Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Barva leta 2022 je nežno vijolična Very Peri

26. jan 2022 12:50
0

Pri barvnem inštitutu Pantone so za barvo leta 2022 predstavili povsem nov odtenek, ki je marsikoga navdušil. To je prvič v zgodovini, da so razglasili barvo leta, ki je povsem nova.

Razglasitev barve leta je v svetu modnega in notranjega oblikovanja zelo pomembna, saj večina oblikovalcev sledi trendom in barvo vključi v svoje stvaritve za naslednje leto.

"Pantone barva leta odraža, kaj se dogaja v naši globalni kulturi; kaj ljudje iščejo in na kar ta barva lahko odgovori," je povedala Laurie Pressman, predsednica barvnega inštituta Pantone. "Ustvarjanje nove barve prvič v zgodovini razglašanja Pantone barve leta odraža globalno inovacijo in transformacijo, ki se odvija."

In kakšna je Pantone barva leta 2022?

Pantone 17-3938 Very Peri je nežna svetlo vijolična s pridihom barve spominčic. Ime 'Very Peri' izhaja iz besede Periwinkle, rastline, ki je po svetu precej razširjena in ima tudi določene zdravilne lastnosti. Pri Pantone pravijo, da periwinkle modra simbolizira optimizem in spremembe.

Very Peri je tako po besedah Pantone barva, polna upanja, ki naznanja tranzicijski čas, ki ga trenutno živimo. Odtenek Very Peri, ki združuje realizem in eskapizem ter prinaša živahno novost v notranjost doma, bo vplival tudi na modo, lepoto in oblikovanje – od odtenkov v vaši garderobi do trendov v barvi las.

"Medtem ko vstopamo v svet sprememb brez primere, izbor barve Pantone Very Peri prinaša novo perspektivo in vizijo zaupanja vredne in priljubljene družine modrih barv," pravi Leatrice Eiseman, izvršna direktorica Pantone v sporočilu za javnost.

“Very Peri kaže živahen, radosten odnos in dinamično prisotnost, ki spodbuja pogumno ustvarjalnost in domišljijsko izražanje."

Kako barvo leta sploh izberejo?

Novi odtenek Very Peri je rezultat skoraj enoletnih raziskav in napovedi trendov, ki jih je opravil barvni inštitut Pantone, ki barvne trende začne preučevati že pozno spomladi. "Pregledamo številna področja, od športa do mode, da vidimo, o čem ljudje govorijo," je dejala Eiseman in poudarila, da je pri izbiri barve leta 2022 pomagalo povečano zanimanje za metaverse in igralne platforme.

"Nobenega dvoma ni, da so igre vplivale na nadaljnjo uporabo barve Very Peri," je povedala Eiseman. "Resnično si želimo, da barva leta odraža dogajanje v svetu okoli nas."

Kako jo kombinirati?

Barvna paleta za uravnoteženje

'Balancing Act' je dopolnilna barvna paleta, katere naravno ravnovesje toplih in hladnih tonov podpira in krepi eden drugega. V tej umetniško umerjeni paleti se poudari izrazitost odtenka Very Peri, ki daje občutek živahnosti in vizualne vibracije.

Barvna paleta Wellspring

Celostna in harmonična mešanica naravnih odtenkov Wellspring poudarja združljivost zelene barve z odtenkom Very Peri ter zdravilne lastnosti teh izbranih subtilnih in hranljivih odtenkov.

Barvna paleta Zvezda predstave

Dinamična prisotnost barve Very Peri pride do izraza v barvni paleti Star of the Show, saj ta najsrečnejši in najtoplejši od vseh modrih odtenkov obdamo s paleto klasičnih in nevtralnih barv, katerih bistvo elegance in umirjenega sloga izraža sporočilo brezčasne prefinjenosti.

Zabavna barvna paleta

Zabave, radoživa in muhasta barvna zgodba o neustavljivi zabavi in spontanosti, je podkrepljena z brezskrbno samozavestjo in radostnim odnosom Very Peri, utripajoče modre barve, ki s svojo igrivostjo spodbuja neomejeno izražanje in eksperimentiranje.
 

PREBERITE TUDI: 6 svežih barv, zaradi katerih boste še bolj komaj čakali na pomlad

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ali vas zastrupljajo vaši tamponi? Ugotovitve študije so pokazale 16 kovin v široko dostopnih blagovnih znamkah tamponov.