bolj inteligentni; medtem ko so ljubitelji psov bolj ubogljivi in sledijo pravilom. Tako so ljubitelji mačk nekonformisti, ki pogosto ne sledijo pravilom oz. jih kršijo, sploh, če menijo, da niso poštena ali praktična.
 

PREBERITE TUDI: Lastniki psov se gibajo dvakrat več

 

To, ali imate raje mačke ali pse, določa tudi kakšno okolje vam v pretežni meri bolj ustreza

"Logično je, da je imetnik psa bolj živahen, saj gre ven, se pogovarja z ljudmi, s sabo ima psa," razlaga Guastello. "Medtem ko če ste bolj introvertirani, boste morda raje doma ob dobri knjigi in mačke ni potrebno peljati na sprehod."
 

Žival izberemo na podlagi lastne osebnosti

Guastello je prepričana, da si izberemo žival na podlagi tega, kašno osebnost imamo sami. Mačke so torej bolj neodvisne in previdne in taki ljudje imajo raje mačke in jih tudi izberejo za domačo žival. Psi so bolj vodljivi, poslušni in sledijo pravilom in taki ljudje izberejo pse.
 

PREBERITE TUDI: Zato bi moral vsak otrok odraščati z živalmi

Foto: pixabay

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja pred 1 dnevom
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Vsako leto se nahajamo na dveh ločenih koledarjih: gregorijanskem in astrološkem.