Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Pikice

daša
Starost: 46Pridružen: 17. feb 2004Prispevkov: 275Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 27. mar 2006 21:31
Povezava do prispevka
živjo,
Na zadnji strani rok imam take majhne pikice kaj je to?
Daša
0
Nazaj na vrh
daša
Objavljeno: 28. mar 2006 8:51
Povezava do prispevka
A res nobena ne ve kaj bi to bilo, take majhne pikice na zadnji strani roke, kot majčkeni mozoljčki ampak niso, ker če jih predrem je notri kri.
Daša
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45030Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 28. mar 2006 9:50
Povezava do prispevka
Daša, predvidevam, da gre za keratosis pilaris (zamašene pore), ki prizadene baje kar velik del ljudi (menda celo 40%) in se ponavadi pojavi na zadnjih delih rok, stegnih, ramenih in hrbtu.

Kakšnega učinkovitega zdravila za to ni, se pa lahko stanje precej izboljša z uporabo nežnih čistil (torej trda mila odpadejo), izdelkov salicilno kislino, ki topi maščobo v porah in odstranjuje odmrle celice, če se stanje zelo poslabša pa lahko občasno probaš tudi s kakšno kortikosteroidno kremo. Varianta bi bila tudi kakšna zadeva z večjim % uree - mislim, da ima Eucerin nekaj takega. Pa seveda je treba kožo redno vlažiti, ne s premastnimi, težkimi in komeodgenimi izdelki.

Vsekakor pa si jih ne praskaj in prediraj, saj boš s tem stanje le še poslabšala.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
candy
Starost: 43Pridružen: 27. avg 2004Prispevkov: 11856Kraj: KoperStatus:Offline
Objavljeno: 28. mar 2006 10:17
Povezava do prispevka
Točno ta problemček imam tudi moj fant. Ja kaj je to pol posledica (pre)mastne kože na rokah? 
0
Nazaj na vrh
daša
Objavljeno: 28. mar 2006 11:41
Povezava do prispevka
Hvala Tanja,
ta zadeva je res zoprna, ker če tako potegneš po roki je res kot bi imela ene izrastke. Mislim, da ni zato, ker bi bila koža premastna ker imam jaz suho kožo. Bom pizkusila kortikosteroidno kremo. Tanja kaj pomeni občasno, 1 x na teden? Ker moje stanje je res obupno.
Daša
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45030Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 28. mar 2006 12:13
Povezava do prispevka
Ne, Candy, ni zaradi mastne kože, ker le-ta ponavadi sploh ni mastna.

Daša, na prvem mestu ti svetujem da probaš s salicilno, ker nima škodljivih stranskih učinkov, kortikosteroidno kremo pa po potrebi če/ko se bo stanje poslabšalo, saj pri redni uporabi tanjša kožo, ni pa problematična pri občasni uporabi. In če stanje ni res hudo, bo salicilna dovolj.

Recimo da je občasno do 2x na teden.
0
Nazaj na vrh
Mašy
Starost: n/aPridružen: 29. avg 2005Prispevkov: 622Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. mar 2006 15:25
Povezava do prispevka
Kje pa se dobi taka salicilna krema - je treba v lekarno ali imajo kej tudi v Mullerju? Tudi moj bratranec ima probleme s tem, po rokah in po nogah (sprednji in notranji del stegna). Tako da bi po moje rabil malo večjo količino...?...
0
Nazaj na vrh
Tanja
Objavljeno: 29. mar 2006 11:14
Povezava do prispevka
Mašy, naročiti jo je treba iz ZDA.
0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 43Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 29. mar 2006 12:28
Povezava do prispevka
Nekaj sorodnih tem:

In še link ene izmed uradnih spletnih strani:

Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
noelle
Starost: 39Pridružen: 18. nov 2005Prispevkov: 96Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. maj 2006 21:20
Povezava do prispevka
Tanja je napisal/a
Mašy, naročiti jo je treba iz ZDA.

Upam,da ne boste hude, če tole tukaj vprašam...

Nekje sem zasledila, da ima Clinique tudi izdelke s salicilno (npr. Anti - Blemish Solutions Body Treatment Spray baje z 2%) - ve katera, če se tudi tega pri nas potem ne dobi? Ali pa vsaj kje blizu čez mejo, ne šele v ZDA? Wink

0
Nazaj na vrh
ajnas
Starost: n/aPridružen: 19. mar 2007Prispevkov: 1Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. mar 2007 17:12
Povezava do prispevka
Ciao,

tele pikice o katerih je govora in so ponavadi prisotne na zgornjem delu rok,stegnih,mečih in na zadnji plati se imenujejo Keratosis pilaris.Gre za nepravilno delovanje kože ko odmrle celice ne odpadajo stran kot pri normalni koži.Folikli se zamašijo,dlake ne morejo prosto rasti posledica pa je nešteto bunkic napoljnenih z keratinom ter vneta,rdeča koža ki je na občutek podobna šmir papirju.
Sama sem si kožo,ki je bila videti res grozno pozdravila z AHA (alpha hydroxy acid) losjoni,ki pa jih je žal treba naročiti iz ZDA (preko ebayja stvar sploh ni draga.)

Koristni linki kjer se najdejo vse informacije o zdravljenju z aha losjoni.Če se odločite za ta postopek vedite,da spremembe ne bodo vidne čez noč.Mazati se je treba vsako jutro in večer od 3 do 5 mesecev.

In še link do najbolj razširjenega foruma,ki se ukvarja s to tematiko

lp
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Pikice
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Majska polna Luna bo vstopila v intenzivni, transformativni znak Škorpijona in nam prinesla močno energijo "spusti".