Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Delo z rokami dela čudeže našim možganom

7. avg 2019 8:12
0

Oglasno sporočilo

... za ohranjanje dobrega razpoloženja, pomanjkanje te vrste dejavnosti pa lahko prispeva k občutkom razdražljivosti, apatije in depresije.

1. Ko pri opravilu, za katero ni potrebno veliko kognitivnosti, uporabljamo roke, dajemo umu priložnost, da se sprosti in počiva. Obstajajo poklici, kjer posameznik z rokami dela manj, (zdravnik, pisatelj, trener, ...), nenehno pa uporablja možgane. S pojavom pametnega telefona se je vse skupaj še poslabšalo, saj ogromno časa porabimo za brskanje po telefonu ali spletu. Če morda povrhu še radi beremo knjige, si naši možgani le redko vzamejo pavzo.

2. Ko so naši možgani "odklopljeni", nam dajo priložnost, da se lotijo težav iz ozadja. Mnoge študije so pokazale, da imajo ljudje prelomne ideje, medtem ko brezbrižno delajo nekaj z rokami. Ko se lotimo ponavljajoče se naloge in popolnoma odstranimo misel na tegobe, s katerimi se spopadamo, se bo rešitev pogosto čarobno pojavila.

3. Produktivno delo z rokami je zelo prijetno. V tem je nekaj prvinskega. Ustvarjeni smo, da smo dejavni in roke aktivno uporabljamo kot del vsakodnevnega preživetja že tisočletja. S pojavom tehnologije se mnogi med nami prebijamo skozi dneve z minimalnim fizičnim naporom. Na splošno dosežemo veliko manj telesne aktivnosti, kot bi bilo optimalno za naše telo in um.

PREBERITE TUDI: Vrtnarjenje je čudežna terapija, ki ugodno vpliva na nas

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Pozitiven PCR test vam torej ne prinaša nobenega relevantnega podatka. Ne pove vam, ali je človek sploh okužen korona virusom.