Marjetica21 najprej bi ti svetovala, da pač počakaš, da bo kakšen pravi zajček na prodaj. Sicer nič konkretno nisi omenila kakšne pasme zajček te sploh zanima. Zdaj kakšnih prav pretirano dolgodlakih jaz osebno ne poznam, mogoče je še najboljši približek levjegrivi zajček. Ta pa v starosti dveh mesecov ( torej v starosti, ko je najbolj primerna za nakup zajčka, če si želiš, da bi te res in brez pretiranih težav sprejel) nikakor ne zgleda dolgodlak, bolj kot kakšen puhek. Dlaka mu dokončno zraste šele tam okoli desetega meseca.
Res ti svetujem, da še malo počakaš na kakšen primeren oglas. Živalice kupljene v trgovini so lahko že malo prestare, da bi se brez težav navezale nate. Kolikor jaz gledam v trgovinah so to že skoraj dorasle živali in morajo biti stare že vsaj 4 ali več mesecov. Pri udomačitvi zajčka se pa vsak mesec pozna. Menim, da je najbolj idealna starost dva meseca. Pa marsikdo v trgovini dobi bolano živalco in so potem same skrbi kako bo z zajčkom.
Mi smo našo tudi kupili s pomočjo oglasa, nekje pri Ptuju. Mogoče zdaj ni najbolj primeren čas za nakup zajčka, saj so poletni zajčki verjetno že prodani, jesenski pa še premladi za oddajo.