Tudi v Srbiji in Črni gori so izbrali predstavnika in prav neverjetno izvirni so bili - izbrali so namreč No Name, lanskoletne predstavnike!
Med razglasitvijo so po odru letele steklenice, obiskovalcev ni več bilo (ker so iz protesta zapustili dvorano), skratka dokazovali svojo nizko raven kulture

.
Moje ocene do sedaj izbranih pesmi:
Hrvaška; Severina - moja štikla:
Z gotovostjo ena izmed najslabših letos, vsaj kar se "besedila" tiče.

2
Španija, Las Ketchup, Bloody Mary:

. Resda uspeha "Aserehe" ne bo moč ponoviti, a vendarle je komad dovolj speven da bo navdušil večino poslušalcev povprečno-kritičnega glasbenega okusa.
3.5
Švedska, Magnus Carlsson, Lev Livet:
Sprva sem se nasmejal dejstvu, da barve Švice nehote zastopa njegov bivši zaročenec, ko pa sem slišal njegovo pesem pa je
definitivno moj glavni favorit! 
4.5
Estonija, Sandra, Through my window;
Povprečno a zadovoljivo, z enim stavkom. Ob pesmi Švedinje (da Švedinja, ne Estonka) si lahko mirno prepevate Laurino - Nizozemsko pesem "No goodbay" iz Evrovizije leta 2000.
3
Nemčija, Texas Lightning, No, no never
Tako skupina kot pesem skozi celoten komad delujejo prav neverjetno identično ex-švedski skupini Rednex (teksas ritmi). Zadovoljiva pesem, ki pa zahtevnejših okusov ne bo zadovoljila. Meni osebno všeč...zelo všeč.

3.2
Danska, Sidsel, Twist of love
Še en bolj ali manj plagiat...? Vsi ki se spomnite nekdanje slovenske mladinske zvezde "Heidi" vam bo "Twist of love" gotovo obudil spomin na njo.
Sicer spevna, najstniška razigrana pesem o ljubezni... rad bi videl nastop.
3
Malta, Fabrizio Faniello, I do
Gotovo ena glavnih favoritinj! Pevec, ki je barve malte uspešno zastopal že leta 2001 se bo lahko uprl na izkušnje in se z odlično spevno "euroštanco" uvrstil med sam vrh.
Prepričan sem, da vam bo všeč. Potencialni hit letošnjih poletnih dni.

4.5
Finska, Lordi, hard rock Hallelujah
Finski odgovor lanskoletnim kontroverznim Norvežanom, Wig Wam.
Pesem v stilu Metallice in podobnih trših ritmov, čeprav bi od samega izgleda skupine pričakovali "la Marilyn Manson show". Nepotrebno besedno spakovanje glavnega pevca... OK.
3
Poljska, Ich troje, Follow my heart
Skupina, ki je barve Poljske zastopala že leta 2003 se tokrat vrača bolj glasbeno-izkušena.
Pesem pa me še najbolj spominja na bolj umirjene ritme naših sosedov, Colonie.
3.5
Belgija, Kate Ryan, J e tadore
Dekle s holivudksim imenom, precej znana v celinskem delu zahodne Evrope se bo predstavila s spevnim belgijsko-angleškim komadom. Vsekakor pohvala za izvirno idejo; pesem v angleščini smiselno navezovati na belgijski refren.
3.5
Turčija, Sibel Tuzun, Superstar
Četudi se trudim, v pesmi ne najdem bistvenega smisla. "I am your superstar, are you ready for love?" je vse kar v sivo-povprečni pesmi izvemo.
1.5
Te so izbrali do sedaj... vas sproti obveščam.
Če pa kdo želi kakšno pesem
... imam podpisano eksluzivno pogodbo z Eurosongom
.
Nazadnje urejeno 12. mar 2006 19:46; skupaj popravljeno 1 krat